Нов член с въпрос

b_d

Мнение от b_d » 04 Дек 2006 22:24

По принцип можеш да си купиш и само масло от Тойота. Ако си от София обаче аз на твое място бих избрал Мотул от Проспийд.

the_rider

Мнение от the_rider » 05 Дек 2006 09:58

нее баш така с надницата, щото имаш и филтър за 15-ина лева и гарнитурка 1 -2 лева и ДДС и така ги докарваш до към 120, мисля, че толкова ми взеха на мен за карината. А ако си купиш само масло, няма да ти дадат наливно, а разфасовка, която ще е по-скъпа и накрая пак почти толкова ще ти излезе. За мене най- неприемливия вариант е да си купиш масло от там и да идеш на др. място да го смениш. А и ква 5 годишна гаранция ще търсиш на мотора при положение, че не си го обслужвал при тях...ще те отсвирят още на първото изречение. Да не говорим за удобството да им звъннеш и да ги попиташ "извинете кога трябва да си сменя маслото, че забравих на колко км. съм идвал?"...аз съм го правил поне 2 пъти и хората ми отговарят.

Аватар
mitiracing
Обратна връзка:

Мнение от mitiracing » 05 Дек 2006 10:05

PARVO TOZI MODEL NE E S 5 GODI6NA GARANCIJA VTORO MOJE DA SI SMENJA MASLOTO KADETO SI POISKA ZA6TOTO KOLATA NE E V GARANCIJA VE4E I TRETO MASLOTO NA TOYOTA NE E VALVOLIN
NEZNAM KADE GI 4ETETE TEZI NE6TA
TOYOTA TERCEL 1998g 1,5 16v 100ps 5E-FE AТМ Canada spec.

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 05 Дек 2006 10:14

1-во mitiracing натсини копчето "Caps Lock" че така си е гадно mad.gif
2-ро
По принцип можеш да си купиш и само масло от Тойота. Ако си от София обаче аз на твое място бих избрал Мотул от Проспийд.
и аз като bad_dog мисля че най-удачното решение е в Проспийд

b_d

Мнение от b_d » 05 Дек 2006 10:27

mitiracing написа:PARVO TOZI MODEL NE E S 5 GODI6NA GARANCIJA VTORO MOJE DA SI SMENJA MASLOTO KADETO SI POISKA ZA6TOTO KOLATA NE E V GARANCIJA VE4E I TRETO MASLOTO NA TOYOTA NE E VALVOLIN
ОК. Успокой топката малко.

Аз съм купувал от ТМ филтър в кутийка като тази която си снимал(но за Г-серия). На филтъра освен Тойота надписите имаше написано с малки букви "Valvoline". Същото съм го виждал на шише масло за LSD. И не виждам лошо в това тойота в даден момент да използват валволин като производител стига да спазват тойота стандартите. Също така съм чел, че преди време тойота са ползвали Castrol по същия начин.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Дек 2006 15:37

Във Варна също продават масло ТОЙОТА. На тубата (1л) никъде не пишеше Valvoline.
Иначе преди около година, когато още нямаше масло Тойота, в сервиза на бензинките слагаха Кастрол TXT 5W40.
Тъй-като колата вече е почти 5г то можеш да си го купиш и смениш където си искаш. Но е добре да си сложиш пълна синтетика с препоръчания от производителя вискозитет и клас на маслото.

Ако нямам личен познат, който да е вносител на маслото, бих си направил смяната в оригиналния сервиз.
Разликата в цената на маслото общо едва ли ще ти е повече от 10-15лева.
При по-нови автомобили везните твърдо се накланят в полза на оригиналния сервиз на Тойота.
Предимствата от смяна в сервиза са големи - винаги можеш да вдигнеш врява до най-високите нива на Тойота (дори Япония) при някакъв проблем, ако си обслужван при тях.
Така не им оставяш възможност за мърдане...
Пък и смяна на масло се прави най-много 2-3 пъти годишно - т.е. ще 'загубиш' 30-60 лева годишно ако действаш по официалния път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

manitu

Мнение от manitu » 05 Дек 2006 16:54

slowtraveler написа:Във Варна също продават масло ТОЙОТА. На тубата (1л) никъде не пишеше Valvoline.
Иначе преди около година, когато още нямаше масло Тойота, в сервиза на бензинките слагаха Кастрол TXT 5W40.
Тъй-като колата вече е почти 5г то можеш да си го купиш и смениш където си искаш. Но е добре да си сложиш пълна синтетика с препоръчания от производителя вискозитет и клас на маслото.

Ако нямам личен познат, който да е вносител на маслото, бих си направил смяната в оригиналния сервиз.
Разликата в цената на маслото общо едва ли ще ти е повече от 10-15лева.
При по-нови автомобили везните твърдо се накланят в полза на оригиналния сервиз на Тойота.
Предимствата от смяна в сервиза са големи - винаги можеш да вдигнеш врява до най-високите нива на Тойота (дори Япония) при някакъв проблем, ако си обслужван при тях.
Така не им оставяш възможност за мърдане...
Пък и смяна на масло се прави най-много 2-3 пъти годишно - т.е. ще 'загубиш' 30-60 лева годишно ако действаш по официалния път.
Явно ще се спра на варианта с масло от Проспиид, за сервиза на Тойота трябва да се чака доста се оказва, а и не съм убеден че това е експертна операция, която струва петдесетина лева отгоре за половин час. Не смятам че има какво да се обърка за да търся началници-бюрократи в Тойота после.
Toyota Corolla Sedan 1.4 VVT-I 2002г, 11000км

plpenov

Мнение от plpenov » 05 Дек 2006 22:00

bad_dog написа:
mitiracing написа:PARVO TOZI MODEL NE E S 5 GODI6NA GARANCIJA VTORO MOJE DA SI SMENJA MASLOTO KADETO SI POISKA ZA6TOTO KOLATA NE E V GARANCIJA VE4E I TRETO MASLOTO NA TOYOTA NE E VALVOLIN

Аз съм купувал от ТМ филтър в кутийка като тази която си снимал(но за Г-серия). На филтъра освен Тойота надписите имаше написано с малки букви "Valvoline". Същото съм го виждал на шише масло за LSD. И не виждам лошо в това тойота в даден момент да използват валволин като производител стига да спазват тойота стандартите. Също така съм чел, че преди време тойота са ползвали Castrol по същия начин.
Имаш ли спомен дали пазиш кутията на филтъра? Имам желание да я видя, за да натрия носа на разбирачите!!!
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D

b_d

Мнение от b_d » 06 Дек 2006 10:30

plpenov написа:
bad_dog написа:

Имаш ли спомен дали пазиш кутията на филтъра? Имам желание да я видя, за да натрия носа на разбирачите!!!
Ще проверя като мина през сервиза, но едва ли. Също така мисля, че не би трябвало да говорим за "натриване на нос" - просто всеки споделя мнение и е съвсем възможно всеки един от нас да е прав. Примерно в даден момент тойота да са се кооперирали с някой, а в следващ(или предишен) момент не.
Надявам се подобни теми да се приемат добронамерено и да не са повод за дрязги помежду ни.

manitu

Мнение от manitu » 06 Дек 2006 11:04

момчета, масларя ми настоява за Castrol Formula RS 0W-40
(http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=7)
лятото няма ли да ми е малко "топло" с него?
Toyota Corolla Sedan 1.4 VVT-I 2002г, 11000км

jamie

Мнение от jamie » 06 Дек 2006 11:23

Излишно изсилване е.

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 06 Дек 2006 14:45

plpenov "с това натриване на носа май се връщаме в мутренските години"
laugh.gif .По конкретно по темата wink.gif :thumbsup: човека иска :help:

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 06 Дек 2006 18:15

manitu написа:момчета, масларя ми настоява за Castrol Formula RS 0W-40.....
Щом си се спрял на Кастрол, май е по-добре ТХТ 5W40 - все пак такова слагаха в 'оригиналните' сервизи...
Пък и сигурно е по-ефтино от RS :whistle: :whistle:
Иначе RS 0W40 би трябвало да има същия вискозитет при загрят двигател както ТХТ 5W40, но при студено да е по-редичко от TXT...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 06 Дек 2006 18:27

spored men za studeno vremem shte e OK 0W
zavisi kakvo e originalnoto maslo ako e 5W moje da slosh 0W zimata, ako e 10W po dobre sloji 5W.

Moiata honda ia preporachvat s 5W20, no az zimata ia karam s 0W20 i liatoto sas 5W30.

Az lichno ne vijdam ot kav zor shte si smeniam masloto v dilar. Moiata kola e na 4 godini no e izvan garancia poradi red prichini. Vapreki tova mnogo po lesno mi e (i po eftino) da ida v garaja i za 30 min da si go smenia sam.

Osven tva ne vijdam s kvo toolkova e specialno masloto s lepenka Toyota, kato kakto znaete tova ne e nishto poveche a Castrol, Valvoline ili niakvo drugo maslo s razlichna lepenka. Pri polojenie che na pazara ima sushtite masla na 1/2 cena + Motul, RedLine, RoyalPurple, Mobil1 i hubavi filtri, ne znam shto triabva da se kara s maslo toyota.

Tva e toyota, kuche marka, ne Bugatti Veyron. Dori i da nalivash kvoto maslo ima, stiga da smeniash redovno, ne viarvam da ima problemi :)
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 07 Дек 2006 00:03

ugabuga написа:
Tva e toyota, kuche marka, ne Bugatti Veyron. Dori i da nalivash kvoto maslo ima, stiga da smeniash redovno, ne viarvam da ima problemi :)
Аз предлагам да си мериш приказките по отношение на това кое е куче марка и кое е котешки модел да не се изразяваш толкова "компетентно".Когато се запознаеш какви коли е правила "куче-марката" Тойота през 70-те и 80-те години/визирам специфичен модел/ и какви е правил тогава Бугати,тогава се опитвай да се правиш на философ. dry.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Публикувай отговор