задната чистачка се вдига при скорост над 160км/ч

Аватар
jerryes

задната чистачка се вдига при скорост над 160км/ч

Мнение от jerryes » 31 Май 2014 22:45

Здравейте! Имам Авенсис Т25 хечбек. Всеки път като вдигна скорост над 150-60 км/ч, задната чистачка се вдига. Определено е от струята въздух, но на какво се дължи - дали е отслабнала пружината която държи рамото на чистачката или трябва да има някакво, ще го нарека анти-крило, да я държи прилепнала към стъклото. Сменял съм задната чистачка, но не си спомням старата да е имала нещо подобно, а новата не - щеше да ми направи впечатление. Някой знае ли лек за този пробле? По принцип, не ми пречи като се вдигне, при първото спиране си я прибирам. По-скоро ме е срам да ме гледат с така "надървена" чистачка отзад biggrin.gif
Toyota Avensis 2.0 VVTi D4- 2005г. 1AZ-FSE 147hp
Изображение
цены на грузоперевозки

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Re: задната чистачка се вдига при скорост над 160км/ч

Мнение от мехаННика » 31 Май 2014 23:04

Авенсис хечбек няма. Купетата са седан, лифтбек и комби. На лифтбека, какъвто предполагам е и твоя, задната чистачка мисля е вертикално нагоре, тоест успоредно с надлъжната ос на автомобила. Ако при някакви ремонти е зацепена неправилно, вероятно това е причината струята да я повдига.

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 01 Юни 2014 21:53

Много красив отзад автомобил! Виждал съм два три пъти такъв и много ми харесва.
Колегата механник вероятно е прав, като е възможно и при тази скорост поради изместено "окачване / зацепване " да я повдига струята. Също ако има износване и луфт.
Лечение : да се кара под 160 км.ч rolleyes.gif
biggrin.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 01 Юни 2014 22:38

scorpion написа:Много красив отзад автомобил! Виждал съм два три пъти такъв и много ми харесва.
И на мен много ми харесва този вариант - придава динамика на дизайна на този Авенсис.
Само не разбрах защо спряха да предлагат Корола /Аурис/ лифтбек!
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
jerryes

Мнение от jerryes » 12 Юни 2014 19:56

Няма му нищо на закачването. Свалих я да я огледам- шлиците са си ОК, няма луфтове и пружината си изглежда да е доста здрава, обаче си се вдига. Сега се сетих че аз последно смених само перото на чистачката, а не цялата, така че си е оригиналната. Преди проблема го нямаше. Не мога да си го обясня! Освен самото перо, което съм сложил да е по-високо нещо..?

П.П.офтопик: Какво имате предвид, че сте виждали 2-3 пъти само такъв автомобил? В България няма ли лифтбак? В Англия аз пък съм виждал само естейт и лифтбак, седана даже незнам как изглежда, ама си мислех че е същия!
Изображение
цены на грузоперевозки

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 12 Юни 2014 23:22

Ти по-добре не вдигай такива скорости в UK, защото вдигането на чистачката ще ти е най-малкия проблем. cool.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
jerryes

Мнение от jerryes » 13 Юни 2014 09:16

zi_zi_top написа:Ти по-добре не вдигай такива скорости в UK, защото вдигането на чистачката ще ти е най-малкия проблем. cool.gif
Ще се прибирам до България в края на юли и тези скорости ги вдигам само в Германия, където е разрешено, и не искам на всяка бензиностанция да спирам да опрвям чистачката. В крайна сметка дано да не вали-ще я залепя с тиксо и ще издържи 7-8 часа tongue.gif
Изображение
цены на грузоперевозки

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 13 Юни 2014 12:49

В България се предлага само седан. Тези които съм виждал - единия беше полска регистрация, а другия с английска. третия не помня.
За да не те дразни може да извадиш чистачката с рамото но пък ако вали и се замърсява задното стъкло кофти. Макар, че мисля че не е така скосена задницата и не би трябвало да се замърсява.

Публикувай отговор