Вече съм горд собственик на Ярис 1.3 бензин, 2003г. Имам я от два дни, което означава, че не мога да кажа кой знае какво за колата. И все пак ето първите впечатления след 120 км градско каране:
1. доста пъргава, малко повече от очакванията - направо е като оса из улиците
2. много маневрена количка, обратен завой го прави на място

3. доста удобна - сядаш високо, гледаш от високо (в сравнение със старата ми астра '93 направо си е като бар плот)
4. музиката свири, но не е нищо особено, като минус мога да кажа, че при моята модификация няма тонколони отзад на колата, но не е болка за умиране
5. борд компютърчето е малко неудобно за цъкане по време на движение, но не е болка за умиране. Средната скорост, която показва мислех, че не работи както трябва, тъй като само се сменяше между 15 и 16 км. След 1 час каране във Варна по обяд вече съм убеден, че е вярна - средна скорост 13 км/ч (дори се учудвам, че успя да стигне толкова, то е някакъв ужас... после защо ни горели много колите в града...)
6. багажничето е малко, но така или иначе много рядко някой ще се вози на задната седалка, може да се ползва като багажник
7. таблото много ме радва - все едно играя Need For Speed. Като минус мога да кажа, че не се вижда от пасажерската седалка, а все пак искам да знам какво точно върши жената докато ме вози
8. точно тази нямаше аларма, но за 120 лв решихме и този проблем
9. разходът още не мога да го кажа колко е, тази седмица ще сравня показанията на бордовия комп с показанията на колонката на Еко. За сега на дисплея показва 7.9, но предполагам ще е повече
10. По дупките вози много по-меко от очакваното - и на предните и на задната седалка. Дано да е здраво окачването, че с тез дупки...
11. двигателчето е супер тихо и по светофарите изобщо не се усеща колата, чак проверявам дали не съм го загасил
За сега е това, вече и аз съм в семейството на Тойота, било то и с малката въшка

Поздрави и безаварийни километри на всички