Мирис на масло
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Re: Мирис на масло
Потърси помощ от колегата Mirott от Вършец.Той е активен участник във форума и може да ти помогне.И още веднъж -успокой топката,решение винаги има!
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Колега, ако от 5 секунди форсиране се е счупил мотора, то се радвай че е станало пред вас, а не на път за някъде. Съжалявам, че се е случило това и аз имам някаква вина, че те посъветвах така да направиш, но за да духне нещо за 5 сек и то на място, положението е било много много зле. На място напрактика не надува напълно турбото дори. Сега си го представи на баира между Пловдив и София преди Вакарел да напънеш да изпревариш някой камион и ако се случи същото може да приключиш в новинарската хроника.Standart написа:Колеги, нищо не разбирам и това е причината за моето притеснение :( Нищо не мога да направя сега, просто съм шокиран и не мога да го мисля. на тия обороти съм я държал не повече от 5 секунди. След това като пуснах педала оборотите паднаха и колата изгасна. Другото се знае вече. между другото пробвах с пръст в ауспуха на колата и според мен беше леко мазно. Утре ще видя къде ще се бутам да ходя и при кой да се моля. Поне да имаше човек за помощ на когото да мога да разчитам да диагностицира правилно :(
Ти видя ли нещо да изпушва отзад по време на цялата операция?
Едит: Видях, че си написал черен пушек.
- Airfan
- Обратна връзка:
Черния пушек е признак на много богата дизелова смес. Това, което трябва да направиш първо е да огледаш въздуховодите между турбото и смукателния колектор за пропуски. При такова форсиране е възможно да се е отворила дупка в турбо пътя от турбото до колектора, от там не достига достатъчно въздух до цилиндрите и започва да пуши здраво. Започни с това - при много богата смес може да имаш чукане, както описваш. Ако пътищата са наред трябва да се прегледат дюзите.
Някакво съскане чу ли преди да ти загасне колата?
Едит: Трябва да се погледне и ЕГР клапана преди дюзите.
Някакво съскане чу ли преди да ти загасне колата?
Едит: Трябва да се погледне и ЕГР клапана преди дюзите.
Последно промяна от Airfan на 04 Юни 2014 23:17, променено общо 3 пъти.
Колега, ако от 5 секунди форсиране се е счупил мотора, то се радвай че е станало пред вас, а не на път за някъде. Съжалявам, че се е случило това и аз имам някаква вина, че те посъветвах така да направиш, но за да духне нещо за 5 сек и то на място, положението е било много много зле.Airfan написа:Standart написа:Колеги, нищо не разбирам и това е причината за моето притеснение :( Нищо не мога да направя сега, просто съм шокиран и не мога да го мисля. на тия обороти съм я държал не повече от 5 секунди. След това като пуснах педала оборотите паднаха и колата изгасна. Другото се знае вече. между другото пробвах с пръст в ауспуха на колата и според мен беше леко мазно. Утре ще видя къде ще се бутам да ходя и при кой да се моля. Поне да имаше човек за помощ на когото да мога да разчитам да диагностицира правилно :(
Ами ако е бил запушен отдушника на картера не е хубаво да се форсира .
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
По-добре да не я пали, че това тракане може да е от прескочил ремък. Някой да я погледне преди да си правиш повече експерименти!
Колеги, стана нещо странно. Тази сутрин слязох и запалих колата. Исках да направя и клип да ви го пусна, но... тракането го нямаше! Не знам причината, но форсирах до 2000 оборота и нищо. Би трябвало когато ива проблем сутрин на студен двигател да се проявява. Но сутринта нямаше. Говорих с човек да я погледне и ке видим какво ще каже. Но според вас, защо снощи тракаше, а тази дутрин не? Възможно ли е да е била я задавена, я нещо друго?
- Airfan
- Обратна връзка:
Както го описваш прилича на задръстен ЕГР клапан в момента. Ако е прескочил ремък, което също е вариант при описаните снощи симптоми, то и сега щеше да имаш проблем. Той не може да се самооправи.
-
Е не е задължително. Колко градуса е било сутринта. Да кажем около 10. масълцето е по-гъстичко (особено ако е 10W/...) и уплътняването е по-добро.Standart написа:Колеги, стана нещо странно. Тази сутрин слязох и запалих колата. Исках да направя и клип да ви го пусна, но... тракането го нямаше! Не знам причината, но форсирах до 2000 оборота и нищо. Би трябвало когато ива проблем сутрин на студен двигател да се проявява. Но сутринта нямаше. Говорих с човек да я погледне и ке видим какво ще каже. Но според вас, защо снощи тракаше, а тази дутрин не? Възможно ли е да е била я задавена, я нещо друго?
На колко хиляди е двигателя ? Вероятно ако си я взел 2-ра ръка - километри неизвестни.... с две думи нека да я погледне, чуе съответния специалист. Вероятно ще поиска да загрее, да я изфорсира и т.н.
Няма да се правя на специалист, защото не съм такъв но съм гледал разглобени мотори с различни проблеми (то ако можеше с гледане да се стане майстор, добре ама ...

Та колега, горното го казвам за да се довериш на човека да си огледа колата спокойно, да си направи манипулациите и дано всичко да е наред. Айде успех и пиши, както е станало.
Така... прибързах. Когато тръгнах за майстора тракането си го има. На ниски обороти нищо, рродто като часовник. Като се подаде газ обаче и стигне 1800-2000 оборота и почва. До сряда няма да се кара, след това човека ще провери ситуацията. Да кажем че сряда, другата седмица ще знам какво е. До сряда нерви и чакане, това е засега. Като разбера причината ще пиша веднага. Само да добавя, че той направи първо диагностика и нищо не излезе. Нито като живи данни, нито грешки някакви. Ще видим в сряда.
- lederman
Най-вероятно турбината си е заминала .....
Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
Аз бих заложил на биелен лагер, който е малко тропнал. При всяко положение не карай колата, да не стане по-лошо.Standart написа:Така... прибързах. Когато тръгнах за майстора тракането си го има. На ниски обороти нищо, рродто като часовник. Като се подаде газ обаче и стигне 1800-2000 оборота и почва. До сряда няма да се кара, след това човека ще провери ситуацията. Да кажем че сряда, другата седмица ще знам какво е. До сряда нерви и чакане, това е засега. Като разбера причината ще пиша веднага. Само да добавя, че той направи първо диагностика и нищо не излезе. Нито като живи данни, нито грешки някакви. Ще видим в сряда.
Изтеглих късата клечка. От този двигател вече двигател не става. Налага се смяна. Ако знаете някой да продава двигател пишете на лично. Ако не здраве да е.
- lederman
Какво се оказа ?
Поздрави
T25 2AD-FTV /2007

T25 2AD-FTV /2007