Toyota Prius 2 парктроник активиране

wwwantibugbg
Обратна връзка:

Re: Toyota Prius 2 парктроник активиране

Мнение от wwwantibugbg » 02 Юни 2014 21:03

Ей това ме съкруши последното. Аз заради пискането поръчах у-вото защото колегата горе каза че с него ще стане. Все пак ще си го взема защото вече е пратена пратката и ще е гадно за продавача ако я откажа заради неосведоменост. Дано намеря полезно приложение на ОБД то.
Препоръчайте ми какво мога да праввя с него за да ми е от полза. Разбрах че има много приложения но кои от тях ще са ми полезни и интересни. Мога ли да променям например настройки от рода до каква скорост да кара на ток защото в момента е само до 50 км. Или живота на батерията.
Toyota Prius 2
Плевен
Сервиз за компютърна и игрова техника.

Аватар
Чо :)
Автомобил: Prius 4
Обратна връзка:

Мнение от Чо :) » 02 Юни 2014 22:44

wwwantibugbg написа:Ей това ме съкруши последното. Аз заради пискането поръчах у-вото защото колегата горе каза че с него ще стане. Все пак ще си го взема защото вече е пратена пратката и ще е гадно за продавача ако я откажа заради неосведоменост. Дано намеря полезно приложение на ОБД то.
Препоръчайте ми какво мога да праввя с него за да ми е от полза. Разбрах че има много приложения но кои от тях ще са ми полезни и интересни. Мога ли да променям например настройки от рода до каква скорост да кара на ток защото в момента е само до 50 км. Или живота на батерията.
През OBDто освен да се трият някой грешки - общо взето не може да се променят много неща, или поне не се препоръчва.
Основно е за показване на различни параметри и комбинации м/у тях.

П.П. OFFTOPIC
Относно модификациите:
Принципно стандартно Prius 2 поддържа до ~55 км/ч. С промяна на софтуера на ECU (което не става през OBD) може да се достигне до ~83 км/ч, а ускорявайки с бензиновия двигател до 115 км/ч, може да се изключи и електрическия да поддържа тази скорост ... но за горните скорости е със стандартната батерия няма да издържи повече от няколкостотин метра, т.е. има смисъл, ако се добави голяма батерия и го преобразува в plug-in hybrid (да се зарежда и от ел. мрежа) поне 6kWh+. Наскоро четох за 11kWh, което дава ~120 км ел. пробег въпреки допълнителните 240кг (и смяната с по здраво задно окачване), но предимството е комбинирания режим (на двата двигателя): двойно по-дълго разстояние с до 50% по-нисък разход.
Такива модификации се правят предимно в щатите или поне аз не съм чувал някой в България да си е направил.
Smile is Health rolleyes.gif Keep Smiling ... :D Усмихни се ... Животът е Хубав :thumbsup:

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 02 Юни 2014 23:16

Ако не се лъжа, максималната скорост само на ток е ограничена от оборотите на MG2, и то поради конструктивна здравина на ротора...
Тъй-като предавателното отношение на хибридната система е комбинация от оборотите на MG1 и MG2, от даден момент нататък не можеш да вдигаш скоростта без да започнеш да въртиш MG1 (т.е. ДВГ), защото си достигнал до максимални обороти на MG2...
Т.е. всяка модификация би била в ущърб на механичната здравина (дори и по ток да издържа)... Все едно да си махнеш ограничителя на оборотите на двигателя на колата и да си въртиш редовно до 9х об/мин... Ами няма да издържи множко...

Относно ОБД - от там може да се командва практически всичко (всичките модули), но не и с ELM чип.... Тези играчки, които се продават за 20-30$ са с ELM 327 и четат само един пин и то ограничени параметри... Да, можеш да четеш доста параметри, но предимно само от ЕКУ, без ABS, BCM и т.н.
Колега си взе OBD кабелче за опела, но не с ELM чип, а с по-сериозен... Ами аз се изумих що неща си казва колата и какво позволява да се пипа... Всичко, по всички модули. Включително и да си преместиш фаровете или да си провериш бутончетата на радиото и дисплея му или пък волана и показания на климатика...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

wwwantibugbg
Обратна връзка:

Мнение от wwwantibugbg » 03 Юни 2014 08:15

Това с ограничението на оборотите не знам до колко е точно така, защото дори с 90 км в час ако не съм по баир а по равно и натисна леко педала без зор си движи само на ток но почна ли да ускорявам включва бензина. Явно и при високи скорости може но без зор а по равно и понеже нямам темпомат ми е много зор да натисна леко педала и да задържа с един и същ натиск защото много леко ако донатисна и веднага включва бензина. Аз се надявах да вдигна поне на 60 км в час защото тези 50 са много малко дори за градско.
Toyota Prius 2
Плевен

wwwantibugbg
Обратна връзка:

Мнение от wwwantibugbg » 05 Юни 2014 09:33

Пристигна още онзи ден ОБД2 блутут у-вото но да ви кажа нищо полезно не виждам в него освен че може да показва грешки и да ги чисти. Аз нямам такива за момента така че дайте някоя полезна функция за да го ползвам и да се надяваме че няма да ми се налага да го ползвам за грешки.
Toyota Prius 2
Плевен

Публикувай отговор