[Разход на гориво] - Обща тема - потребителски данни за всички модели
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: На кой колко му харчи автомобила-породена от друга тема.
Прав си както винаги.Ще почна да се озъртам за някоя по-запазена Скания.Между другото някои товари ги пренасят с Яриси.Пресен пример от Свиленградската митница biggrin.gif .
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
миналата седмица взехме едно пежо 308 рент-а-кар, ново на 2000км. гореше градско 6, извънградско около 5, направо ми се ревеше като се присещах за моята ламя laugh.gif
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Тури ги едно до друго и веднага ще спре да ти се реве.Това сега.А след пет години направо ще се радваш като малко дете на правилния си избор.Големите разходи не са страшни,страшни са малките доходи. biggrin.gif.Лошото е че разкара оня бонбон Яриса biggrin.gifdesSs написа:миналата седмица взехме едно пежо 308 рент-а-кар, ново на 2000км. гореше градско 6, извънградско около 5, направо ми се ревеше като се присещах за моята ламя laugh.gif
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
От скоро съм във форума, но темата ме върна към думите на един приятел от преди много години. Колите имат 3 вида разход:
1. разход, когато се хвалиш.
2. разход, когато ще караш някого до някъде и той ще ти плаща горивото.
3. Реален разход, който се намира между първия и втория.
Не съм изчел темата и може да повторя някого, но личните ми наблюдения са, че освен всичко друго-при равни условия е и фактора задволанно устройство. Преди години ходихме до германия с един приятел и карахме на смени - от бензиностанция до бензиностанция. Равносметката беше около 2,5 литра разлика на 100 км между моето и неговото каране, а уж и двамата настъпваме еднакво.
1. разход, когато се хвалиш.
2. разход, когато ще караш някого до някъде и той ще ти плаща горивото.
3. Реален разход, който се намира между първия и втория.
Не съм изчел темата и може да повторя някого, но личните ми наблюдения са, че освен всичко друго-при равни условия е и фактора задволанно устройство. Преди години ходихме до германия с един приятел и карахме на смени - от бензиностанция до бензиностанция. Равносметката беше около 2,5 литра разлика на 100 км между моето и неговото каране, а уж и двамата настъпваме еднакво.
Аз пък винаги като зареждам в БГи като ме питат колко им казвам в литри.Интересно защо всеки път ме гледат особено и ме питат още веднъж .
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ами гледат те странно защото няма никаква логика да се зарежда в литри 
Или пълниш догоре, ако нямаш притеснения за парите... Или пълниш за определена сума ако имаш притеснения за парите...

Или пълниш догоре, ако нямаш притеснения за парите... Или пълниш за определена сума ако имаш притеснения за парите...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
На пръв поглед не , но като установиш че резервоара ти събира повече от каталожните данни според колонката ... 

- slowtraveler
Ако искат да те излъжат променя ли се резултата ако кажеш колко литра смяташ, че трябва да ти сложат?memorex написа:На пръв поглед не , но като установиш че резервоара ти събира повече от каталожните данни според колонката ...
Според мен - не

А като зареждам 'догоре' имам безплатен театър - гледам ги как започват притеснено да пристъпват около колонката като премине брояча 80-90 литра

- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Нареждай се на колонката за тирове , ако се побира пистолетът в резервоара, поне да го пълниш по-бързо. laugh.gif
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- slowtraveler
На няколко пъти се замислих за тази работаiovkito написа:Нареждай се на колонката за тирове , ако се побира пистолетът в резервоара, поне да го пълниш по-бързо. laugh.gif

Здравейте,
при мен Рав 4 2004-та 2.0 VVTi:
- извънградско (каране с около 90-100) - 6,3 по комптютър. Пълно до пълно - 7,5л / 100км.
- градско - 8,5 - 9 по компютър. Пълно до пълно не съм засичал
Като цяло смятам, че ако се кара нормално е доста икономичен автомобил
Поздрави!
- извънградско (каране с около 90-100) - 6,3 по комптютър. Пълно до пълно - 7,5л / 100км.
- градско - 8,5 - 9 по компютър. Пълно до пълно не съм засичал

Поздрави!
Стига фантасмагории колега.Мотор бензин над 1.6 не гори по-малко от 10 в града.Същото и за дизел над 2 л с бг нафта.DJANO написа:Здравейте,
- градско - 8,5 - 9 по компютър. Пълно до пълно не съм засичал![]()
Поздрави!

- slowtraveler
За мен е възможно...
Зависи какъв е града, къде и как се шофира и по кое време...
Защото колега живее до КК"Св.Св.Константин и Елена", и е с градски варненски адрес...
И всяка сутрин пътува 8км по 'магистрален' булевард до първия светофар в града, като след това в по-натоварения трафик изминава 2км... Аз често го настигам на същия светофар, защото живея съвсем близко до светофара (на няколкостотин метра)...
Та ако се замисля - при всяко отиване до офиса аз имам 100% натоварено градско движение, а той - 80% извънградски режим, пък бил той в чертите на града... Да, аз изминавам 3км, а той - 10 за всяко идване. Но разхода си е разход.
Как няма да се различава разхода при такава разлика в условията?
Зависи какъв е града, къде и как се шофира и по кое време...
Защото колега живее до КК"Св.Св.Константин и Елена", и е с градски варненски адрес...
И всяка сутрин пътува 8км по 'магистрален' булевард до първия светофар в града, като след това в по-натоварения трафик изминава 2км... Аз често го настигам на същия светофар, защото живея съвсем близко до светофара (на няколкостотин метра)...
Та ако се замисля - при всяко отиване до офиса аз имам 100% натоварено градско движение, а той - 80% извънградски режим, пък бил той в чертите на града... Да, аз изминавам 3км, а той - 10 за всяко идване. Но разхода си е разход.
Как няма да се различава разхода при такава разлика в условията?
Само за статистиката.Тойота Авенсис 2.2 D4D 150к.с.2006г.-8.2л.Градско в София.Автомобила съм го карал само аз,от 2007г.до 2011г.Колегите,които са от София много добре знаят,какъв панаир беше по улиците по това време.memorex написа:Стига фантасмагории колега.Мотор бензин над 1.6 не гори по-малко от 10 в града.Същото и за дизел над 2 л с бг нафта.DJANO написа:Здравейте,
Поздрави!
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
Колега виж горе какво съм написал. 9 по компютър, което не отговаря на истинския разход. Разликата между показанията на компютъра и реалния разход се виждат от данните ми за извънградското каране т.е. поне 1,2 литра. Доколкото забелязах когато автомобила работи на място не отчита разход, което според мен води до тези показания за градското.memorex написа:Стига фантасмагории колега.Мотор бензин над 1.6 не гори по-малко от 10 в града.Същото и за дизел над 2 л с бг нафта.DJANO написа:Здравейте,
Поздрави!