Ярис 2008 г, гори масло
- kaltcev.72
Re: Ярис 2008 г, гори масло
Щастливец, моят Гого вече не му сменявам масло просто му доливам . Гого разбирай Голф 4 1.6 SR , класиката в разхода на масло. От Порше център бяха достатъчно нагли да ми кажат че това е нормално за този двигател . Не съм пробвал само с течна грес , ама предполагам нама да му е проблем и нея да излапа. 

Ше фърла с тебе по нещо!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Абсолютно си прав,колега.Просто си мислех може ли проблема на колегата да е възникнал от продължителна употреба на двигателно масло което производителя не препоръчва като спецификация.Колегата е споменал,че откакто я е купил колата винаги е слагал 5/40 ,а неговата кола е като мойта и предполагам че ръководството за експлоатация също.По него време оторизирания сервиз ми слагаше гаранционно някакво 5/40 , ама аз само 2 пъти им позволих и на третия им избягах и си почнах с 5/30 както си е по тефтера.Ако колегата е продължил да ползва 5/40 след гаранцията въпроса е може ли да има преразход на масло заради продължителна употреба на двигателно масло,което не е точно по спецификация.paco_escobar написа:На твоето Яре и наливно гаражно да сложиш пак няма да го пипа като е стегнат мотора ,ама колегата и каквото и да сложи може и 100лв./литара все тая.nowyaris написа:Еми мойто яре е същото като на колегата и вече 6 години,от които 3 с мотул 8100 5/30 грам не го пипа.Затова питам защо колегата кара с тотал 5/40.

Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- paco_escobar
Ако се е получило такова голямо износване от използване на 5w40 вместо 5w30 ,аз веднага давам за скрап Японеца и си вземам едно Vento като на дядо ,който от 10 години го "тормози" с минерално масло а трябва по каталог да е със пълна синтетика като Ярето!!!Ама колкото сипе човека толкова налива и след 10к км.Така че стига с тези шитове на саета и мотули за по 30лв./л.nowyaris написа:Абсолютно си прав,колега.Просто си мислех може ли проблема на колегата да е възникнал от продължителна употреба на двигателно масло което производителя не препоръчва като спецификация.Колегата е споменал,че откакто я е купил колата винаги е слагал 5/40 ,а неговата кола е като мойта и предполагам че ръководството за експлоатация също.По него време оторизирания сервиз ми слагаше гаранционно някакво 5/40 , ама аз само 2 пъти им позволих и на третия им избягах и си почнах с 5/30 както си е по тефтера.Ако колегата е продължил да ползва 5/40 след гаранцията въпроса е може ли да има преразход на масло заради продължителна употреба на двигателно масло,което не е точно по спецификация.paco_escobar написа:На твоето Яре и наливно гаражно да сложиш пак няма да го пипа като е стегнат мотора ,ама колегата и каквото и да сложи може и 100лв./литара все тая.nowyaris написа:Еми мойто яре е същото като на колегата и вече 6 години,от които 3 с мотул 8100 5/30 грам не го пипа.Затова питам защо колегата кара с тотал 5/40.
Corolla E11 4E-FE Wagon
-
20 лв./литъра.И се сменя на 20 хиляди.Ама както и да е.Само размишлявах. 

-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Или 1 календарна година...което настъпи по-рано!nowyaris написа:20 лв./литъра.И се сменя на 20 хиляди.Ама както и да е.Само размишлявах.
-
Не,2 години-24 месеца или 20 хиляди км. - което настъпи по-рано.В случая не знам как да разбирам "календарна година"-ако го сменя на 01.09.2014 след изтичането на календарната 2014 трябва да го сменям ли ? Просто за инфо-аз сменям на моята на 10 хиляди,което е някъде около 18-20 месеца (календарни) biggrin.gif .mirott написа:Или 1 календарна година...което настъпи по-рано!nowyaris написа:20 лв./литъра.И се сменя на 20 хиляди.Ама както и да е.Само размишлявах.
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
"Ако автомобилен/Moтоциклетен производител препоръчва масло с вискозитет 30, това не означава, че не може да се използва вискозитетен клас 40, но всъщност това не е нужно. Увеличаването на вискозитетния клас в горещо време не гарантира по-добро мазане. Дори и някои спортни автомобили например не се нуждаят от масла с вискозитетен клас 50."
Дали му се е прецакал мотора от 5W40?!
Дали му се е прецакал мотора от 5W40?!
-
Иначе по темата-за пръв път някой се оплаква че трицилиндров Ярис гори масло.Май ще трябва да кажа на жената да почне да го проверява по-начесто.За нея това ще бъде ново и със сигурност екзотично преживяване biggrin.gif . Ако успее да намери щеката,естествено.Все пак инфото за разход на масло при това двигателче е наистина леко смущаващо
.Добре че само първите 7000 км.го карах с тойотско 5/40.

- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Този мотор е уникално добър и не съм чувал за разход на масло при него. Даже ги гледам тия пишлемета ли,как да ги нарека, примати ли, момчетата,които доставят пици с Toyota Aygo 1.0 към Хепи. Тези момчета карат като луди,ама точно като луди тия Тойоти, яко газ им дават,газ-спирачки,минават през легналите полицаи с 50-60 км./ч., такова каране,ама точно като служебна кола както карат някои хора. Не знам толкова ли бързат ,но винаги като ги видя натискат тия коли много. На един му се развиках на Раковска в пряката до Хепи какво кара като луд, кола ли кара, или е каруцар.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN