Corolla Verso AR10 2.2 D4D 2AD-FTV 136HP 2005 - мнения моля?
Re: Тойота Корола Версо - моля мнение!
Привет от мен!
Оказва се, че причините за моя проблем могат да бъдат много.
Вчера я взех от сервиза на Toyota. Казаха, че Компютърът не отчита никакви грешки, а и няма никакви видими причини за проблема (нито тракане, нито нещо друго обезпокоително на пръв поглед). Почистили горивния филтър, макар да им казах, че е чисто нов (сменян преди 3 седмици), почистили някакъв клапан на ЕГР и маркуче, от което леко изпускало нафта, но казаха да я пробвам така и да видим дали проблема ще е отстранен. Тъкмо се зарадвах, че може би мъките ми ще свършат и ето, че днес... ИИИ-иизненада-аа. Пак същата ситуация, потеглям от ниска предавка, натискам педала, подавам газ, но "няма никой" . Оборотометърът и скоростомерът не се движат, сякаш не се подава въобще гориво, движа се е не повече от 9-10 км/ч. Веднага отидох до сервиз с компютър, закачиха я, но пак нищо :( За съжаление може би не трябваше да я спирам преди това, защото в този сервиз ми казаха, че при спиране и тръгване явно се нулира.., като преди това е в някакъв авариен режим. Казаха, че проблемите могат да са много: дебитомер, педал за газта, датчик или кой знае какво по турбото. Най-добре било да я карам и като възникне проблема, без да я спирам, да отида или да дойдат да ми я вържат с компютър и евентуално да засекат нещо. Да, ама аз направо се страхувам да я карам така. Не винаги има проблем, а не зная кога ще се прояви отново.... :(((
Моля помощ със съвети!
Оказва се, че причините за моя проблем могат да бъдат много.
Вчера я взех от сервиза на Toyota. Казаха, че Компютърът не отчита никакви грешки, а и няма никакви видими причини за проблема (нито тракане, нито нещо друго обезпокоително на пръв поглед). Почистили горивния филтър, макар да им казах, че е чисто нов (сменян преди 3 седмици), почистили някакъв клапан на ЕГР и маркуче, от което леко изпускало нафта, но казаха да я пробвам така и да видим дали проблема ще е отстранен. Тъкмо се зарадвах, че може би мъките ми ще свършат и ето, че днес... ИИИ-иизненада-аа. Пак същата ситуация, потеглям от ниска предавка, натискам педала, подавам газ, но "няма никой" . Оборотометърът и скоростомерът не се движат, сякаш не се подава въобще гориво, движа се е не повече от 9-10 км/ч. Веднага отидох до сервиз с компютър, закачиха я, но пак нищо :( За съжаление може би не трябваше да я спирам преди това, защото в този сервиз ми казаха, че при спиране и тръгване явно се нулира.., като преди това е в някакъв авариен режим. Казаха, че проблемите могат да са много: дебитомер, педал за газта, датчик или кой знае какво по турбото. Най-добре било да я карам и като възникне проблема, без да я спирам, да отида или да дойдат да ми я вържат с компютър и евентуално да засекат нещо. Да, ама аз направо се страхувам да я карам така. Не винаги има проблем, а не зная кога ще се прояви отново.... :(((
Моля помощ със съвети!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ами например да включиш ОБД преходник, за да видиш дали в дадения момент се отчита промяна на газта или нещо притеснително в параметрите....
Пробвала ли си да 'ритнеш' газта няколко пъти...
Пробвала ли си да 'ритнеш' газта няколко пъти...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
При изпадане в проблемната ситуация освобождавам от скорост, съединител, първа, подаване на газ, като това пробвам поне няколко пъти, за да ускоря, но нищо ...до момент в, който или сама се изстрелва или я изгасям и паля отново.
- slowtraveler
Обясни малко по-подробно... Като дадеш газ при изключена предавка автомобила реагира ли?
Защото обясненията отново ме навеждат на мисълта, че може да не включваш 1-ва предавка...
Защото обясненията отново ме навеждат на мисълта, че може да не включваш 1-ва предавка...
При подаване на газ не реагира, т.е. не форсира. Не се повлиява оборотомера, нито скоростомера, нищо не се и чува. Със сигурност "вкарвам" първа правилно. По-скоро, както казват в сервиза не се подава гориво, но поради каква причина, не могат да установят проблема (първопричина или следствие на нещо друго). Откакто я взех съм обиколих 2 оторизирани сервиза на Тойота + още 2 уж не по-малко добри в диагностиките и обслужването... Започвам да се отчайвам :(
- Not_active_user_1
В педала на газта според мен е проблема, както го описваш. Всъщност най-вероятно е нещо дребно. Не се плаши толкова! Него проверявали ли са го и ако не - ЗАЩО! По принцип се тръгва от най-простото и се стига до най-сложното!
Добре де, ако е от този педал (ле-ле, как прозвуча biggrin.gif ) няма ли да го засече компютъра, като грешка?
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Електронна ли е газта на тази кола? Ако е електронна с потенциометър на педала - подлежи на тестване предполагам.
- slowtraveler
Ако се включи ОБД тестер, би се видяло дали компа отчита даване на газ или не...
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
педала на газта със сигурност е електронен и най-вероятно в него е проблема,защо не го сменят просто?
- Airfan
- Обратна връзка:
Той вероятно отчита, щом върви колата, но вероятно отказва напълно, когато не иска да върви или отчита съвсем малки проценти.slowtraveler написа:Ако се включи ОБД тестер, би се видяло дали компа отчита даване на газ или не...
Това се чудя и аз. А може ли да се разглоби потенциометъра и да се почистят контактите?jim_beam написа:педала на газта със сигурност е електронен и най-вероятно в него е проблема,защо не го сменят просто?
- slowtraveler
Точно това имах предвид - ако показва малки проценти когато си натиснал плътно газта явно проблема е някъде там - педал, кабели или в краен случай - самото ЕКУ...Airfan написа:Той вероятно отчита, щом върви колата, но вероятно отказва напълно, когато не иска да върви или отчита съвсем малки проценти....slowtraveler написа:Ако се включи ОБД тестер, би се видяло дали компа отчита даване на газ или не...
-
Същият проблем го имах преди около 2 години, както и няколко други колеги от форума споделиха, че и при тях се е случвало. Темата е разисквана на няколко пъти, но без категоричен отговор с решение. Възможни са няколко причини: дискутираният педал, клапан на турбото, SCV клапан, ЕКУ или нещо друго.
Corolla Verso 2,2 D4D 2008г.
Момчета, днес изминах около 120 км извънградско и не ми направи проблем. По съвет на познат я "понадупих" дето се казва, натиснах педала и я държах на високи обороти, тъй като често лопатките на турбото се "спичали"... Не зная кога ще си покаже отново магариите
. В интерес на истината, майсторът който я гледа последно (вчера) също е на мнение, че най-вероятната причина е в педала, но тъй като не е сигурно, ми препоръча да я карам и, като възникне проблема (както споменах) да не изгасям и да я вържем за компютър.
Kalkam, а при теб какво се установи? Как реши проблема и соленичко ли ти излезе?

Kalkam, а при теб какво се установи? Как реши проблема и соленичко ли ти излезе?
- Airfan
- Обратна връзка:
Дори и без турбо трябва да можеш да потеглиш като атмосферка горе-долу нормално. Не търси проблема в него.