Странно виене при десен завой
Странно виене при десен завой
Здравейте Колеги, от скоро имам корола версо 1.6 vvti 2003г. Имам следния проблем ако някои може да помогне. При скорост над 50км/ч. се появява едно виене (бучене) при завиване на дясно от предна лява страна. Сменихме лагера но промяна няма. Шуми и на скорост и на свободна и на спирачка 

TOYOTA COROLLA VERSO 1.6 VVTI 110ps 3ZZFE 2003г.
Re: Странно виене при десен завой
[quote="vasko8000"]Здравейте Колеги, от скоро имам корола версо 1.6 vvti 2003г. Имам следния проблем ако някои може да помогне. При скорост над 50км/ч. се появява едно виене (бучене) при завиване на дясно от предна лява страна. Сменихме лагера но промяна няма. Шуми и на скорост и на свободна и на спирачка
[/quo
Пробвай следния метод.Вдигаш от едната страна отпред на крик,палиш мотора,вклучваш на скорост,подаваш газ да се завърти хубаво колелото,изключваш от скорост и слушаш.Ако е лагер почва да вие.Същата процедура и от другата страна,ако от едната няма шум.Така,ще изключиш от списъка лагерите.Защото по някои път се чува от ляво а се оказва,че е от дясно.

Пробвай следния метод.Вдигаш от едната страна отпред на крик,палиш мотора,вклучваш на скорост,подаваш газ да се завърти хубаво колелото,изключваш от скорост и слушаш.Ако е лагер почва да вие.Същата процедура и от другата страна,ако от едната няма шум.Така,ще изключиш от списъка лагерите.Защото по някои път се чува от ляво а се оказва,че е от дясно.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
гумите ги въртях няма промяна
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Щом е само в завой, да не ти е крив някой тампон или конзола, колата имала ли е удар отпред?
Видимо не се виждат удари но другата седмица ще ходя на един сервиз да видим какво ще открият Благодаря ви за бързите
E в крайна сметка се оказа десния преден лагер (по малкото зло)