Rav4 нафтова помпа
Rav4 нафтова помпа
Колеги закъсах го с рафката при 3000 оборота колата губи мощност и все едно изключва като ограничител , ходих в Бош сервиз за диагностика и ми установиха че помпата при над 3000 оборота налягането пада рязко ,може ли някой да ми препоръча място където да ми управят помпата ,става въпрос за София.Модела на Рафката е2004год. двойка дизел.
Re: Rav4 нафтова помпа
Здрасти колега. Виждам, че темата е малко старичка, но какво стана реши ли си проблема, че и аз имам такъв?
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Помпата има 2 клапана.Вероятно става дума за тях.Трябва да ги види специалист и да прецени дали са за смяна.Защото може само да са замърсени и да трябва да се почистят.Но ако са износени -задължително нови.Ако отидеш обаче в сервиз веднага ще искат да ти ги сменят,защото са скъпички.А може да се разминеш и само с едно почистване.Темата наистина е дъвкана много пъти,затова потърси с търсачката.Успех!manolov10 написа:Колеги закъсах го с рафката при 3000 оборота колата губи мощност и все едно изключва като ограничител , ходих в Бош сервиз за диагностика и ми установиха че помпата при над 3000 оборота налягането пада рязко ,може ли някой да ми препоръча място където да ми управят помпата ,става въпрос за София.Модела на Рафката е2004год. двойка дизел.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- vladimirdespodski
vladimirmanolov10 написа:Колеги закъсах го с рафката при 3000 оборота колата губи мощност и все едно изключва като ограничител , ходих в Бош сервиз за диагностика и ми установиха че помпата при над 3000 оборота налягането пада рязко ,може ли някой да ми препоръча място където да ми управят помпата ,става въпрос за София.Модела на Рафката е2004год. двойка дизел.
velingrad
Колеги в петък на 16.05.2014г. си купих РАВ 4 2006г. 3-тото поколение, 2.2 дизел. Щом и взех транзитни номера и я подкарах от автокъщата към вкъщи след около 50 км при ускоряване на магистралата колата загуби всякаква мощност, като ми светнаха две лампи на таблото - едната е триъгълник с внимание, а другата е във формата на двигателче с капачка. След като изгася двигателя и отново го запаля лампите продължават да светят, но колата си върви. Като подам повече газ и ускорение някъде над 3 000 оборота отново губи цялата си мощност. Пише ми checking ESC; checking 4WD и ми показва някакъв ключ.
Моля Ви ако някой е имал подобен проблем и го е отстранил да пише скъп ли е ремонта и къде да се отремонтира.
Дайте съвет при тази ситуация да правя ли рекламация на автокъщата и има ли смисъл след като вече съм платил солидна сума за нея и автоджамбаза ме уверяваше че колата е напълно изправна и няма никакъв проблем с двигателя.
- vladimirdespodski
Колеги явно и при мен е същият проблем.elmo28 написа:Здрасти колега. Виждам, че темата е малко старичка, но какво стана реши ли си проблема, че и аз имам такъв?
Като дам газ на празен ход и колата вдигне над 3000 об. се включват две лампи на таблото - едната прилича на двигателче с капачка отгоре, а другата е триъгълник с внимание в него и колата губи всякаква мощност. Започва да издава звук и на таблото пише - check SVC check 4WD check engine sistem. Като я изгася и отново я запаля лампите си светят, надписите за checking също се показват на таблото и като подкарам отново колата и я ускоря над 3000 об. отново губи всякаква мощност.
Модела ми е РАВ 4, май 2006г, дизел, 2.2 куб.см.
Купих я в петък на 16.05.2014г. от софийска автокъща, като джамбазина ме уверяваше, че колата е перфектна и двигателя е здрав.
Някой имал ли е подобен проблем и как го е решил. Скъп ли е ремонта.
Да правя ли рекламация на джамбазина и да искам някакво обезщетение.
Благодаря Ви предварително.
Hа диагностика четат кои грешки са записани.Check engin като светне и другите излизат.Първопричината се вижда на диагностика.Поне акумулатора знаеш ли дали е наред?
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Опитай, но ми се струва, че само ще си пилиш нервите. Джамбазина няма да признае никаква рекламация, ами направи диагностика и си оправи проблема.vladimirdespodski написа:Да правя ли рекламация на джамбазина и да искам някакво обезщетение.
Дано не е с много средства.
Най-вероятно и при теб става дума за клапани на помпата.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- vladimirdespodski
Колеги здравейте.memorex написа:Hа диагностика четат кои грешки са записани.Check engin като светне и другите излизат.Първопричината се вижда на диагностика.Поне акумулатора знаеш ли дали е наред?
Днес я обслужих с ново масло и всички филтри. Монтьора я е закачил и е изтрил тези грешки. Софтуера обаче не му е оригинален. След като я тествах ми направи същото вече към 4000 об. След като му я върнах ми каза, че утре отново ще се опита да оправи проблема. Каза ми, че е направил проверка на двигателя и е установил, че е много чист имало е само е само една сменена дюза и не може да разбере от къде е проблема. Погледнал е и клапаните на нафтовата помпа, но са били добре. Каза, че неговата програма не може да му покаже точно каква е причината за грешките.
Мисля да отида в тойота сервиз, защото една позната има същата рав 4 като моята и е имала такъв проблем. Тя ми каза, че в тойота са и направили диагностика и са почистили катализатора за 300-400 лв и проблема вече го е нямало след това.
Никой ли не го е правил от форума за да го обясни отново.
- vladimirdespodski
А акумулатора ми сля че е наред, защото пали без проблеми сутрин като е студена колата.vladimirdespodski написа:Колеги здравейте.memorex написа:Hа диагностика четат кои грешки са записани.Check engin като светне и другите излизат.Първопричината се вижда на диагностика.Поне акумулатора знаеш ли дали е наред?
Днес я обслужих с ново масло и всички филтри. Монтьора я е закачил и е изтрил тези грешки. Софтуера обаче не му е оригинален. След като я тествах ми направи същото вече към 4000 об. След като му я върнах ми каза, че утре отново ще се опита да оправи проблема. Каза ми, че е направил проверка на двигателя и е установил, че е много чист имало е само е само една сменена дюза и не може да разбере от къде е проблема. Погледнал е и клапаните на нафтовата помпа, но са били добре. Каза, че неговата програма не може да му покаже точно каква е причината за грешките.
Мисля да отида в тойота сервиз, защото една позната има същата рав 4 като моята и е имала такъв проблем. Тя ми каза, че в тойота са и направили диагностика и са почистили катализатора за 300-400 лв и проблема вече го е нямало след това.
Никой ли не го е правил от форума за да го обясни отново.