откраднат катализатор
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: откраднат катализатор
Интересното е, че щом ви крадат катализаторите, значи те все пак се купуват, както каза колегата на черно.
5 бона за катализатор, това да не ти е катализатор за реактивен двигател? Отделно всеки нормален човек би отипъл до Сърбия, Румъния или Гърция и би си взел използван катализатор за 100-ина евро.
Тук във форума м/у другото имаш един измамник, който изкупуваше или май крадеше катализатори. После някой го купува от него за 300 лева вместо да дава 5 бона за нов и така кръгът се затваря- катализатори се крадат и после продават.
5 бона за катализатор, това да не ти е катализатор за реактивен двигател? Отделно всеки нормален човек би отипъл до Сърбия, Румъния или Гърция и би си взел използван катализатор за 100-ина евро.
Тук във форума м/у другото имаш един измамник, който изкупуваше или май крадеше катализатори. После някой го купува от него за 300 лева вместо да дава 5 бона за нов и така кръгът се затваря- катализатори се крадат и после продават.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Обратна връзка:
Това, може би е вярно за по-стари коли, но за моята дори и джанти няма втора ръка, камо ли катализатори... не дай си боже да го пипне някой!
Катализаторите се крадат заради съдържащите се в тях между 1 и 4 г платина и ценни метали. Платината в катализаторите на дизеловите автомобили е повече като количество от бензиновите.
Не съм чул някой да си купува катализатор втора употреба за да си го монтира на колата...
Не съм чул някой да си купува катализатор втора употреба за да си го монтира на колата...

Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Джапи,наистина кръгът се затваря,лошото е ,че скоро няма да се отвори.Хипотетично да кажем,че си купя нов(или втора употреба)катализатор.Кой ми гарантира,че след време няма пак да го откраднат-никой.И сега ще ти дам един кратък пример,белким разбереш за какво иде реч. Преди десетина години на мой приятел,бивш служител в "органите" през нощта му откраднаха двата фара.Още на другия ден автоджамбазите лично му ги поставиха,извиниха му се и му казаха,че е станала грешка.На мен за 20г. притежание на Трабант(и при комунизма,и при дИмокрацията) само двигателя дето не ми откраднаха.Винаги сезирах Органите" и винаги след време получавах неизменния отговор-извършител неизвестен.
Изводите оставям за теб!
Изводите оставям за теб!
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Няма смисъл да се нищят схемите в системите ни , там работата е тотално сбъркана и работи против обикновения човек. На мен разследващият полицай ми показа снимка на тези , които са ме обрали , видях им уродливите физиономии , а след 3 месеца от прокуратурата получих писмо , че разследването срещу неизвестен извършител се прекратява. Та така , полицията дори и да свърши нещо пак не е сигурно , че ще се стигне до присъди.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Абсолютно си прав и спирам до тук!iovkito написа:Няма смисъл да се нищят схемите в системите ни , там работата е тотално сбъркана и работи против обикновения човек. На мен разследващият полицай ми показа снимка на тези , които са ме обрали , видях им уродливите физиономии , а след 3 месеца от прокуратурата получих писмо , че разследването срещу неизвестен извършител се прекратява. Та така , полицията дори и да свърши нещо пак не е сигурно , че ще се стигне до присъди.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Сблъсквал съм се и аз много пъти със Системата. Аз примерно съм безкористен и гледам нещата да ги представям реално и неутрално, а не вижте колко е хубаво в САЩ, а колко е зле в БГ. За това често съм мразен и от тези в БГ и от тукашните имигранти. Таз на мен още първите години тук ми разбиха стъклото на Сивик-а и от вътре отвориха багажника, в който имаше стерео усилвател и бас колона (с тях купих колата). Подадох жалба в полицията. След няколко седмици ми отговориха, че следователката била в отпуска и не се знаело ще продължи разследването. Нямах пълно каско, защото колата беше на над 10 години. Та в крайна сметка, платих да ми поставят ново странично стъкло. Стереото не се намери и така. Казвам го това, защото няма перфектно място за живеене на земята. На моя приятелка тук й откраднаха портфейл с кредитни карти. Глупакът почнал да пазрува с тях веднага по разни бензиностанции по пътя си. Веднага се видя къде е пазарувал и на къде пътува - нищо. Полицията отказа да го преследва. Има една приказка в САЩ, че полицията се взема на серизоно само, ако има убийство при всичките други случаи - кражби, дребни измами и подобни не си мърда пръста много и това в най-полицейската държава в света.iovkito написа:Няма смисъл да се нищят схемите в системите ни,...
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
-
Преди доста години взех от баща ми семейния Фиат 125р за да го стегна и карам. Хвърлих около 2000 дойч марки за пълна реставрация - купе, двигател, ходова част, интериор... беше като купена отново от Кореком. ..След 2 седмица радост, една сутрин слизам пред блока и....колата я няма. Открадната.... удавих мъката и яроста от безразличието на полицията с бутилка джин... След 3 месеца изненада. Известие от полицията, че колата е намерена. В Етрополе. Изхвърчах буквално да си прибера колата. Изненада - пребоядисана с метлата, пренабити номера. Както и да е. Припознах я но да я взема трябваше след прокурорско писмо. Изчаках и след месец отново в полицията в Етрополе. Бях взел бонбони, някой лев за благодарност. Каква беше изненадата - всички джанти и гуми сменени с някакви оръфляци...Бях бесен но преди това протокола беше подписан (първото ходене) ... Взех си колата (бонбони и бонус не им се полагаше) и на 200 метра от полицията спрях, защото щях да катастрофирам. Джантите дори не бяха завити... Грозна и мерзска постъпка от тези, които хем ми бяха направили добро но и се бяха изсрали на него (извинявам се за думите) ...
Съчувствам на колегата и желая нататък всичко да е ОК.
Съчувствам на колегата и желая нататък всичко да е ОК.
Пичове ония на жълтите павета докато не им се случи съдбата на Чаушеску,още дълги години ще си припомняме за (Хубавите Стари Времена).
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
На моята кола, са махнати и катализатореа и дпф-а. Голи тръби са в момента без резонатор. Една идея е по-шумна, но само ако си отвън до колата. В купето, независимо на каква скорост, няма никаква разлика в шума. Все пак мотора е с турбина.
-
- Благодарил/а: 1 път
Докато скрабаджийте не бъдат "стегнати" като спрат да изкупуват такива неща непрекъснато ще ни крадат и продават откраднатото за жълти стотинки. Крумови закони за 5 години само !
Крумови закони за 5 години само ![/quote]
Това е истината.
Това е истината.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC