откраднат катализатор
откраднат катализатор
айде и на мен се случи...
въпроса сега е какво да сложа вместо него - тръба или резонатроно гърне?
тръбата - може ли да е много шумно?
резонатор - може ли нещо да ми спъне колата ако не е правилно изчислено за моя двигател?
въпроса сега е какво да сложа вместо него - тръба или резонатроно гърне?
тръбата - може ли да е много шумно?
резонатор - може ли нещо да ми спъне колата ако не е правилно изчислено за моя двигател?
авенсис комби 2.2 д-4д 150к.с. 2007
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: откраднат катализатор
тури катализатор и няма да има промяна
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Втора година съм с резонатор и нямам никакви проблеми.ЕМ- комплек за около 70лв .Айдуците с прфектия разрез дето го бяха направили, около 6 минути работа и всичко си е ок.
- Instruktor59@yahoo.com
Ей, тия нямат страх, ей! Забравили са как един куршум премина през един такъв крадец през 90-те... 

Каквото сам си направя, никой не може...
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
После само да не се оплакваш, че ти мирише много на бензин!egoucm написа:кинти кинти
ЕДин колега си го махна преди някоко седмици и после се чудеше защо му мирише много на бензин.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Без да се заяждам, просто ми е интересно. Ако на твоя авенсис, който гледам вече е на 9г. ще дадеш ли пари за нов катализатор ако ти се случи същото?TATI написа:тури катализатор и няма да има промяна

Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Да, ще дам и не виждам какъв е проблема.kickata написа:Без да се заяждам, просто ми е интересно. Ако на твоя авенсис, който гледам вече е на 9г. ще дадеш ли пари за нов катализатор ако ти се случи същото?TATI написа:тури катализатор и няма да има промяна
Прочетете правилата на форума!
Слагай резонатор.Нямам проблеми.Авенсис д4д 126кончета.На 7 годишна кола пари за катализатор-няма начин.Ако ми го бяха платили застрахователи да.
Мисля,че ако отидеш при колегата Uncle Dido,ще те насочи най добре.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
- Japanese_fever
Проблемът е, че не е задължен.TATI написа:Да, ще дам и не виждам какъв е проблема.kickata написа: Без да се заяждам, просто ми е интересно. Ако на твоя авенсис, който гледам вече е на 9г. ще дадеш ли пари за нов катализатор ако ти се случи същото?
Ако обаче ходи на 1-2 години на преглед вкл. емисии или пък за годишния данък гледаха дали имаш катализатор или не - нямаше да има избор.

Просто хората карат коли, които не могат да обслужват при нужда. Има много такива хора по цял свят.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Джапи,би ли разтълкувал какво точно искаш да кажеш,че нещо не схващам?Japanese_fever написа: Просто хората карат коли, които не могат да обслужват при нужда. Има много такива хора по цял свят.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- Japanese_fever
Човекът си е купил кола, за която няма пари да си купи катализатор.
Така по-ясно ли е?
Катализаторът вече е откраднат, явно не може да си го върне, явно и не се покрива от застраховката. Интересно, ако има пълно каско защо да не се покрива.
И решава да кара без катализатор, защото няма пари за нов, но както казах - Не е глупав този, който яде баницата, а този който му я дава, т.е. държавата не го задължава по никакъв начин да кара с катализатор. Невярвам един катализатор да струва повече от чифт гуми, но тъй като не е свързан пряко с неговата сигурност като гумите например, то решава, че ще трови себе си и хората, които ходят или карат около него, вкл. децата на детската площадка. Само за това, че ми се свидят няколко стотин лева, а кара кола за няколко хиляди.
Така по-ясно ли е?
Катализаторът вече е откраднат, явно не може да си го върне, явно и не се покрива от застраховката. Интересно, ако има пълно каско защо да не се покрива.
И решава да кара без катализатор, защото няма пари за нов, но както казах - Не е глупав този, който яде баницата, а този който му я дава, т.е. държавата не го задължава по никакъв начин да кара с катализатор. Невярвам един катализатор да струва повече от чифт гуми, но тъй като не е свързан пряко с неговата сигурност като гумите например, то решава, че ще трови себе си и хората, които ходят или карат около него, вкл. децата на детската площадка. Само за това, че ми се свидят няколко стотин лева, а кара кола за няколко хиляди.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Ясно ми беше още от първия път.Само че тук е.........Бугаристан и няма нищо общо нито с US ,нито с ЕС(на който сме "равноправни" членове).Тук много хора(като мене) събират пари с години или вземат заеми за да могат да си купят "нов внос" от Италия и наистина поддръжката после е проблем.И заплатките тук се въртят около 500-600 лв.(не долари).И когато кожодерите ти поискат 1000-1500лв за нов катализатор нещата придобиват други измерения.Japanese_fever написа:Човекът си е купил кола, за която няма пари да си купи катализатор.
Така по-ясно ли е?
А слоганът ти наистина е хубав,но ще се случи в някой друг живот,при някое от следващите прераждания.

Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Така е , но е напълно нормално всеки да има кола и да няма пари за катализатор. Примерно си купуваш чисто нова кола , сметнал си месечните вноски и всичко останало и ти крадат катализатора , който струва 5 бона в магазина . Защо пък всеки трябва да ги има излишни и да ги дава? Проблемът е по-скоро в кражбата , а не в нямането на пари.Japanese_fever написа:Човекът си е купил кола, за която няма пари да си купи катализатор.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014