Помощ и съвети за Корола 2003 D4D 116 (CDE120)

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Re: Добър сервиз София Корола 2.0D4D

Мнение от TATI » 05 Май 2014 16:30

Какво за тях? Коректни, добри цени.
Ти кола не си купил още, части търсиш.
Напоследък гледам, че доста народ се е юрнал да купува части, преди да има на какво да ги ползва.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
ffsolutions

Мнение от ffsolutions » 06 Май 2014 20:12

Колега, съветвам те (както и колегите преди мен) да намериш начин и да закараш колата на свестен сервиз (най-добре оторизиран), за да се прегледа обстойно. Нека хората да прочетат колата, да я качат на стенд и да видят как е отдолу, окачване и т.н. Всичко е до късмет, но старият дизел си е стар дизел и е добре да се провери мнооого добре, за да не си докараш беля със скъпите ремонти. :thumbsup: Вярно е, че отвън части се намират на 50% по-евтино, от колкото в България, но защо да даваш грешни пари ако можеш да предвидиш, че ще трябва да се налеят? А ако тооолкова много ти харесва конкретна кола и знаеш, че ще имаш дюза за смяна след 1-2к км, можеш да си спазариш веднага по-ниска цена от джамбазина. Иначе да си я продава на други будали... wink.gif

На мен също ми предтои покупна на автомобила скоро, но за мой късмет имам доверен човек, който да ми я вкара от Германия и нямам много притеснения. И въпреки това, на колата ще направя пълна диагностика преди да я заплатя (предвиждам дори и анализ на газовете в антифриза). Идеята ми е - по-добре дай някой лев за хубава диагностика, за да ти е мирна главата. smile.gif

И не на последно място - успех! :thumbsup:
2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел

infrasonic

Мнение от infrasonic » 07 Май 2014 10:39

100% ако имам възможност ще направя сериозно ходене до сервиз за диагностика и то цялостна, макар че така надали ще купя която и да е кола :)
Искам да попитам, по какъв начин без много знания мога да проверя дюзите на дизела ( без сервиз ) и изобщо има ли такъв.
А някой знае ли каква е цената за екотаксата?
И последно, много съм зле в пазаренето, може ли някой съвет, от човек, който го умее ? Веднага да свалям 300-400лв, постепенно ли ... изобщо не знам, не ме бива в това :(
Toyota Auris 2007 2.0 D4D 126к.с

Аватар
ffsolutions

Мнение от ffsolutions » 07 Май 2014 18:02

Лично аз не знам за друг начин за проверка на дюзите освен чрез закачането на компютър. Там могат да ти проверят и компресията на двигателя, което също е много важно. Но ако има такъв начин - ще се радвам да го науча от колегите. :thumbsup:

По отношение на пазаренето - от това, което аз видях след известно време обикаляне из българските автокъщи, мога да ти кажа, че всички свалят от цената (колко - зависи вече от първоначалната цена на автомобила). Как се "пазарях" аз - ами с чисто и просто питане на въпроса - крайна цена? Веднага и без никакви усилия получавах цена с 300-500 лв по-ниска, при първоначално обявена около 8200-9000. Просто всички джамбази са пределно наясно, че ще има пазарлък, и предварително си пресмятат цената по-висока от това, което искат да получат, за да могат да свалят без много (или каквито и да е) уговорки. Разбира се, от всяко правило си има изключения, но аз не попаднах на такова.

Екотаксата е 250,00 (или 240,00?)лв rolleyes.gif . Постарай се да вземеш някой със себе си, който разбира от автомобили. И още по-добре - от дизели. И още по-добре - от японски автомобили. И най-добре - от точно този производител и конкретен двигател, на който си се спрял. Разбираш ме на къде бия - някой, който знае какви са проблемите и може "сравнително лесно" да ги зебелеги веднага. Но за мен - сервизът е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.
2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел

Аватар
krass1

Мнение от krass1 » 08 Май 2014 18:09

Стига със тези сервизи.. Всички във форума ли си оправят колите във официалните сервизи на Тойота кадето дерът кожи.

Аз продадъх Голф 3 преди 1 год и купих колата от подписа ми.
Покупката на автомобила е 50% късмет и 50% отваряне на очите + психология.

Ако ще копуваш вече регистрирана кола то първо я огледай добре отвсякаде. След това я покарай малко като смениш поне до 4-та скорост. И чак ако мине тези 2 теста то можеш да закараш колата до някои сервиз който е със добра репутация в дадения град за комп диагностика и външен оглед. След като майстора който огледа колата ти каже какви са и проблемите защото кола без проблеми няма !!! тогава си правиш бърза сметка колко ще ти струва да ги оправиш добавяш 200-300лв и изваждаш от цената която е обявил продавача.

Ако колата е от автокъща и няма номера то закарването до сервиз ще ти излезе 150+ лева и тогава пазарлъка ще е в полза на продавача .... За такива случай предлагам да си намериш човек който е технически грамотен със теб и който има лаптоп+техстреам за да направи диагностиката на място и да направи едно кръгче.

Имам познати който са карали Мазда 6 на оторизиран сервиз преди покупка който нисхто не е намерил и след първата смяна на маслото е за основен ремонт на двигателя. Ако джамбаза е маскирал проблемите то никой неможе да ги открие. Оторизираните сервизи много често и те пордават коли 2-ра употреба и понякога започват да говорят пълни глупости само и само да отказат копувача и да се опитат да му пробутат някои от техните коли.

Един пример само "тази кола ще ти харче масло" това ти го казва майстор в оторизиран сервиз ..а как е разбрал ,че ще харче масло на стенда никой нети казава а и няма как да ти каже защото няма как да се разбере освен ако няма теч.

В моя случай си извиках майсторите при който си оправях предната кола със лаптопчето. Откриха ми някой козметични проблеми по колата който отремонтирах веднаха.

Частите за моя автомобил неса по скъпи от тези на VW, Audi , etc
Имай впредвин ,че 2.0 двигателя на VW са най-проблемните ... така наречените "бомба дюза".
Toyota Avensis Wagon 2 2007 2.2 D4-D 148hp facelift
Изображение

Аватар
veso_hds
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от veso_hds » 08 Май 2014 22:06

krass1 написа:Стига със тези сервизи.. Всички във форума ли си оправят колите във официалните сервизи на Тойота кадето дерът кожи
Колега,от 30г. карам леки коли,но едва последните 5 си оправям колата в оторизирания сервиз в Бургас.Така че мога да направя разликата,а тя е в полза на сервиза на Тойота.Всичко е точно-обаждам се по телефона,запазвам си час,отивам и винаги ми свършват перфектно работата.Никой няма тяхната апаратура и инструментариум(говоря единствено за Бургас,в София не знам как е).Не знам други сервизи да дават гаранция за свършеното от тях.Очитам само един проблем-наистина доста скъпите части.Но затова във форума си има достатъчно колеги,които продават оригинални и алтернативни части на сносни цени.Но в крайна сметка всеки си решава сам-сервизи бол.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.

infrasonic

Мнение от infrasonic » 08 Май 2014 22:39

http://www.mobile.bg/11393944785758204

Това вече е моята кола, за тези пари - толкова, както се казва, направихме над 400 километра видяхме какво ли не и кого ли не и се спряхме на това.
Имам само един въпрос на този етап и той е, възможно ли тази корола, 2003-та, 116 коня да намя ABS и или ESP? какъв е начина за проверка на това ?
И последно, лампичката на която пише "Security" и мига, когато колата е заключена означава ли, че има аларма или не ?
Мерси, после повече и снимки.

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 08 Май 2014 22:44

Честито!
АБС имаш - до казанчето за чистачките е, с многото тръбички. ЕСП най-вероятно нямаш, но не ти е и нужен кой знае колко много.
Мигащата лампичка показва наличието на имобилайзер.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
veso_hds
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от veso_hds » 08 Май 2014 22:57

Честито колега и безаварийни.Тати ти е отговорил и на трите въпроса.Само не вярвай,че е на 150 000км.Това го пиша не за да ти разваля кефа от покупката,а за да го имаш впредвид при последващата поддръжка-ремъци,масла,филтри и др.Още веднъж честито-кефи се на колата,карай я с удоволствие!
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.

infrasonic

Мнение от infrasonic » 09 Май 2014 18:25

Здравейте,
вече мога да покажа снимки и да кажа след 80-те километра от Кюстендил до София какви впечатления имам от колата.
Ето и снимки на животното :)
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
доста са, за коеот се извинявам, но така ги качих на едно...

Та, външните забелжеки за ясни и се виждат от снимките.
Това, което е неприятно и ми направи впечатление е :
1. Лампите, които светят ( виждат се на снимката ) светят преди да запаля, след това не светят. Едното е масло, другите 2 оранжеви не ги знам за какво са...
2. На 2 и 3-та примерно в по-ниските обороти под 1600 някъде не може да набере както трябва, като стигне и мине 1600-1700 и зацепва както трябва. Не съм карал Дизел може и така да е...
3. Някой от средните копчета ( за духане на предното стъкло, подгряване на задното и "MODE" трябва доста сила да вложа в натиска си за да светне лампата и да ги пусна ( дано това може лесно да се оправи, че много ме дразни... )
4. При затваряне на багажника леко бие по бронята и се е образувала лека дупка, в която има и малко ръжда, видимо в тази част багажника леко опира в бронята, инак там не е удряна 100% тъй като няма следа от каквато и да е интервенция, вътре, вънка от долу - никъде. По скоро едната щипка на задната броня е поддала и затова се е получило така, та ще видим това как ще го оправим.
5-то и последно - На 5-та скорост след 130-140 колата почти умира, доста се мъчи, а на 4-та почти го няма този проблем ( ако е проблем изобщо...) Но все пак това ще го видим след смяна на всички видове филтри...
Колата е била одрана и с пукнат фар и десния е сменен, но удар не е имало тъй като видимо от вътре не е пипана изобщо тъй като не беше мита и си личи всичко :)
И на двата ми ключа копчетата се държат с изолирбанд, което адски много ме дразни, но надали някъде ще мога да намеря само капачето на ключа... ?
Другото, което явно трябва да е така... като се пуснат къси и таблото почти изгасва, свети съвсем слабо и има ли слънце... нищо не виждам, инак в тунелите е ок, има ли начин това се регулира или някак малко по-светло да е ?

Колата е 116 коня. Какво точно да гледам при покупката на части, смисъл кое от книжката е важно да гледам, номер на какво ?
Всеки съвет за гореспоменатите неща ще е високо оценен. За жалост най - рано след 1-2 месеца ще мога да я кача на компютър, та до тогава ще разчитам на вашата помощ, която до сега бе на много високо ниво, за което благодаря.

В крайна сметка, при положение, че видяхме над 20 Тойоти за цени от 5200 до 7200 смятам, че съм взел много прилична кола за супер цена. Сега имам над 2000 останали за поддръжка и вярвам ще стигнат ( поне на този етап ) . По пътя към София бях удовлетворен от возията, не тропа, не скърца, скоростите влизат лесно, съединителя е добър ( според мен ) и в общи линии без никакъв проблем се прибрахме с нея.
Благодаря на всички отделили време да прочетат този роман. Поздрави на всички и безаварийно!

deqn86

Мнение от deqn86 » 09 Май 2014 22:23

infrasonic написа: 1. Лампите, които светят ( виждат се на снимката ) светят преди да запаля, след това не светят. Едното е масло, другите 2 оранжеви не ги знам за какво са...
Точно така трябва да е иначе има проблем някъде...
infrasonic написа: 3. Някой от средните копчета ( за духане на предното стъкло, подгряване на задното и "MODE" трябва доста сила да вложа в натиска си за да светне лампата и да ги пусна ( дано това може лесно да се оправи, че много ме дразни... )
В една автомивка ми казаха да внимавам с спрейовете за табло защото са мазни и понякога се навират между бутоните и може да се стигне до този неприятен ефект. Не знам как могат да се оправят лесно unsure.gif
infrasonic написа: И на двата ми ключа копчетата се държат с изолирбанд, което адски много ме дразни, но надали някъде ще мога да намеря само капачето на ключа... ?
Дерзай http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f ... B5#p269503

infrasonic написа: Другото, което явно трябва да е така... като се пуснат къси и таблото почти изгасва, свети съвсем слабо и има ли слънце... нищо не виждам, инак в тунелите е ок, има ли начин това се регулира или някак малко по-светло да е ?
Прочети си ръководството там пише. http://toyota.aitnet.org/Corolla/

infrasonic

Мнение от infrasonic » 10 Май 2014 00:19

"deqn86"
Благодаря. Утре ще пробвам "номера" с осветяването на таблото, макар да съм сигурен, че ще работи :)
Насочете ме към добър дилър на части на "народни" цени и дайте съвет да сменям ли водна помпа? За момента, масло, всички филтри, ремъци, ролки, гуми, това е на дневен ред.

deqn86

Мнение от deqn86 » 10 Май 2014 09:19

infrasonic написа:"deqn86"
Благодаря. Утре ще пробвам "номера" с осветяването на таблото, макар да съм сигурен, че ще работи :)
Насочете ме към добър дилър на части на "народни" цени и дайте съвет да сменям ли водна помпа? За момента, масло, всички филтри, ремъци, ролки, гуми, това е на дневен ред.
Хората са направили цяла секция във форума http://www.toyotabg.eu/viewforum.php?f=5
Аз лично си напазарих всичко от тук http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=11597 защото ми е градски и частите са оригинални.
Отначало доста сервизи обиколих из Варна и доста различни цени ми даваха, но никой не казваше нищо за марката на частите.
Водната помпа я смени защото не си струва за едни 100-200лв да си навлечеш големи главоболия.

infrasonic

Мнение от infrasonic » 10 Май 2014 12:26

Извинявай но първият линк не работи, като видя него ще знам и какво да питам на втория. Благодаря

infrasonic

Re: Помощ и съвети за Корола 2003 D4D 116 (CDE120)

Мнение от infrasonic » 13 Май 2014 13:03

Здравейте,
искам да попитам как се разглабя таблото за проверка на това дали всички лампи имат крушки ( работещи ) тъй като ми се струва, че 1-2 не светят и не знам дали не е проблем? Ако може някаква документация, защото така и не намерих точно за моя тип табло?
Същото се отнася и за копчетата под CD-то, за въртене на въздуха, MODE и т.н. трябва да го разглобя за да видя, защо искат страшно много сила, за да зацепят, ако продължавам така да ги натискам, скоро ще се прецакат напълно...
И последно, не съм карал дизел до сега, мислите ли, че е нормално в ниските обороти колата да не набира бързо?
Пример:
легнал полицай, намалям, минавам на 2-ра, и ако подам рязко газ колата набира вече по-сериозно чак като стигне над 1800-2000 оборота, това нормално ли е и ако не то къде да търся проблема? Другото подобно е, че на магистралата на 5-та с педала до ламарината като стигна над 130 доста бавно си набираше... не знам и това дали е нормално, инак на 4-та ако върна върви доста :) Поздрави.

Публикувай отговор