sawmv написа:scorpion написа:sawmv написа:
Благодаря много за ценната информация и за бързия отговор, но след 2006 ми идва много дебело цената. До 7000-8000 лв най-много.
Да разбира се това е важно, осоебно като към тези пари ще се добавят регистрации, застраховки, вероятно гуми, смяна консумативи и пр.
Тогава само една препоръка - проверка на ДВГ за разход на масло (има ли правен ремонт по серв.история) и проверка задължително на рейка (да няма чукания и вибрации във волана). В ТМ Ауто или другите оторизирани сервизи могат да погледнат историята и самата кола. Естествено 10 годишна кола си носи и рисковете. Иначе мисля, че няма да има разочарование. Успех !
Човек, благодаря за отделеното внимание, но като прочетох за последните години колко явпонски коли са изтеглени от пазара и като че ли вече започвам да се разубеждавам, дали да купувам такъв модел. Точно от 2000-2004 г не знам си колко милиона и т.н. Нещо ми намирисва на помия.
Ти, имал ли си някакъв подобен проблем? Сигурно тук е обсъждано 1000 и повече пъти, но аз днес се регистрирам и нищо не знаех за тези милиони изтеглени модели.
Колега,
Сега сериозно и съвсем честно:
Имал съм модела Т25 преди фейслифта - двигател 1.8 VVTi (136 к.с., 5 ст.ск.кутия) - оборудване екзекутив. Чисто нов автомобил зачислен ми служебен. С него съм извършвал за 3 години България от горе надолу от ляво надясно biggrin.gif
Проблеми: дефектни уплътнения на вратите (сменени и проблема отстранен след фейслифта); смяна на кормилен прът (сервизна кампания), една две изгорели крушки, проверка на спирачките два-или три пъти (педала омекваше/потъваше в натиснато състояни но иначе си спираше нормално) но всчико бе ОК като цяло.
За тези три години не си спомням да ми се е налагало да доливам масло или да имам някакъв проблем с колата, вкл. и с педала на газта biggrin.gif
Може би причината да продължа с Авенсис Т25 фейслифт но вече личен беше и опита с първия ми, т.е. бях доволен и познавах колата.
Разбира се разликата е доста осезаема. Дизел, 150 к.с. 6 ст.ск.кутия, най-високо ниво на оборудване - кожи, подгрявания, разни глезотийки като круз контрол, щори и прочие. НО И: по-висока степен на обезшумяване, по-добри спирачки, по-икономичен !
Проблеми: по моя настояване заради пукане в рейката, цялата бе гаранционно сменена, пак по мое настояване заради петънце около водната помпа - помпата бе сменена гаранционно. Сменена и леща на задно гърне, както и гарнитура на въздушен филтър (и двете заради едва доловими но за мен дразнещи вибрации). Веднъж регулирана ръчна спирачка и напръскан педал на съединителя, че скърцаше дразнещо.
Всичко гореизборено, вероятно някой друг въобще не би си правил труда да се занимава

Масло харчи точно като за турбодизел, т.е. от смяна до смяна около литър (примерно за около 13 хил.км). За разхода съм писал. Изключително икономичен автомобил.
Приключвам с това, което нееднократно съм писал. Авенсис е автомобил от т.н. горна средна класа. Т.е. автомобил предназначен за широк кръг от хора, включително бизнесмени/дами, семейства, възрастни. няма нищо ексклузивно в този автомобил. Няма спортен дух, няма неотразима визия, няма и возията на премиум класите. Но има своята идентичност, надеждност, комфорт и приятно возене и усещане за сигурност. Един приятен автомобил за каране и добър за поддържане.
Не знам как от Ц класа ще се чувстваш в Авенсис но ако държиш на немските марки или по-точно усещането за немския дух в автомобила, немския стил, немската солидност на сглобката ... по-добре не взимай японски автомобил.
Колкото до милионите изтеглени автомобили. Да така е, но да си номер едно си има своята цена, а тя е да бъдеш и честен към купувача. Милиони автомобили се изтеглят от различни марки, вкл. и МБ, БМВ, Ауди, френски и италиански производдители, корейци, американски производители, други японци и т.н. В това няма нищо страшно.
Успех !