Няколко въпроса за Toyota Avensis T25 1.8 VVTi 2003
Re: Няколко въпроса за Toyota Avensis 1.8 VVTI 2003г
Аз пробвах 5/40 а после и 10/40 .... дори проблема са засили ... нараства прогресивно. След разглобяване на двг се оказа че износването е извън норми авно е покарвана без масло .... сегментите не бяха спекли. Така че направо купих друг двигател от ударена Тойота 2008 г. ... дано да имам късмет ... ще се разбере скоро.
http://www.fapremove.com
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Да, колегата има право. Тъкмо шях да ти кажа да наблюдаваш маслото, а то ето че вече имаме установен сериозен разход на масло. От мин. до мах. на щеката обикновено е 1L. Отдели си време, за да прочетеш подробно тези теми:TATI написа:Без ремонт няма да минеш. Тука е писано много и премного за проблема на този двигател и нито добавки, нито гъсто масло ще ти реши проблема за жалост. Изтеглил си късата клечка, както се казва.
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=1030
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=20608
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t=21529
Доливането на масло също е опция, но си сметни парите, ако доливаш синтетика и се запаси с едно кашонче в багажника.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Някой ползвал ли е добавката която наливат в Тойота за почистване на такива двигатели, които горят масло? За Seafoam ли става дума?
Другия ми въпрос е дали е нормално да изчукват повдигачите за 1,2 сек. като я запаля студена сутрин?
Другия ми въпрос е дали е нормално да изчукват повдигачите за 1,2 сек. като я запаля студена сутрин?
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Копирам си личното съобщение към теб, за да го прочетат и другите колеги. Почистващата добавка Seafoam не предотвратява и не намалява горенето на масло, а само почиства двигателя!giorgo77 написа:Някой ползвал ли е добавката която наливат в Тойота за почистване на такива двигатели, които горят масло? За Seafoam ли става дума?
Здравей!
Добавката Seafoam е за почистване на двигателя. Сипва се в старото масло малко преди да го смениш, то си пише кога и после я точиш заедно със старото масло. Мисля, че е на нафтова основа. Няма нищо общо с горенето на масло. Ползвал съм я само веднъж и не мисля да я ползвам пак. Не, че ми е навредила, а защото не съм сигурен колко е ефикасна. (Ако си сменяш маслото навреме не би трябвало да имаш нагар и отлагания в двигателя.)
Целта й е да обере нагара и затлачвания в двигателя причинени от старо масло или масло не сменяно навреме. Също така се позлва за още две неща - 1. Може да се сипе в бензина, за да почисти тръбопроводите и инжекторите, 2. А също така да се пусне в шишенцето маркуче от вакумите на входящия колектор, за да се почити и той.
Това е предназначението на Seafoam - почистване. Не предотвратява горене на масло или други проблеми по двигателя. На самото шишенце си пише колко се ползва и за какво служи. С едно шише - 1/2 в маслото, 1/4 в резервоара и 1/4 за почистване на вход. колектор. Вредите може да са:
- да ти разкара мръсотиите от горивния филтър и да ти запуши инжектор, вместо да го почисти
- чувал съм че прецаквала свещите (аз лично не съм имал такъв проблем)
- да увеличи разхода на масло, след като почисти наслоено масло или нагар от вътрешностите на двигателя
Поздрави!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
-
Въпрос относно Toyota Avensis
Здравейте имам въпрос отностно Toyota Avensis 1.8 VVT-i T4 2003 1 март този двигател със Ангренажен ремък ли е или със Верига понеже я купих наскоро и искам да знам Благодаря ви предварително.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Въпрос относно Toyota Avensis
Миме,добре дошла.italianchestz написа:Здравейте имам въпрос отностно Toyota Avensis 1.8 VVT-i T4 2003 1 март този двигател със Ангренажен ремък ли е или със Верига понеже я купих наскоро и искам да знам Благодаря ви предварително.
Прочиташ правилата и важните теми.
Ползваш търсачката.
Разбираш,че е с верига.
Караш си спокойно.
Честито.

-
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти