Няколко въпроса за Toyota Avensis T25 1.8 VVTi 2003
Няколко въпроса за Toyota Avensis T25 1.8 VVTi 2003
Преди 2 дни си купих Toyota Avensis 1.8 VVTI 2003г и имам няколко въпроса.
От къде да си изтегля някакво ръководство за работа за този модел?
Как да разбера дали има ESP i ASR?
Има ли някаква сигнализация за светещи фарове при изгасен двигател и излизане от колата, която да е изключена или нямат такива опции?
Какво обслужване да и направя? Какво масло да си купя?
От къде да си изтегля някакво ръководство за работа за този модел?
Как да разбера дали има ESP i ASR?
Има ли някаква сигнализация за светещи фарове при изгасен двигател и излизане от колата, която да е изключена или нямат такива опции?
Какво обслужване да и направя? Какво масло да си купя?
Последно промяна от Akima на 03 Юни 2015 21:09, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: Няколко въпроса за Toyota Avensis 1.8 VVTI 2003г
Хубу де, разбрахме че си си купил, ама не пускай 100 теми за всяко питане, че форума ще се препълни.
Има търсачка, има и тема, в която има ръководства, малко потърси, лесно е!
Има търсачка, има и тема, в която има ръководства, малко потърси, лесно е!
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Извинявам се за няколкото мнения. Другите две са за технически въпроси и не знам как да ги пусна с едно заглавие всичките.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Ръководство можеш да намериш из форума , имаше една тема с линкове към такива неща. Сигнализация за забравени фарове има , просто трябва ключът за палене да е изкаран и да се отвори шофьорската врата - тогава ще пищи продължително , а когато е вкаран ключът , пищенето е с прекъсване. За обслужването - масло 5w30 или 5w40 , но можеш да отидеш и в сервиз на тойота , за стари коли имат отстъпки. Дали имаш системите за сигурност ? Ако нямаш бутон , на който пише TRC OFF , който стои отляво на волана , значи нямаш нищо освен ABS.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мисля, че серийно имат и EBD.iovkito написа:Ръководство можеш да намериш из форума , имаше една тема с линкове към такива неща. Сигнализация за забравени фарове има , просто трябва ключът за палене да е изкаран и да се отвори шофьорската врата - тогава ще пищи продължително , а когато е вкаран ключът , пищенето е с прекъсване. За обслужването - масло 5w30 или 5w40 , но можеш да отидеш и в сервиз на тойота , за стари коли имат отстъпки. Дали имаш системите за сигурност ? Ако нямаш бутон , на който пише TRC OFF , който стои отляво на волана , значи нямаш нищо освен ABS.
Благодаря за изчерпателния отговор Колега!iovkito написа:Ръководство можеш да намериш из форума , имаше една тема с линкове към такива неща. Сигнализация за забравени фарове има , просто трябва ключът за палене да е изкаран и да се отвори шофьорската врата - тогава ще пищи продължително , а когато е вкаран ключът , пищенето е с прекъсване. За обслужването - масло 5w30 или 5w40 , но можеш да отидеш и в сервиз на тойота , за стари коли имат отстъпки. Дали имаш системите за сигурност ? Ако нямаш бутон , на който пише TRC OFF , който стои отляво на волана , значи нямаш нищо освен ABS.
Дали да сменям водната помпа? Майстора казва НЕ. Тя кога се сменя по принцип? С веригата ли?
- Not_active_user_1
На колко км. е колата? Ако не е протекла, защо да е сменяш! Ако е над 200 000 км колата може за собствено успокоение да го направиш, но не е задължително. Трябва само да следиш по-често дали не ти намалява охладителната течност или да гледаш за петна/локвички под колата. Ако имаш съмнение подлагаш картон и ще разбереш дали е тръгнала, но дори и да е тръгнала при редовно наливане на течност можеш да изкараш години, но не е за препоръчване.
ОК. Мерси! На 106 000 е уж, ама ще си покаже. Има лепенка от последната смяна на маслото в Италия, на която пише 96 000 през 5м. 2013г ама може да е някаква измама това.
Взел съм и пълна синтетика за двигателя Repsol 5W40 и ще си проличи дали е на толкова километри.
Взел съм и пълна синтетика за двигателя Repsol 5W40 и ще си проличи дали е на толкова километри.
Имам още едно въпросче. Какво е маслото в скоростната кутия? 75W90 или може да е друго? Питам защото за сега не мисля да го сменям, но ако трябва да се долива да знам. Проблем ли ще е ако долея 75W90, а вътре е друго?
Имам проблем с консумация на двигателно масло. За 1200 км е намаляло от горната чертичка почти до долната на щеката.
Не знам колко грама е това, но е доста. Може би сбърках че купих 5w40 а не 10w40
Маслото е Repsol от Тех-Ко. Възможно ли е да е менте и затова да го пипа? Днес долях с 10w40 от същата марка. Надявам се че не проблем това. Какво ще ме посъветвате? Има ли добри добавки които намаляват разхода на маслото?
Не знам колко грама е това, но е доста. Може би сбърках че купих 5w40 а не 10w40
Маслото е Repsol от Тех-Ко. Възможно ли е да е менте и затова да го пипа? Днес долях с 10w40 от същата марка. Надявам се че не проблем това. Какво ще ме посъветвате? Има ли добри добавки които намаляват разхода на маслото?
- TATI
- Обратна връзка:
Без ремонт няма да минеш. Тука е писано много и премного за проблема на този двигател и нито добавки, нито гъсто масло ще ти реши проблема за жалост. Изтеглил си късата клечка, както се казва.
Защо така? Карана е много и не е сменяно маслото редовно ли или е лошо направен двигателя?
Не личи да е много карана, като гледам колко е запазен салона.
Не личи да е много карана, като гледам колко е запазен салона.
- TATI
- Обратна връзка:
Конструктивен дефект и по-специално в сегментите. Оправяха ги гаранционно, но твоята не е минала по този път.
Ясно. Само те ли трябва да се подменят? Колко пари излиза горе-долу такъв ремонт?
Пречи ли да си карам и доливам масло. 50 лв на година още няма да ме натоварят толкова. Най-много да се задръсти катализатора.
Пречи ли да си карам и доливам масло. 50 лв на година още няма да ме натоварят толкова. Най-много да се задръсти катализатора.