въпрос за поддръжката на Тойота приус хибрид
въпрос за поддръжката на Тойота приус хибрид
Мнение от pesh0_ » 19 Апр 2014 16:35
pesh0_
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Re: въпрос за поддръжката на Тойота приус хибрид
Мнение от Rudy » 19 Апр 2014 17:10

Rudy
Мнение от pesh0_ » 19 Апр 2014 18:42

pesh0_
- smsdeliverer
- Автомобил: LEXUS NX300H F sport
- Обратна връзка:
Мнение от smsdeliverer » 19 Апр 2014 22:18
Колега от 4 месеца и аз карам такъв хибрид, за маслата смяната е на 15хил на двигателя и 90 хил за скоростната кутия, препоръчвам ти да я провериш в Тойота, за да се види за кога последно е била обслужвана в официален сервиз и сега на колко км. е.pesh0_ написа:............. Просто ме интересува и понеже е автоматик, никога не съм карал нито автоматик, нито хибрид... за това питах, нещо при смяна на маслото на двигателя да не е по-различно или за автоматика нещо като поддръжка или по двигателя или акумулатора, понеже предполагам, че са някакви по-различни, не знам,.......поддръжка.
За маслото препоръчително е да се слага 0W/20, то е малко по-скъпо.
За батерията може да се възползваш от програмата „10 години грижа за хибридната батерия“ официално от Тойота.
Това е цитат от сайта на Тойота БГ,
"Към момента тази програма е активна за следните модели: Prius 2, Prius 3, Prius plug-in, Prius +, Auris Hybrid, Yaris Hybrid, като за да се извърши успешно такъв тест и след това клиента да получи сертификат за удължена грижа автомобилът трябва да е на:
минимум 4 години /145000 км за автомобили с 5 годишна гаранция или
на минимум 4 години/ 85 000 км за автомобили с 3 годишна гаранция. "
Виждам, че си от Пловдив мога да ти съдействам за проверката единствено VIN номера ще е необходим.
smsdeliverer
Мнение от pesh0_ » 20 Апр 2014 00:48
pesh0_
Airfan
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Мнение от Japanese_fever » 20 Апр 2014 08:08
По-добре е да я караш с 5W30, има по-добри качества. Но ще ти се повиши разхода на гориво.smsdeliverer написа:pesh0_ написа: За маслото препоръчително е да се слага 0W/20, то е малко по-скъпо.
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
- smsdeliverer
- Автомобил: LEXUS NX300H F sport
- Обратна връзка:
Мнение от smsdeliverer » 20 Апр 2014 11:52
Колега, според мен ще направиш грешка много резерви имам към тази фирма, нямам какво да ти кажат там, но със сигурност ще ти вземат парите, ако можеш изчакай до вторник, какъв е смисъла след това да водиш колата в Тойота.pesh0_ написа:Благодаря много. Колата в момента е в Асеновград, понеже няма номера още, ще я проверя тук в Бош да видим как е като цяло, а после като си я регистрирам ще я закарам задължително и до тойота. Знаете ли дали ще работят в понеделник, ако работят може да я закарам направо до Пловдив тогава, но пък КАТ няма да работят най-вероятно. Другата седмица като цяло ще се занимавам с това. Може някакви координати да ми дадеш или на лични да кореспондираме.
smsdeliverer
Мнение от pesh0_ » 20 Апр 2014 16:38
pesh0_
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от nowyaris » 21 Апр 2014 12:09
Пак глупости-точно с 0/20 трябва да я кара по препоръка на производителя и истината е че въобще не е много по-скъпо като цена.Нито е по-некачествено от 5/30.Пак заблуждаваш колегитеJapanese_fever написа:По-добре е да я караш с 5W30, има по-добри качества. Но ще ти се повиши разхода на гориво.smsdeliverer написа:pesh0_ написа: За маслото препоръчително е да се слага 0W/20, то е малко по-скъпо.

nowyaris
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Мнение от Japanese_fever » 22 Апр 2014 06:04
Почти всички съвременни модели излизат от завода с препоръка за такова масло. С такова масло е изчислен разхода им, ако сложиш по-дебело разхода веднага се качва. Проста физика. Отделно зивиси от хлабините на самия мотор, ако са малко може да е изчислен за 0W20.
С какво двигателя на един Приус се различава от една Корола, освен че на ден пали и гасне много повече пъти?
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 369 пъти
- Получена благодарност: 400 пъти
Мнение от slowtraveler » 22 Апр 2014 08:24
Хм... Така като се замисля - и от ГАЗ-ка не се различава многоJapanese_fever написа:...С какво двигателя на един Приус се различава от една Корола, освен че на ден пали и гасне много повече пъти?

Какво би било преимуществото на 5W30? Ами не виждам такова в технически аспект. В ценови - навярно...
А преимуществото на 0W20 при използване в хибридите:
1. ДВГ стартира много пъти и често.. Тези пускове в по-хладен режим са много по-лесни и 'безболезнени' при това масло в сравнение с 5W30
2. Двигателя в повечето пъти работи доста слабо натоварен... При слабонатоварен ДВГ (който освен всичко е с доста добър мениджмънт на мощността) по-тънко масло носи само плюсове - прави безпроблемен устойчив филм, има по-ниско съпротивление, подобрявайки разхода и т.н.
3. ДВГ е достатъчно добре изработен (с достатъчно равни повърхности), за да няма проблеми с поддържането на нормално смазване от такъв тип масло...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Обратна връзка:
Мнение от Airfan » 22 Апр 2014 09:14
Производителя налива в мотора някакво масло, което ще задоволи пазара, за който се произвежда автомобила, но в книжката пише, че според климатичните условия трябва да се променя и вискозитета.
Airfan
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от nowyaris » 22 Апр 2014 10:41
В какъв температурен диапазон работи загрят двигател през лятото , ако антифриза не е отлетял на някъде ? В книжката къде пише че "трябва" да се променя и вискозитета на маслото според климатичните условия ? Аз чета само,че производителя препоръчва в колата да се слага определен вид масло.Може и друг вид естествено,но се променят сервизни интервали , разход на гориво и още доста други работи.Жорката по-горе е написал защо е препоръчително да се кара хибрид с 0/20 или 5/20.Джапанезето що го слушаш-той все още си кара дъртия Сивик с минерално масло biggrin.gif .Airfan написа:0-20 не е ли с прекалено тесен температурен диапазон? В горещите летни дни дали няма да направи проблем това масло?
Производителя налива в мотора някакво масло, което ще задоволи пазара, за който се произвежда автомобила, но в книжката пише, че според климатичните условия трябва да се променя и вискозитета.
nowyaris
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Обратна връзка:
Мнение от Airfan » 22 Апр 2014 10:48
Добре де, нави ме за температурата... Иначе ще погледна в "книжката" пак, че тя е 700+ стр и малко ми се размива кое къде съм го чел вътре, за да не съм голословен.nowyaris написа:В какъв температурен диапазон работи загрят двигател през лятото , ако антифриза не е отлетял на някъде ? В книжката къде пише че "трябва" да се променя и вискозитета на маслото според климатичните условия ? Аз чета само,че производителя препоръчва в колата да се слага определен вид масло.Може и друг вид естествено,но се променят сервизни интервали , разход на гориво и още доста други работи.Жорката по-горе е написал защо е препоръчително да се кара хибрид с 0/20 или 5/20.Джапанезето що го слушаш-той все още си кара дъртия Сивик с минерално масло biggrin.gif .Airfan написа:0-20 не е ли с прекалено тесен температурен диапазон? В горещите летни дни дали няма да направи проблем това масло?
Airfan
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru