Въпрос за сензори на парктроник
Въпрос за сензори на парктроник
Здравейте, решил съм да сложа парктроник на тойотата.
Проблема е, че тези които продават, сензорите им са или черни или сребристи.
Не бих желал да се различават от цвета на колата и искам преди да монтирам сензорите да ги боядисам в цвета на колата.
Притесненията ми са дали боята ще наруши чувствителността им.
Моля, ако някой го е правил, или ги разбира тези неща да ми даде съвет.
Не бих желал да се различават от цвета на колата и искам преди да монтирам сензорите да ги боядисам в цвета на колата.
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 123 пъти
Re: Въпрос за сензори на парктроник
Моя парктроник като го монтираха купих от магазин за автобои спрей със същата боя като на колата. Напръскаха сензорите и всичко е ОК.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
И аз ги пръснах в сребрист цвят ,нищо им няма!Joro GN написа:Здравейте, решил съм да сложа парктроник на тойотата.
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Сегашните са ултразвукови и можеш да го боядисваш без проблем. Преди години бяха инфрачервени - тях не можеше. Има и електромагнитни, ама за тях дори не се дупчи бронята...

- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
В eBay ги предлагат в различни цветове...
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw= ... s&_sacat=0
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw= ... s&_sacat=0
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- Lakokara4a
Има ли такива без окабеляване? Че трябва бая неща да се разглобят за да се поставят тия сензори 

Тойота Корола Версо 2.0 D4D, 2003 декември.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 376 пъти
Аз поне не съм виждал без окабеляване, защото всичкото е залято - все пак стои на открито под бронята и всеки достъп с влагата/мръсотията ще породи корозия в кабелчето...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Най-близко до "без окабеляване" е това:Lakokara4a написа:Има ли такива без окабеляване? Че трябва бая неща да се разглобят за да се поставят тия сензори
http://www.ebay.com/itm/Kopel-Tech-Back ... 1291006961
Няма как да е съвсем без кабели - все пак трябва захранване. Теоретично е възможно, индивидуална капсула за всеки сензор, съдържаща батерия и предавател, но първо няма да се продава поради високата цена и второ, не е приятно ако батерията се изтощи точно като даваш на задна.
Не точно по въпроса но който иска без кабели може да си сложи една блутуут камера отзад вместо сензори.За версото говоря
- Lakokara4a
Искаш да кажеш, че дисплея има приемник с блуутут ли? Дай някакъв линк към такава камера, ако знаеш къде има.
Тойота Корола Версо 2.0 D4D, 2003 декември.
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
Аз съм сложил евтин парктроник само с 3 вида бипкане в зависимост от разстоянието -1м,50см,20см. Не исках да свалям и пробивам бронята, тези сензори (само 2) са направени за външно монтиране, със залепващ слой, но кабелите са доста дебели и е грозно...За това съм ги прекарал под багажника, а кутийката със свирката е в багажника (хетчбек) и се чува. Захранването от светлината за зад. ход. Имаше малък проблем, защото трябва да се монтират на 60см височина, а аз съм ги сложил ниско и трябваше да ги наклоня леко нагоре. В противен случай дава фалшив сигнал, защото диаграмата на излъчване е конус с ъгъл около 90град и като са ниско, лъча засяга земята по-близо от метър, затова ги наклоних нагоре...
Малко временна работа изглежда(такъв и беше замисъла, за проба) , но ми върши работа.
Малко временна работа изглежда(такъв и беше замисъла, за проба) , но ми върши работа.
- Прикачени файлове
-
- Park Sensors.JPG (778.22 KiB) Преглеждано 1813 пъти
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- slowtraveler
На маздата бях пробвал микровълновия парктроник. Ако е бял автомобила - сигурно ще стане.
Но на тъмен автомобил лятото антената се саморазлепва.
След това сложих обикновен ултразвуков. Не срещнах никакви проблеми с пробиване/прекарване на кабелите...
Стана много добре, лесно и безпроблемно. Трудната част бе свалянето на бронята, но поне на маздата не може да се смята за сложно - няколко клипса и винта и е долу.
Бях взел безжична камера (от тези за включване в GPS или друго дисплейче), но не ми хареса и я дадох на колега.
Представляваше блокче радиопредавател с захранване до камерата. Приемника бе зарядното за GPS (обикновено зарядно за запалка с изход за miniUSB и видео изход/жак).
Колегата я монтира, белосва се с нея (шашкаше се от някакви сигнали, които компютъра праща за тест на крушките)... И накрая май спря да я ползва...
Ако трябва да слагам камера вече не бих се замислял - само кабелна.... Проблемите ще са доста по-малко...
Но на тъмен автомобил лятото антената се саморазлепва.
След това сложих обикновен ултразвуков. Не срещнах никакви проблеми с пробиване/прекарване на кабелите...
Стана много добре, лесно и безпроблемно. Трудната част бе свалянето на бронята, но поне на маздата не може да се смята за сложно - няколко клипса и винта и е долу.
Бях взел безжична камера (от тези за включване в GPS или друго дисплейче), но не ми хареса и я дадох на колега.
Представляваше блокче радиопредавател с захранване до камерата. Приемника бе зарядното за GPS (обикновено зарядно за запалка с изход за miniUSB и видео изход/жак).
Колегата я монтира, белосва се с нея (шашкаше се от някакви сигнали, които компютъра праща за тест на крушките)... И накрая май спря да я ползва...
Ако трябва да слагам камера вече не бих се замислял - само кабелна.... Проблемите ще са доста по-малко...
- Rudy
Проблема го дискутирахме - не е проблем цвета на колата, а техническото изпълнение - 2,5 години още си работи чудесно EМ парктроника.slowtraveler написа:На маздата бях пробвал микровълновия парктроник. Ако е бял автомобила - сигурно ще стане.
Но на тъмен автомобил лятото антената се саморазлепва...

- slowtraveler
Работи добре ако е залепена плътно антената.Rudy написа:Проблема го дискутирахме - не е проблем цвета на колата, а техническото изпълнение - 2,5 години още си работи чудесно EМ парктроника.slowtraveler написа:На маздата бях пробвал микровълновия парктроник. Ако е бял автомобила - сигурно ще стане.
Но на тъмен автомобил лятото антената се саморазлепва...
И е факт, че залепените оригинални антени се саморазлепяха (залепени след добро почистване и обезмасляване на повърхността, и то през период от година)...
Дали може да се залее цялата задна броня за да няма проблем? Може ...