Toyota Corolla 1.4 97 конски сили
-
Toyota Corolla 1.4 97 конски сили
Здравейте,
решил съм да купувам Тойота Корола хечбек.
Доста гледах и търсих тук в София, но е пълно с измамници...
Намерих една прилична кола ( на пръв поглед ) от човек, който индиректно познавам и знам, че след вноса не пипа нищо по колата.
Не знам дали мога да пускам линкове към обяви, но става въпрос за това - http://www.mobile.bg/11392195892576573
Проблема с airbag-a не ме притеснява, тъй като знам, че това не е много скъпо да се оправи, а и доколкото ми каза познат, който е гледал колата - 100 процента няма удар.
Въросът ми е добър ли е този двигател, не съм имал Тойота до сега и не знам за какви особености да гледам при закупуването на тази кола.
Както и колко пари да настоявам да ми свалят ? Решил да са поне 300лв тъй като няма аларма и има проблеми с айрбека.
Всяка информация ще ми е много полезна, благодаря ви предварително.
решил съм да купувам Тойота Корола хечбек.
Доста гледах и търсих тук в София, но е пълно с измамници...
Намерих една прилична кола ( на пръв поглед ) от човек, който индиректно познавам и знам, че след вноса не пипа нищо по колата.
Не знам дали мога да пускам линкове към обяви, но става въпрос за това - http://www.mobile.bg/11392195892576573
Проблема с airbag-a не ме притеснява, тъй като знам, че това не е много скъпо да се оправи, а и доколкото ми каза познат, който е гледал колата - 100 процента няма удар.
Въросът ми е добър ли е този двигател, не съм имал Тойота до сега и не знам за какви особености да гледам при закупуването на тази кола.
Както и колко пари да настоявам да ми свалят ? Решил да са поне 300лв тъй като няма аларма и има проблеми с айрбека.
Всяка информация ще ми е много полезна, благодаря ви предварително.
Toyota Auris 2007 2.0 D4D 126к.с
Re: Toyota Corolla 1.4 97 конски сили
Не изглежда никак зле наистина. Но ето малко храна за размисъл: Ако я е докаръл с цел продажба защо я е регистрирал, платил 300лв еко такса, 100лв регистрация, винетки, технически преглед, гражданска ?
-
Здравей,deqn86 написа:Не изглежда никак зле наистина. Но ето малко храна за размисъл: Ако я е докаръл с цел продажба защо я е регистрирал, платил 300лв еко такса, 100лв регистрация, винетки, технически преглед, гражданска ?
благодаря за отговора.
До колкото съм наясно, той така процедира с всичките коли.
А и нали мога да я кача на компютър и да видя какво е положението ? поне по-голямата част..

Ест. че можешinfrasonic написа: А и нали мога да я кача на компютър и да видя какво е положението ? поне по-голямата част..

От щеката за маслото да не духа/смуче, съединителя да не е твърд, ама предполагам тея неща си ги знаеш. Успех

-
Сега се обадих на човека.
Каза ми, че колата все пак е удряна отпред, но има нова броня и десен фар слагани в сервиз на Тойота в Берлин.
Купил си Тойота Авенсис комби и за това продава Королата, като всичко е платено до края на 2014-та година.
Как мислите, струва ли си да ходя да я гледам и аз, или след като е удряна .... макар че те сигурно повечето са удярани!
Каза ми, че колата все пак е удряна отпред, но има нова броня и десен фар слагани в сервиз на Тойота в Берлин.
Купил си Тойота Авенсис комби и за това продава Королата, като всичко е платено до края на 2014-та година.
Как мислите, струва ли си да ходя да я гледам и аз, или след като е удряна .... макар че те сигурно повечето са удярани!
Зависи колко силен е бил удара. Ако са се отворили еърбеците е доста скъпо да се възстановят. Има вероятност просто да са сменили волана и част от таблото и просто вече да няма еърбеци там... Кой знае...infrasonic написа:Сега се обадих на човека.
p.s.
Друг е въпроса, че то май гаранцията на еърбег системата е 10 г. и след това май е божа работа дали ще се отворят ако ги има...
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
-
Колко скъпо горе долу ? 100-200лв ли говорим или повече? Предполагам има по-евтин вариант само да се приберат да няма дупка там и готово...kickata написа:Зависи колко силен е бил удара. Ако са се отворили еърбеците е доста скъпо да се възстановят. Има вероятност просто да са сменили волана и част от таблото и просто вече да няма еърбеци там... Кой знае...infrasonic написа:Сега се обадих на човека.
p.s.
Друг е въпроса, че то май гаранцията на еърбег системата е 10 г. и след това май е божа работа дали ще се отворят ако ги има...
Аз предполагам, че точно това и са направили. Иначе не мога да ти кажа точна цена, но мисля че е доста повече от 200 лв.infrasonic написа:Колко скъпо горе долу ? 100-200лв ли говорим или повече? Предполагам има по-евтин вариант само да се приберат да няма дупка там и готово...
-
Доколкото разбрах не са прибрани, но ако са... добре. След време когато имаме повече пари може да се направи това.kickata написа:Аз предполагам, че точно това и са направили. Иначе не мога да ти кажа точна цена, но мисля че е доста повече от 200 лв.infrasonic написа:Колко скъпо горе долу ? 100-200лв ли говорим или повече? Предполагам има по-евтин вариант само да се приберат да няма дупка там и готово...
Но странно ми се вижда толкова много пари да струва това прибиране, но е възможно, вие сте по запознати от мен!
Ако искаш да работят, не става въпрос за прибиране, а за подмяна с нови. Прибирането едва ли ще е толкова скъпо.infrasonic написа:Доколкото разбрах не са прибрани, но ако са... добре. След време когато имаме повече пари може да се направи това.
Но странно ми се вижда толкова много пари да струва това прибиране, но е възможно, вие сте по запознати от мен!
-
Да, разбрах. Ще пратя баща ми да я види и да докладва какво е положението.kickata написа:Ако искаш да работят, не става въпрос за прибиране, а за подмяна с нови. Прибирането едва ли ще е толкова скъпо.infrasonic написа:Доколкото разбрах не са прибрани, но ако са... добре. След време когато имаме повече пари може да се направи това.
Мисля да му кажа, че повече от 4700 няма да му дам

Разглеждах цените днес на други подобни и да ти кажа не знам дали ще се навие при положение, че толкова неща ти спестява с регистрации и бюрокращини.infrasonic написа: Да, разбрах. Ще пратя баща ми да я види и да докладва какво е положението.
Но знае ли човек какъв търговец си

-
Да, и аз направих това и няма да прекалявам, но все пак... има чукнато и няма алармаdeqn86 написа:Разглеждах цените днес на други подобни и да ти кажа не знам дали ще се навие при положение, че толкова неща ти спестява с регистрации и бюрокращини.infrasonic написа: Да, разбрах. Ще пратя баща ми да я види и да докладва какво е положението.
Но знае ли човек какъв търговец си))

Ще видим след огледа на какво ще се склони, а и аз парите ще ги имам началото на Май, така че с капаро ако се навие, ако ли не ... здраве да е

п.п Инак ако се навие на капаро, как е най-добре да постъпя за да съм сигурен, че тоя месец докато взема колата няма да се бърничка нищо по нея ?
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Приятелю, обади се в един сервиз на Тойота да ти прегледат колата преди да я платиш.Е, не е безплатно, но понякога спестява доста неприятни изненади. Може да се разбере повече и за историята преди да влезе колата в България. Ако продавача ти откаже търси друга. Кола с гръмнали и маскирани еърбеци не ти трябва изобщо.
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Прав е механника, ако я взимаш, закарай я в Тойота да я видят в какво състояние е.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN