Здравейте колеги
На скоро купих Toyota Yaris за жена ми, но при завиване колата изобщо не се усеща стабилно. В началото си мислех, че има някакъв луфт от накрайниците, но като спра на място и започна да въртя волана на ляво и на дясно, гледайки гумите не изглежда да има луфт. Проблема идва от това, че когато завия и после трябва да върна волана за да изправя в първия момент се получава малко забавяне и трябва да върна волана още малко и чак тогава се изправя. Искам само да кажа, че волана се върти доста леко и без никакви шумове като скърцане, щракане и т.н.
Колата е 99г. 1.0 vvt-i
Ако някой може да помогне ще съм много благодарен, защото ме притеснява да не подлъже жена ми някъде и да не се пребие.
Edit: Сега като я карах и ми направи впечатление, че след като навия волана после не се връща сам.
Yaris проблем с волана
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Yaris проблем с волана
Колегата механик е прав но нека все пак се видят накрайниците първо. Автомобила се вдига и гумата се разклаща здраво по вертикалната ос. Наскоро взех микра на дъщеря ми. Същите симотоми. Смед смяна на накрайниците вскчко е ОК. Но нека я види майстор.
Успех!
Успех!
Re: Yaris проблем с волана
Здравейте,
Вчера ходих да ми регулират геометрията на предница и проблема беше решен.
Вчера ходих да ми регулират геометрията на предница и проблема беше решен.