Здравейте,
Решил съм да взема SUV среден клас без сериозни претенции за off road джип. Бих искал да получа информация от хора, които вече карат RAV 4 II D4D, второ поколение. Прави ми впечатление, че това джипче става все по популярно и все по-често може да бъде засечена по улиците, което мен много ме радва.
Това, което конкретно ме интересува:
1. До колко е добър двигателя - като еластичност, пъргавина и надеждност (живо ме интересува - турбината как се държи).
2. Разход на гориво - реален - за градско / извънградско
3. Купе - като усещане
4. Возия - твърдо или като лек автомобил (сравнено да речем с Corolla)
5. Надеждност
6. Плюсове и минуси на модела
Благодаря предварително.
Toyota RAV 4 II D4D - мнения
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Re: Toyota RAV 4 II D4D - мнения
Няма явление "помпа-дюза" в нито един дизел на Тойота!!! 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Колега, за повечето въпроси, които си задал можеш да си отговориш само ти - след като се качиш в автомобила и го покараш...
Усещанията на всеки са различни и заради това - избора дори на автомобил обикновено е различен.
Усещанията на всеки са различни и заради това - избора дори на автомобил обикновено е различен.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Както каза колегата, всеки усеща колите по различен начин. Но ще взема отношение, защото брат ми кара такъв джип, а аз колата от подписа. Лично за мен, двата модела са несравними, но комфорта и возията на Версото са в пъти по-добри от Рав-ката. Разхода е сходен, но леко завишен при него (моторите ни са с еднакви параметри, макар моя да е по-ново поколение), но пък той за повече от година не е пипнал нищо, за разлика от мен (това е друга тема). Освен това, човека от който купих моята се качи на Рав- 2007 година и изрази разочарованието си от по-горе изброеното - комфорт и возия.
Това, което иска да кажа е - не очаквай комфорта на седана, джипа си е джип, там има друсане и люлеене.
Това, което иска да кажа е - не очаквай комфорта на седана, джипа си е джип, там има друсане и люлеене.
Corolla Verso 2.0 D4D 2005г.
- slowtraveler
Да, Равката поради късата база, високия център на тежестта и размерите си е малко по-'скоклива'.. Но не мога да се съглася обобщението в горния абзацstankros написа:....Това, което иска да кажа е - не очаквай комфорта на седана, джипа си е джип, там има друсане и люлеене.

Има джип и джип - с различна идеология, изпълнение и поведение (има и Джип

Такива теми предполагат безсмислени спорове. Затова и писах, че моделите, за които говоря са несравними. Всеки си има вкус и предразсъдъци. Джип та джип. Проблема е, че ако не си карал, ще се изненадаш неприятно от возенето. Освен това, под "джип" не обединявам всички марки, а конкретния, за който се чуди колегата.
Въпреки, че за да се "заям"
, ще кажа, че съм карал почти всички популярни марки джипове и заставам зад изказването си за возията им, сравнена със седан.
Въпреки, че за да се "заям"

- slowtraveler
Тъй-като в офиса имахме и Версо, и Равка - и двете возеха еднакво некомфортно в сравнение с Авенсиса 
Но не бих казал, че имаше някакво 'джипово' усещане във втората Равка (при първата имаше такива наченки - подрусвания и клатене)...
Втората РАВ-ка вече започва да се доближава до чисто асфалтовите СУВ-ове...
Пък за заяждането - ако си от Варна (добре е да си попълните профила), може да направим кръгче да се види дали джип може да вози комфортно

Но не бих казал, че имаше някакво 'джипово' усещане във втората Равка (при първата имаше такива наченки - подрусвания и клатене)...
Втората РАВ-ка вече започва да се доближава до чисто асфалтовите СУВ-ове...
Пък за заяждането - ако си от Варна (добре е да си попълните профила), може да направим кръгче да се види дали джип може да вози комфортно

Далеч съм, приемам съвета за профила, ще го попълня.