Въпрос относно "шум" в двигател

shark

Въпрос относно "шум" в двигател

Мнение от shark » 18 Мар 2014 17:26

Колеги,
Предстои ми да купя Авенсис '08 бензин 2.0. Досега карах БМВ 3 '02 2.0.
При тест на автомобила двигателя е леко по-шумен от БМВ-то. Не е точно виене в движение но е нещо като шума от зимни гуми в сравнение с летните.
Един спомена че можело да бъде лагер на диференциала или проблем в скоростната кутия, но лично аз не вярвам на това.
Знам че двигателите са различни и не може да се даде компетентен отговор ако не го чуеш на живо,но все пак какво е вашето мнение? Двигателите на Тойота по-шумни ли са в сравнение с другите марки?
Другата кола ми е Корола и знам че скоростите са по-къси от другите марки и е напълно възможно това да е от разликите в направата на двигателите но да попитам и Вас все пак...
Благодаря!
Toyota Avensis 2008, 1.8 бензин

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Re: Въпрос относно "шум" в двигател

Мнение от scorpion » 18 Мар 2014 19:45

Впечатленията ми от Авенис 1.8 Т25 и в момента с този от подписа ми са, че има определено виене на 1,2 и 3 та скорост (не бих казал шум) което се долавя отчетливо при отпускане на педала на газта, т.е убиване на скоростта. Отделно при 6.ст.ск.кутия в покой има определено шум, който с натискане на съединителя изчезва. Още като я взех нова го установих, положението след 57 хил.км е същото. Повдигал съм въпроса в ТМ но отговора е - кутията има този шум. Няма разлика между студени топли скорости.
Споре мен шума си е конструктивна особеност но не е дразнещ или натрапчив.

За шума на двигателя. Ами зависи с какво се сравнява. субективно е според.

shark

Re: Въпрос относно "шум" в двигател

Мнение от shark » 18 Мар 2014 22:44

Благодаря за информацията. Беше много изчерпателна и определено ми помогна!
Toyota Avensis 2008, 1.8 бензин

Публикувай отговор