Препоръчайте висок клас газов ижекцион за Toyota Avensis 1.8

giorgo77

Препоръчайте висок клас газов ижекцион за Toyota Avensis 1.8

Мнение от giorgo77 » 08 Мар 2014 21:26

Здравейте, от 2 дни съм собственик на Toyota Avensis 1.8 VVTI 2003 г. и мисля да и монтирам газов инжекцион преди да я регистрирам в КАТ . Препоръчайте сервиз в Сф и марка газов инжекцион от който да съм доволен. Искам да си върви като на бензин поне до колкото е възможно и да харчи с 1л. повече от на бензин.

Аватар
saho

Re: Препоръчайте висок клас газов ижекцион за Toyota Avensis

Мнение от saho » 08 Мар 2014 21:53

Не ти препоръчвам ЕВРОГАЗ ул. Вечернича София. Абсолютни комесиалисти, вземат парите и чао, "запази си час", чека ще ти светне нормално е" Мой колега с една супер хонда ги люби всеки ден rolleyes.gif
Иначе тая кола работи с добре настроена евтина уредба
Забравих, със здраве и безаварийни добре дошъл в клуба ще останеш много доволен сигурен съм :thumbsup:
Последно промяна от saho на 25 Апр 2014 11:17, променено общо 1 път.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008

steich
Обратна връзка:

Мнение от steich » 08 Мар 2014 22:26

Аз съм с италианска Romano по OBD и съм много доволен, лошото е е цената в момента и е около 1400 лв., но ... хубаво и евтино няма. Ако проявяваш интерес, пиши ми на ЛС и ще ти пратя координатите за да не става реклама.

Поздрави.
http://www.fapremove.com

Програмиране на TPMS сензори.

Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.

! 5 години гаранция на софтуерните услуги !

giorgo77

Мнение от giorgo77 » 10 Мар 2014 18:08

Какво мислите за ГИ LANDIRENZO?
"Таньо Видев 62" Ме офертираха за такъв за 1360 лв. с бутилка в резервната гума и пълначка при какпачката за резервоара. Обаче не е ОБД. Какво всъщност значи това ОБД и какво прави? Казаха че за този модел не се налага. Предложиха ми също опция, която подава малко бензин при над 3500 об. или система за мазане на клапаните.
Какво мислите за това?

Аватар
saho

Мнение от saho » 10 Мар 2014 19:33

Същата работа ще върши и обикновенна не маркова уредба за 6-700лв., това впръскване на бензин е напълно излишно. Обд - то е голяма екстра но да работи както трябва, защото много марки я предлагат, но малко вършат работа.
Накратко газовия комп. чете времето с което бензиновия обогатява/обеднява сместа при работа на газ и я коригира като се стреми да е около 0
Ако монтирах сега задължително щеше да е с ОБД!

giorgo77

Мнение от giorgo77 » 10 Мар 2014 20:08

Благодаря! Значи ще искам да е с ОБД, а дали да монтирам омаслител за клапаните?

Аватар
saho

Мнение от saho » 10 Мар 2014 20:26

Аз имам. Мненията тук са противоречиви, но разход от 30лв. лубрикант за 15000 км. не е толкова страшен, а плюсовете на всяка смазка в мотора са неоспорими още повече тази не изгаря а си запазва свойствата и намалява минимално температурата на горене и маже пак малко горната часта на цилиндъра. Аз съм го поудушил моя но и мотора ми е малък и икономичен biggrin.gif

giorgo77

Мнение от giorgo77 » 16 Мар 2014 19:42

Монтирах Romano KRISP OBD II в
http://maxgas-bg.com/%D0%B3%D0%B0%D0%B7 ... %B8/romano
Цената е много добра. На някой места искат 1400 за същия, а тук е 1200.
За сега ми харесва как работи и как върви колата. Като на бензин си е. Още не знам как харчи. Също сложих и система за мазане на клапаните. Само не знам защо ми монтираха изпарителя успоредно на двигателя, а не по посока на движението, както се монтираха някога изпарителите на газовите уредби. Има ли значение за тези изпарители как да са монтирани?

Аватар
rockton

Мнение от rockton » 16 Мар 2014 21:24

giorgo77 написа:Само не знам защо ми монтираха изпарителя успоредно на двигателя, а не по посока на движението, както се монтираха някога изпарителите на газовите уредби. Има ли значение за тези изпарители как да са монтирани?
-Да има значение как да се монтират, правилото е по посока на движениетовъв всички инструкции на качествените производители го има описано като препоръка! И при старите системи беше така и при новите е отрново така, ама правилата са за това за да се нарушават biggrin.gif , или от незнание или от липса на място оли пък от мундарщина на изпълнителите!
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! 0896633459

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 17 Мар 2014 09:56

Не е вярно! Няма никаво значение къде и как е монтиран изпарителя стига през него да минава топла вода изобилно! Може да се монтира в абсолютно всякаква посока! А това за OBD-то, за допълнителното впръскване на бензин и за неизгарянето на смазващия флуид също не е съвсем коректно но сега не ми се обяснява. А и мисля че сме ги бистрили тези неща преди време доста надълго и нашироко.

giorgo77

Мнение от giorgo77 » 14 Апр 2014 00:40

100-200 км. след като ми монтираха инжекциона ми светна чек енджина. Така си я карах докато навъртя 1000 км и я закарах да я видят. Оказа се че грешката е заради катализатор. Бил задръстен и сега въпроаса ми е ако се махне катализатора дали ще имам проблеми с грешки и др.

lubooo

Мнение от lubooo » 14 Апр 2014 19:36

Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 14 Апр 2014 21:49

Марки много, мнения също laugh.gif важното е да е течна фаза :thumbsup:

Миланов

Мнение от Миланов » 14 Апр 2014 23:13

giorgo77 написа:100-200 км. след като ми монтираха инжекциона ми светна чек енджина. Така си я карах докато навъртя 1000 км и я закарах да я видят. Оказа се че грешката е заради катализатор. Бил задръстен и сега въпроаса ми е ако се махне катализатора дали ще имам проблеми с грешки и др.
Колега, преди да влизаш във филми с премахване на катализатора , кажи каква беше прочетената грешка, За да си сигурен,че проблема е в катализатора, откачи клемите на акумулатора за около 30 минути, и след това карай колата само на бензин около 100 км. Ако чека не светне търси проблема в настойките на ГИ.Дори ГИ да е с ОБД, той пак иска прецизна настройка на картите, преди да се включи ОБД комуникацията. Само с автокалибровка на място в повечето случаи не с тава.Това го казвам като човек, който лично е монтирал тази система на личния си автомобил Корола 1.6 ВВТИ 2009г .Вече 10000 км чек не е светвал, и адаптациите на бензиновия компютър о.к.Дай малко повече инфо за проблема ти, за може адекватно да ти се помогне.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 14 Апр 2014 23:20

Колега Миланов - вземи се обади на Bassman - да си сложиш една истинска уредба, да ти я настрои като хората и да не си тровиш нервите за глупости. А течна фаза ще трябва да чакаш дооста време. Но дори ГИ да сложиш ще си останеш супер доволен. Аз ходих с три коли да оправяме глупостите на разни "добри" сервизи из Пловдив. Вече над година нямам грижи с колите, а преди това нито вървяха, нито горяха адекватно. Но освен да закупиш и да ти монтират нещо ВИСОКОКЛАСНО, после трябва да се настрои като хората - това е изключително важна част, за да нямаш грижи с клапани и други такива подробности wink.gif

Публикувай отговор