Нов дизел за Тойота
- Not_active_user_1
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Нов дизел за Тойота
Затова пък при Тойота няма объркване - три вида оборудване и два двигателя ... упс, за Приус само един. biggrin.gifprius 3 написа:Само номерацията им да беше объркана с мед да ги намажеш... laugh.gif
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Ако 1,6 литровия е на Пежо-Ситроен аз доста бих си помислил дали да не си взема Тойота с този мотор.Аз на Пежо дизелите много ги харесвам.Пък и щом жълтурковците са избрали него,а не двулитровия на баварците,сигурно много сметки са смятали преди да изберат.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
-
Най-интересното е като отидеш да си купиш Пежо и дилъра ти каже с гордост че 1.6 дизела е на BMW. Истината е, че 1598сс двигателя е съвместна разработка на PSA и BMW и е различен от 1560сс HDI който се ползва също от Волво и Форд.nowyaris написа:Ако 1,6 литровия е на Пежо-Ситроен аз доста бих си помислил дали да не си взема Тойота с този мотор...
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Тези 112 коня не са ли му малко слабички на такова Версо.Един съсед си купи в Русе и гаража му е до моя, голям шлеп ми се струва че е Версото , а и сигурно доста тежи.Неговото беше с 177 коня и той казваше че понякога пак са малко.Такова моторче за Ярис или Корола/Аурис повече би паснало.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мудничко си е това Версо. По литературни данни е с динамиката на Корола 1,33 бензин т.е. "умрел кон".
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
Сега тези привърженици на БМВ, които не могат да си позволят да си купят БМВ, ще си купуват Тойота и ще изрязват предния капак да се вижда логото на БМВ на двигателя, или гордо ще слагат лепенки отзад - Equiped with BMW engine, за ужас на всички притежатели на баварски бегачки, които ще бъдат отвявани като куцо пиУе домат 

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
много взехте да фантазирате,моторчето ще се прави на ишлеме в заводите на бмв,обаче тойота ще си го доиздялка,както сметне за добре вкл. софтуерно.бмв са в случая нещо като чирашко гаражче за заготовки. 
в моя дом такова нещо няма да влезе!

в моя дом такова нещо няма да влезе!

-
Данните на сайта на Тойота UK са същите като на сайта на BMW, та ме съмнява да са дялкали нещо. Всъщност, което ме озадачава е защо Тойота си пъха таралеж в гащите? При наличие на 1.4, 2.0 и 2.2 собствени дизелови агрегати да взема за Версото от друга компания, явно има сериозна причина - или екология или търсене на този обем двигател в този клас.jim_beam написа:...тойота ще си го доиздялка,както сметне за добре вкл. софтуерно...
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Според мен защото на БМВ харчат по-малкоScott написа:Данните на сайта на Тойота UK са същите като на сайта на BMW, та ме съмнява да са дялкали нещо. Всъщност, което ме озадачава е защо Тойота си пъха таралеж в гащите? При наличие на 1.4, 2.0 и 2.2 собствени дизелови агрегати да взема за Версото от друга компания, явно има сериозна причина - или екология или търсене на този обем двигател в този клас.jim_beam написа:...тойота ще си го доиздялка,както сметне за добре вкл. софтуерно...

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
То зависи и от резервоараVesko написа:....Според мен защото на БМВ харчат по-малкоС едно БМВ 3 минах над 800км, което никога не ми се е отдавало с дизеловият авенсис 2.2 150кс....

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Сега погледнах брошурите на Авенсис, Версо и Аурис. 1.6 и 1.4 литровите дизели са EURO 5 J, докато 2.0 и 2.2 са само EURO 5. В директивата на ЕС 715/2007 се казва че автомобили с EURO 5 могат да се регистрират до края на годината, така че Тойота трябва до тогава да пре-сертифицира големите си двигатели ... или почне да слага легендарния N47 laugh.gifVesko написа:Според мен защото на БМВ харчат по-малко ...
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мисля, че ма авенсиса и на БМВ3 са им приблизително еднакви резервоари.slowtraveler написа:То зависи и от резервоараVesko написа:....Според мен защото на БМВ харчат по-малкоС едно БМВ 3 минах над 800км, което никога не ми се е отдавало с дизеловият авенсис 2.2 150кс....
Сега ми показва среден разход 10.7л/100км, пък съм минал вече над 700км и имам още доста до резервата
Ако продължавам да карам само градско, сигурно няма да мога да врътна над 1000км с резервоара, но 900 сигурно ще ги мина...
- Not_active_user_1
Значи с моето скромно резервоарче от 45 л. при пробег 1124,9 км. с 2-ма човека и пълен багажник, трябва да съм доволен! biggrin.gifVesko написа:Според мен защото на БМВ харчат по-малкоScott написа:Данните на сайта на Тойота UK са същите като на сайта на BMW, та ме съмнява да са дялкали нещо. Всъщност, което ме озадачава е защо Тойота си пъха таралеж в гащите? При наличие на 1.4, 2.0 и 2.2 собствени дизелови агрегати да взема за Версото от друга компания, явно има сериозна причина - или екология или търсене на този обем двигател в този клас.jim_beam написа:...тойота ще си го доиздялка,както сметне за добре вкл. софтуерно...С едно БМВ 3 минах над 800км, което никога не ми се е отдавало с дизеловият авенсис 2.2 150кс....

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Ще взема да "обърна резбата" и да мина на Приус. Дизелите са пълен боклук, независимо от бранда! 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.