Камерата която си посочил е ментак на DVR-027 от доста евтините. Реално няма нищо общо с 720р резолюция и честно казано да върши работа ама донякъде само. Използва евтин чип без компресия H.264 и затова ти е толкова трагично времето за запис.Отделно на това камерата и насича леко защото реално резолюцията е 848х480 или нещо близко беше а файла излиза 1280х720 с интерполация и оттам това мъгливо изображение и насичането. Първата ми камера беше К2000 ментак със същите параметри. После си купих оригинален DVR-027 която нямаше нищо общо като картина с ментака, тогава струваше около 55 долара но сега вече може да се намери мисля и за около 35 долара. Но със сигурност не за 35 лева. И Обектива категорично не е 180 градуса, 120 е пряко сили 140 но ме съмнява.ss_mitko написа: Аз съм с този модел, най евтиния е 35лв. но върши работа. просто се закача на предното стъкло с вакум.1. да не иска модификации,
2. да записва по-дълго време , Настройва се от 1мин до 15мин. с карта от 4GB прави 2 часа записи.
3. да е с по-лесно обслужване и елементарна е.
4. ако може да снима на тъмно ? Не е много добра на тъмно но става.
5. И да не хаби много акумулатора. Камерата се включва когато дадеш на контакт, като изгасиш и тя се гаси.
6. Да снима на 360 град. ако може ? Тази снима на 180 C
Камерата ми седи постоянно на предното стъкло, може и да изчезне някой ден. biggrin.gif
Камери за коли - моля съвет?
-
Re: Камери за коли - моля съвет?
Последно промяна от PESHO OT MARS на 09 Мар 2014 02:53, променено общо 1 път.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
-
Джапи даже не са и 180 градуса. По-обикновенните са 120 а малко с по-широките обективи са 140 градуса.Japanese_fever написа:
За каква цел ти трябва тази камера?
Н Също така камерите в колите в Русия не снимат на 360°, а на 180°.
-
Щото толкова си може камерата. По принцип имат опции за дължината на клиповете според изискванията на собственика. Аз предпочитам най-късите възможни за да мога после лесно и бързо да си сваля само необходимото без да се налага веднага нещо да режа и прекроявам. Стандартни настройки са 2/5/15 мин.slowtraveler написа:Колега, би ли пояснил - за какво е тази настройка, що при 4GB прави 2 часа записи?ss_mitko написа:...
2. да записва по-дълго време , Настройва се от 1мин до 15мин. с карта от 4GB прави 2 часа записи....
Файлчетата са максимум по 1-15 минути ли?
Последно промяна от PESHO OT MARS на 09 Мар 2014 02:55, променено общо 1 път.
-
Кажи откъде и за колко пари си я взел камерата, защото това от 35 лева и чеп за зеле не става от нея. Ако записваш 100 мегабайта за 2 мин е горе долу като за истинския модел защото ментаците за 2 мин. трупат около 300 мегабайта.ss_mitko написа:Моя грешка е времето за запис. Един запис от 15мин. е към 750 МВ което е към 1:30мин. запис на картата. Може да се настройва да прави записи с продължителност 1 мин.,2 мин., 5 мин., 10 мин., или 15мин. Като аз съм си го настроил да ми прави записи на 5мин. и резолюция 1280х960.Като се запълни памета на картата, автоматично се изтриват най старите записи.slowtraveler написа:Колега, би ли пояснил - за какво е тази настройка, що при 4GB прави 2 часа записи?ss_mitko написа:...
2. да записва по-дълго време , Настройва се от 1мин до 15мин. с карта от 4GB прави 2 часа записи....
Файлчетата са максимум по 1-15 минути ли?
Последно промяна от PESHO OT MARS на 09 Мар 2014 02:58, променено общо 1 път.
-
Скъпа да е та да е още една причина да се озовеш с претарашена жабка и съответно липсваща камера/навигация/телефон/плеър или каквото се сетите.Rudy написа:Имаш две опции - хубава (съответно скъпа),
Два съвета:
1. Избягвай тези с екраните - едва ли ще го ползваш, а ако ти се наложи - няма да видиш почти нищо.
2. Не се подлъгвай по големи резолюции - ама такива дето са 720P, на сензора и най-вече оптиката са много по хубави и в резултат картината доста по детайлна.
1. Е доста глупав съвет и веднага ще ти поясня защо. За чии уй ти е тая камера ако записа после можеш да го видиш само ако го свалиш на нещо? Ситуация като показаната от колегата с глупака с мерцедеса обаче те чукава и после писка че си го ударил ти. Съответно идва патрулката и се почват обяснения които ако имаш екран можеш да покажеш веднага и вярвай ми вижда се повече от достатъчно какво се случва. Не се четат номера на смешните екранчета но спокойно му се виждат задните светлини на тоя боклИк. Друг е въпроса дали женския полов орган (КАТ) ще го приеме имат пълното право да не съобразят, после ако си много мераклия за разправия можеш да подадеш жалба като видеоматериала се събира по НАДЛЕЖНИЯ ред като доказателство което другите полови органи съда могат да уважат може и не, лично тяхно право си е дали ще го допуснат. Шанса все пак първия орган (КАТ) да се съобразят е малко по-голям (но както казах си лично техен избор).
2. Това също си е бош лаф малко история. Да всички ментаци обещават 720/1080p но реално ги достигат с интерполации а реално са под 900х500 примерно. Хубавата оптика може да подобри нещата но тъй като обективите не са с автоматична бленда и се разчита изцяло на динамичния обхват на матрицата то по-важно е да имаш поне 1080р и около 60dB динамичен обхват за да има някаква яснота в картината. Ясно е че скъпите камери идват с по-хубави оптики но реално добре подбраната бюджетна камера (например 60$) не е 4 пъти по-зле от скъпата (за 240$). За пример мога да дам DOD GS300 мисля че беше модела който използва същата матрица и процесор като G1W. DOD-то струва около 120$ а G1W около 60$ като изображението от двете е почти еднакво, DOD-то използва по-скъпа оптика но картината е много далеч от двойно по-добра и пак опираме до динамчиния обхват който е почти еднакъв. Само дето DOD я рекламират като WDR а тя реално не е, защото WDR може да имаме ако динамичния обхват надхвърля този на човешкото око който е около 90-100dB.
Последно промяна от PESHO OT MARS на 09 Мар 2014 03:00, променено общо 3 пъти.
-
ss_mitko написа:Да не се приема като рекламаpicha написа:Колега, може ли линк за твойта камера откъдето е купена? Допадна ми!
http://prodavalnik.com/ads/?q=%D0%B2%D0 ... 0%BE%D1%80
Написах вече по отношение на бюджетните камери. Абсолютно не си струва да се купува камера под нивото на G1W която е с най-доброто съотношение цена/качество/безотказност. А масово предлаганите са ментаци на читави модели. Реалната цена на най-евтиното читаво е 35$. И то е най-добре да си го поръчате от Китай от доставчик който все пак гарантира за произхода, в смисъл че се знае кой предлага "оригинални" читави камери.
Ако искате едно читаво обективно мнение разгледайте този сайт. Мога да потвърдя че каквото са писали за модели камери които аз съм имал или имам в момента отговаря на 100%.
http://www.dashcamtalk.com
Има ревюта на нови модели които са излезнали на пазара, има сравнителен анализ на популярни модели като цена/качество и за капак има линкове към по-известни места откъдето да си купите "оригинална" камера а не менте (оригинална китайска/корейска/или каквато там е)
Аз лично горещо препоръчвам за начинаещи потребители G1W като според мен е добре да се вземе версията G1W-C при която вътрешната батерия е заменена с "ултра" кондензатор (кондензатор с много голям капацитет). Надали сте се сещали но камерите имат сериозни проблеми в процеса на експолатацията си, лятото седят при 55+ градуса жега а зимата до -15 градуса защото все си седят на предното стъкло не предпазени по никакъв начин. Е сещате ли се какво им се случва на батериите които съдържат в тях (батериите са необходими за да може като врътнете ключа камерата да завърши записа и затвори файла)
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
@ pesho: Риск да ти разбият колата заради камера има, без значение колко е скъпа (освен ако не оставиш етикета с цената залепен на нея). Тези апаши дето разбиват коли заради оставени навигации, камери или телефони, не знаят стойноста им.
Целта на записите навсякъде е застрахователя, а не полицията. По принцип камерите се препоръчват от застрахователите, като ако се съобразиш с техния списък, дават отсъпка от премията.
А пък моделите, които съм показал са примери за такива, които вършат работа, защото съм ползвал коли под наем снабдени с такива и от любопитство съм свалял картата да видя какво записват. Да уточня обаче, че в колата си имам къде да мушна картата (с адаптер) и да прегледам записа на място (на голям екран).
Целта на записите навсякъде е застрахователя, а не полицията. По принцип камерите се препоръчват от застрахователите, като ако се съобразиш с техния списък, дават отсъпка от премията.
А пък моделите, които съм показал са примери за такива, които вършат работа, защото съм ползвал коли под наем снабдени с такива и от любопитство съм свалял картата да видя какво записват. Да уточня обаче, че в колата си имам къде да мушна картата (с адаптер) и да прегледам записа на място (на голям екран).

Качвам още една ситуация от вчера. С всеки ден се убеждавам, че камерата в колата си е необходима.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Освен, че не дава мигач, какво толкова е направил? Просто си бърза човекаss_mitko написа:Качвам още една ситуация от вчера. С всеки ден се убеждавам, че камерата в колата си е необходима.
-
За риска се съгласих с теб, макар че моите си личат че са евтини модели отдалеч и надали някой да ги пожелае. Не си мисли че тия дето тарашат за такива неща са идиоти все пак с това си изкарват дозичката.Rudy написа:@ pesho: Риск да ти разбият колата заради камера има, без значение колко е скъпа (освен ако не оставиш етикета с цената залепен на нея). Тези апаши дето разбиват коли заради оставени навигации, камери или телефони, не знаят стойноста им.
Целта на записите изобщо не е застрахователя, при ПТП е въпроса какво пише в акта/протокола останлото. Така е в България по света е различно и там застрахователите имат желание да разглеждат такива работи.
Като цяло по отношение законовата страна, не знам това дали се приема за доказателство в съда. Но може и да се разгледа. А иначе за охрана явно камерите за коли не стават, още повече , че нямат опция да пуснат стрийм по нета, което би дало възможност да остане следа , ако ти думнат цялата таратайка барабар с камерата
Така че за камера за колата ще пообмисля тия дни и питам, а ако можете кажете сега - гледам че сте запознати с пазара на камерите - някой сайт за нормални камери , които може да закачиш на балкона и да си снимаш блока и паркинга - включително по тъмно, пък аз ще си ги разуча сам. Просто някое линкче за нещо, което сте ползвали и сте доволни...

-
И за това мога да ти дам акъл ако покажеш снимка на обстановката и бюджет в който искаш да се вместиш....
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Аз от година ползвам такава http://www.ebay.co.uk/itm/190865774334? ... 1423.l2649
Всъщност същия корпус, но по-евтина, няма GPS, другите параметри май са същите.
Има G сензор, чиято чувствителност се настройва, т.е. при удар камерата записва още малко и спира. Нощното снимане не е мн. добро, но става.
Резолюцията се настройва и има HD, пусках го на телевизора (има HDMI изход/кабел).
Има възможност за задействане от движение нощем, но не съм го пробвал.
Екранчето е малко, но не се вижда, защото съм я скрил зад огледалото, но при нужда може да се гледа. Обикновено вадя микро SD картата и гледам на лаптопа. Прави последователни клипове по 3 мин (май се настройва), не помня на каква резолюция съм я сложил, но са около 400MB всеки. Слага ги в папки по дни, като трие първите...
Не знам защо се вманиачвате по качеството на видеото- важно е при нужда да се види какво става напред...
Скрил съм я зад огледалото и трудно се забелязва (против кражба). Захранена е при контакт, пуска/спира се след няколко секунди.
В eBay има много видове, има и с обектив и назад, има и с GPS, записва и скоростта...
Ето сравнение на 5 камери:
http://www.youtube.com/watch?v=_wX4CUlDRVM
(Най-добре се вижда -десен клик/View Image)
Всъщност същия корпус, но по-евтина, няма GPS, другите параметри май са същите.
Има G сензор, чиято чувствителност се настройва, т.е. при удар камерата записва още малко и спира. Нощното снимане не е мн. добро, но става.
Резолюцията се настройва и има HD, пусках го на телевизора (има HDMI изход/кабел).
Има възможност за задействане от движение нощем, но не съм го пробвал.
Екранчето е малко, но не се вижда, защото съм я скрил зад огледалото, но при нужда може да се гледа. Обикновено вадя микро SD картата и гледам на лаптопа. Прави последователни клипове по 3 мин (май се настройва), не помня на каква резолюция съм я сложил, но са около 400MB всеки. Слага ги в папки по дни, като трие първите...
Не знам защо се вманиачвате по качеството на видеото- важно е при нужда да се види какво става напред...
Скрил съм я зад огледалото и трудно се забелязва (против кражба). Захранена е при контакт, пуска/спира се след няколко секунди.
В eBay има много видове, има и с обектив и назад, има и с GPS, записва и скоростта...
Ето сравнение на 5 камери:
http://www.youtube.com/watch?v=_wX4CUlDRVM
(Най-добре се вижда -десен клик/View Image)
- Прикачени файлове
-
- DVR (5).JPG (626.38 KiB) Преглеждано 1701 пъти
-
- DVR(6).JPG (661.5 KiB) Преглеждано 1701 пъти
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010