Масло за скоросна кутия
Масло за скоросна кутия
Здравей те!Искам да попитам някой дали знае дали това масло CASTROL SYNTRANS B 75W е добро за моята скоросна кутия на Toyota corolla verso 2.2-136к.с.ако не е бихте ли ми дали съвет кое масло Кастрол е за мене или някое друго,цената няма значение,държа да е качественно,ще го купя от Англия, така че би трябвало да не е менте.Благодаря ви!
Re: Масло за скоросна кутия
По принцип ако имаш книжка с ръководство на автомобила, там е посочен вискозитета(5w40;10w40;75w90 и т.н.),както за мотора,така и за скоростите.Ако нямаш такава,най добре да минеш през ТМ АУТО и те ще ти кажат на 100% кой вискозитет е за твоя автомобил.ketuna написа:Здравей те!Искам да попитам някой дали знае дали това масло CASTROL SYNTRANS B 75W е добро за моята скоросна кутия на Toyota corolla verso 2.2-136к.с.ако не е бихте ли ми дали съвет кое масло Кастрол е за мене или някое друго,цената няма значение,държа да е качественно,ще го купя от Англия, така че би трябвало да не е менте.Благодаря ви!
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
За жалост нямам книжка,и за жалост в момента съм в чужбина и за това искам да използвам докато съм тука да си го купия.За това питам ,но ако никой не знае,здраве да е.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
+1sha4ev написа:
По принцип ако имаш книжка с ръководство на автомобила, там е посочен вискозитета(5w40;10w40;75w90 и т.н.),както за мотора,така и за скоростите.Ако нямаш такава,най-добре да минеш през ТМ АУТО и те ще ти кажат на 100% кой вискозитет е за твоя автомобил.
Намери номерът на трансмисията и вече като знаеш с коя трансмисия си търси в интернет инфо с какво масло се кара. Или намери експлоатационна книжак за твоя модел в интернет. Има ги на PDF и може да си ги свалиш от някъде.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Здравей колега,ketuna,маслото за скоростната кутия е точно 75/90W.Поне с такъв вискозитет е.Аз го сменях преди две години.Като марка не знам какво е защото го сменях в сервиз на Тойота.Събира 2,5л.,така че 3л.ще са ти достатъчни.
Korolla Verso 2.2 D4D 136k.s.
- lederman
- Получена благодарност: 1 път
Аз сменях наскоро на Авенсиса и маслото беше 75W но LV (low viscosity). Цената в ТМ Ауто беше съизмерима с цената на хубавите масла на пазара. Препоръчвам ти да провериш там какво се слага на твоята кутия.
Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
Два пъти вече съм го сменял и все използвам на кастрол единият път беше 75в85 сега сложих 75в90 и от двете съм много доволен
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
тази кутия събира 2,1л точно според книжката!
последния път ми го смениха с някакъв кастрол,за автоматични кутии мисля taf x или нещо такова.в оторизиран сервиз на тойота говорим.аз го сменям на 50к,но и на 60к е ок.
последния път ми го смениха с някакъв кастрол,за автоматични кутии мисля taf x или нещо такова.в оторизиран сервиз на тойота говорим.аз го сменям на 50к,но и на 60к е ок.
След доста четене и ровене купих това масло Castrol Syntrans Transaxle 75W-90,нахявам се да не съм сгрешил
Неси сгрешил аз карам със същото и съм доволен маслото е много доброketuna написа:След доста четене и ровене купих това масло Castrol Syntrans Transaxle 75W-90,нахявам се да не съм сгрешил