Впечатления от Avensis T27 1.8 Valvematic CVT модел 2014

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Re: Впечатления от 2014 Toyota Avensis T27 1.8 CVT

Мнение от Airfan » 02 Мар 2014 17:46

2 месеца и половина до 3 отнема на Авенсиса. До 10-о число се правят поръчките за коли, които ще се произведат в следващия календарен месец. После отне месец и нещо да я доставят до България.
Изображение Изображение

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 02 Мар 2014 20:50

Airfan написа:2 месеца и половина до 3 отнема на Авенсиса. До 10-о число се правят поръчките за коли, които ще се произведат в следващия календарен месец. После отне месец и нещо да я доставят до България.
Толкова е отнело да я доставят от Гърция. На toyodiy.com като си въведеш ВИН-а ще видиш кога е произведена твоята.
Наистина ли мислиш, че ги произвеждат след като са поръчани от клиент? Може в зависимост от наличността да добавят или свалят част от екстрите на колите, произведени на конвейера по план. Но не я произвеждат по поръчка за теб. Затова - 2-3 месеца.
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 02 Мар 2014 21:07

При предния ми автомобил срока за доставка бе около 3 месеца когато поръчаш от 'поръчана' модификация...
В смисъл - дилъра поръчва (или му отпускат), че ще вземе например 3бр от даден цвят/модификация. И ако поръчаш от тези бройки - срока бе около 3 месеца, защото дълъра знае, че ще бъде доставено в близките 2-3 месеца.
Но ако не искаш да поръчаш от тях, а нещо поръчково - ще чакаш 6-7 месеца...
Като вземах предната кола я поръчах от 'готовите', и като я получих тя наистина бе произведена преди 3 месеца (практически е била произведена няколко дни преди или след поръчката)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Airfan
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 02 Мар 2014 21:43

Rudy написа:
Airfan написа:2 месеца и половина до 3 отнема на Авенсиса. До 10-о число се правят поръчките за коли, които ще се произведат в следващия календарен месец. После отне месец и нещо да я доставят до България.
Толкова е отнело да я доставят от Гърция. На toyodiy.com като си въведеш ВИН-а ще видиш кога е произведена твоята.
Наистина ли мислиш, че ги произвеждат след като са поръчани от клиент? Може в зависимост от наличността да добавят или свалят част от екстрите на колите, произведени на конвейера по план. Но не я произвеждат по поръчка за теб. Затова - 2-3 месеца.
Ами да, така си мисля. Това, което поисках го нямаше в България. Пред мен ми въведоха поръчката с това, което исках в някакъв сайт на тойота и към края на Ноември ми пратиха номера на шасито и вин-а, защото тогава излезна към моята поръчка съответния вин. Така че смятам, че специално за мен бе произведен този екземпляр, а не дойде от някакъв склад някъде си. Колата я поръчах 5-6 октомври, в България пристигна на 27-28 декември и си я взех на 6 януари.
Изображение Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 02 Мар 2014 21:55

Навярно неправилно се изразих...
'Поръчкова' в смисъл, че дадения дилър вече настоява пред производителя за конкретен цвят/модел/комплектация.
И тази информация се вкарва в списъка желаещи.
И когато се произведе дадения цвят/модел/марка, се предоставя на дадения дилър. Което заема повечко време...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 02 Мар 2014 22:02

Airfan написа: Ами да, така си мисля. Това, което поисках го нямаше в България. Пред мен ми въведоха поръчката с това, което исках в някакъв сайт на тойота и към края на Ноември ми пратиха номера на шасито и вин-а, защото тогава излезна към моята поръчка съответния вин. Така че смятам, че специално за мен бе произведен този екземпляр, а не дойде от някакъв склад някъде си. Колата я поръчах 5-6 октомври, в България пристигна на 27-28 декември и си я взех на 6 януари.
Я си напиши ВИН-а където ти казах и виж кога наистина е произведена. То хубаво си мислиш, че е произведена за тебе, ама истината е, че ги взимат от склад - ако поръчваш от друга (бутикова) марка, сигурно ще я направят за теб, но с Тойота няма така вероятност. Един приятел си взе нов РАВ в края на 2012 и понеже искаше някои екстри, които ги нямаше в съответното ниво оборудване ( мултимедия, ролбар, степенки) и в много рядък цвят, си мислеше, че ще чака много. Обаче се оказа, че дори да нямат съответните екстри ги свалят от автомобили на склад и ги слагат на твоята. Ако това разбираш под произведена за тебе - прав си!
Изображение

Аватар
Airfan
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 02 Мар 2014 23:30

Rudy написа:
Airfan написа: Ами да, така си мисля. Това, което поисках го нямаше в България. Пред мен ми въведоха поръчката с това, което исках в някакъв сайт на тойота и към края на Ноември ми пратиха номера на шасито и вин-а, защото тогава излезна към моята поръчка съответния вин. Така че смятам, че специално за мен бе произведен този екземпляр, а не дойде от някакъв склад някъде си. Колата я поръчах 5-6 октомври, в България пристигна на 27-28 декември и си я взех на 6 януари.
Я си напиши ВИН-а където ти казах и виж кога наистина е произведена. То хубаво си мислиш, че е произведена за тебе, ама истината е, че ги взимат от склад - ако поръчваш от друга (бутикова) марка, сигурно ще я направят за теб, но с Тойота няма така вероятност. Един приятел си взе нов РАВ в края на 2012 и понеже искаше някои екстри, които ги нямаше в съответното ниво оборудване ( мултимедия, ролбар, степенки) и в много рядък цвят, си мислеше, че ще чака много. Обаче се оказа, че дори да нямат съответните екстри ги свалят от автомобили на склад и ги слагат на твоята. Ако това разбираш под произведена за тебе - прав си!
Аз като гледам на този сайт последната възможна година за производство на Авенсис е 2011 и предполагам тогава са изработени шаситата. Вероятно всички се сглабят до някакво определено ниво, после само се дооборудват според това, което си поръчал. За мен датата на производство би била тази, в която е излезнала сглобена колата от цеха, а не датата, в която са ми монтирали останалите екстри. Например гумите са ми с ДОТ от 2013 година, т.е. според логиката на сайта, който ми даде, колата ми трябва да е седяла от 2011 г на трупчета някъде.
http://www.toyodiy.com/parts/q?vin=SB1BG76L00E094323
Изображение Изображение

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 03 Мар 2014 08:00

Очевидно не си гледал как се правят коли. Ако не на живо поне клипчета в нета има достатъчно. Колите на Тойота слизат от конвейер, готови до последното копче. Какво прави после търговеца - повярвай не искаш да знаеш. Особено българския търговец. Нали ти сложиха парктроник? Той е монтиран след твоята поръчка.

С каква марка гуми дойде колата? И нали ти беше поискал 17", вместо 18"? Ето какво е станало: идва твоята поръчка, в склада обаче с твоя цвят, ниво на оборудване и екстри има само обути с 18-ки. Дали ще произведат нова само заради теб или просто ще сменят джантите заедно с гумите? Питам те за марката, за да разбереш къде е станала замяната. В Англия ТМЕ имат договори с едни доставчици, тук ТМАуто - с други.
Изображение

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 03 Мар 2014 09:14

Ето малко клипчета да погледаш, рекламни са, ама са правени точно в завода в Бърнастън, където е сглобен твоя авенсис:

Factory to Forecourt:

1 - Introduction to the Toyota Production System
2 - Press Shop
3 - Weld Shop
4 - Paint Shop
5 - Plastics Shop
6 - Logistics
7 - Assembly Shop
8 - Quality Assurance

Всеки дилър си има квота, която трябва да изпълни за годината. Затова често има коли които се регистрират на търговеца - дали като тестови, дали като рент-а-кар или под друга форма - няма значение. Колите се произвеждат по план, а не по поръчка. Затова доста често, когато отидеш да си правиш конфигурацията на новата кола търговеца леко те "насочва" какво да избереш в оборудването, съобразно това, което има на склад. Има марки, които наистина правят колата за тебе, ама тойота не е от тях.
Изображение

Аватар
Airfan
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 03 Мар 2014 10:55

Rudy написа:Очевидно не си гледал как се правят коли. Ако не на живо поне клипчета в нета има достатъчно. Колите на Тойота слизат от конвейер, готови до последното копче. Какво прави после търговеца - повярвай не искаш да знаеш. Особено българския търговец. Нали ти сложиха парктроник? Той е монтиран след твоята поръчка.

С каква марка гуми дойде колата? И нали ти беше поискал 17", вместо 18"? Ето какво е станало: идва твоята поръчка, в склада обаче с твоя цвят, ниво на оборудване и екстри има само обути с 18-ки. Дали ще произведат нова само заради теб или просто ще сменят джантите заедно с гумите? Питам те за марката, за да разбереш къде е станала замяната. В Англия ТМЕ имат договори с едни доставчици, тук ТМАуто - с други.
Сигурно си прав човек, но силно ме съмнява да е различно за някой друг дилър на Тойота, прав си! Инак аз поръчах максималното ниво на оборудване, което идва със 17" вместо да купувам 2.0 мотор, чието максимално вече е с 18". Иначе се бях засилил към 2.0... Та реално тук ми монтираха само парктроника, всичко друго трябва да е монтирано там някога, някъде.
И мен се опитаха да ме насочат към определени варианти, но аз бях твърдо категоричен какво искам и как го искам. Разбира се, провериха какво имат тук на склад и съответно нямаха, защото тук се поръчват като цяло автомобили предимно с ръчни скорости, дизели, с ниско ниво на оборудване.
Изображение Изображение

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 03 Мар 2014 11:03

Rudy не е много прав , защото има разлика между екстри , които са включени в даденото ниво на оборудване и такива , които се водят оригинално за довграждане и ги има с указания за инсталиране на http://toyota-tech.eu/ . Примерно си поръчвам Авенсис като моя , базово оборудване , но искам да ми добавят и предни фарове за мъгла , парктроник , навигация , стелка в багажника и задна щора на стъклото . Естествено , че ще ги монтират тук , защото са допълнителни. Но ако им кажа към базовото оборудване да ми добавят задни електрически стъкла и климатроник , които вървят само с второто ниво на оборудване , ще ми кажат , че няма да стане и толкова .
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 03 Мар 2014 11:54

iovkito написа:Rudy не е много прав , защото има разлика между екстри , които са включени в даденото ниво на оборудване и такива , които се водят оригинално за довграждане и ги има с указания за инсталиране на http://toyota-tech.eu/ . Примерно си поръчвам Авенсис като моя , базово оборудване , но искам да ми добавят и предни фарове за мъгла , парктроник , навигация , стелка в багажника и задна щора на стъклото . Естествено , че ще ги монтират тук , защото са допълнителни. Но ако им кажа към базовото оборудване да ми добавят задни електрически стъкла и климатроник , които вървят само с второто ниво на оборудване , ще ми кажат , че няма да стане и толкова .
Е,аз какво друго съм написал, че не съм прав? Те за едно лостче за темпомата ме отрязаха (и цяла тема във форума предизвикаха), ти за ел.стъкла пишеш.
Това което наричаш "екстри..., които се водят оригинално за довграждане и ги има с указания за инсталиране на http://toyota-tech.eu" всъщност са аксесоари и тях можеш да си поръчаш и монтираш сам.
Изображение

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 03 Мар 2014 18:38

Само за информация , моделът cs9100 е изчерпан и повече няма да се произвежда. Най-добър поне за мен е http://car-solutions.com/en/navigation- ... dition.php , звукът е от говорителите на колата , а активацията на навигацията е от бутона на Navi на дисплея. Цената е 390$ за 5 броя или 375 за повече от 10 , поне такъв пазар направих с представителя им. Съмнявам се , че има желаещи да се включат в обща поръчка , но все пак реших да споделя.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 03 Мар 2014 18:59

iovkito написа:Само за информация , моделът cs9100 е изчерпан и повече няма да се произвежда. Най-добър поне за мен е http://car-solutions.com/en/navigation- ... dition.php , звукът е от говорителите на колата , а активацията на навигацията е от бутона на Navi на дисплея. Цената е 390$ за 5 броя или 375 за повече от 10 , поне такъв пазар направих с представителя им. Съмнявам се , че има желаещи да се включат в обща поръчка , но все пак реших да споделя.
Ако си го вземеш. ще ми е много интересно как се монтира и как работи. Обади се за монтажа, ако искаш.
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 03 Мар 2014 19:05

iovkito написа:Ето това може да се бодне на навигацията , гледам и продавачът е сериозен.
http://www.ebay.co.uk/itm/Toyota-Touch- ... 4ad0f06a81 . Идва към 600 лв , което пак е супер много за такова нещо. С времето ще се понапълни с такива коли на части и ще се намират по-лесно , дотогава без вградена навигация.
Продавача е много сериозен - плюс че го познавам лично - има сайт за модове на навигациите на доста марки – http://www.navilex.hu
Когато се запознахме караше хибридно Камри, сега е с Лексъс. Той ми прати схема как да си отключа функционалността в движение. Успешно модифицира заводската навигация (понеже е базиран в Унгария, засега само унгарски език добавя, но каза, че не е проблем и добавянето на български стига някой да му помага с езика и аудио файловете). От него взехме оригинален модул BE 7721 (Toyota Touch & Go navigation box 86840-YY131) и когато пристигне ще го монтираме на РАВ-чето на един приятел - тогава и ще споделим впечатления.
Изображение

Публикувай отговор