Впечатления от Avensis T27 1.8 Valvematic CVT модел 2014

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: Впечатления от 2014 Toyota Avensis T27 1.8 CVT

Мнение от zi_zi_top » 15 Фев 2014 21:53

desSs написа:преди малко карах зад едно БМВ М6...е сега вече те разбрах какво искаше да кажеш с ваденето на очи от стопове laugh.gif през деня нямаше да ми направи впечатление, но в тъмното наистина е неприятно smile.gif
Новите Ауди-та държат палмата на първенството по вадене на очи! Мразя да съм зад тях! boxed.gif Затова ги изпреварвам, засичам и т.н. tooth.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 18 Фев 2014 14:31

Аудита-та не само вадят очи, но и ти се набиват в очите изгорелите ЛЕД-чета. Баси, тва нови модели, а почнали да горят китайките му с китайки. На МБ Е-класа същата история. Което си иска свети. А най-новото, което забелязах на ФолЦвагените е че при подаване на десен мигач им се включва левия. Много редовно ми се случва в последно време да го видя, за да е грешка на водача на МПС-то.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 18 Фев 2014 14:49

Ако аудито е с 'безстепенна' ръчка на мигачите - може и да е грешка на водача, инициирана от лош дизайн...
Карал съм на колегата Зафирата - и там е такъв батак - не знаеш и не усещаш кога какво се е включило...
За да изключиш мигача май трябваше да щракнеш срещуположния...
Иначе за ЛЕД-четата отзад съм много ЗА...
Маздата бе с такива и не съм имал никакъв проблем. Да, малко по-агресивно светеше отзад нощем, но пък никой не се е опитвал да ми влезе в задницата.
Сега ме е яд, че новия автомобил отзад само габаритите и лампите на номера са ЛЕД... Май ще правя конверсия на задните мигачи и стопове...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 18 Фев 2014 15:00

Ооо, за ЛЕД-четата съм и още как. Да са направени както трябва обаче и да не вадят очи. На Приуса, на РАВ-четата, Лексусите, Мерцедесите и др. не вадят очи, но на Аудитата са много гадни. След тях слагам БМВ-тата. Стига ти на 3-4 светофара някой такъв да е пред теб и да се чувстваш след това, като заварчик, заварявал без маска. wacko.gif

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 26 Фев 2014 11:45

Днес ходих да ми пуснат инсталация за антирадара - стана идеално. Оправиха и едно леко тракане, което имах при заклащане на колата - оказа се, че въженцето или каквото е там за авраийно отваряне на вратичката на резервоара се е откачило и при залюляване на колата потраква в околните детайли. Закачиха го и сега пак е идеално.

Един негатив - медия плейъра не може да сортира файловете от USB-то по азбучен ред, а ги сортира по реда на записване във файловата система. Поради това се налага да се изпълнява едно скриптче, което е написано на баш, за да ги пренареди по азбучен ред и да ги запише по реда от сортировката.
Изображение Изображение

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 26 Фев 2014 12:09

Airfan написа:Един негатив - медия плейъра не може да сортира файловете от USB-то по азбучен ред, а ги сортира по реда на записване във файловата система. Поради това се налага да се изпълнява едно скриптче, което е написано на баш, за да ги пренареди по азбучен ред и да ги запише по реда от сортировката.
Имах подобен проблем (http://www.lexus-bulgaria.com/viewtopic ... 581#p21581) - ако не искаш скрипт, може да ползваш DriveSort
(http://www.anerty.net/software/file/DriveSort)
Изображение

Аватар
Airfan
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 26 Фев 2014 14:30

Rudy написа:
Airfan написа:Един негатив - медия плейъра не може да сортира файловете от USB-то по азбучен ред, а ги сортира по реда на записване във файловата система. Поради това се налага да се изпълнява едно скриптче, което е написано на баш, за да ги пренареди по азбучен ред и да ги запише по реда от сортировката.
Имах подобен проблем (http://www.lexus-bulgaria.com/viewtopic ... 581#p21581) - ако не искаш скрипт, може да ползваш DriveSort
(http://www.anerty.net/software/file/DriveSort)
Все ми е тая реално кое ще - скрипта е 50 реда баш код, разбирам му. blushing.gif Ама ще го пробвам и това софтуерче все пак. Благодарско!
Едит: малко ме е яд на Тойота заради този бъг, адски дребно ми се вижда, а да не е помислено...
Последно промяна от Airfan на 26 Фев 2014 14:45, променено общо 1 път.
Изображение Изображение

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 26 Фев 2014 14:41

Аз се чудя дали братята руснаци ще измислят скоро нещо за навигацията? Ще е добре да успеят да я излекуват с техен софтуер и някакъв модул , за да си заработи с пълните функции , които в момента струват около 1500 лв. С навигацията на авенсис 2 имаха много добри успехи , дано и с тази се оправят.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
Airfan
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 26 Фев 2014 14:46

iovkito написа:Аз се чудя дали братята руснаци ще измислят скоро нещо за навигацията? Ще е добре да успеят да я излекуват с техен софтуер и някакъв модул , за да си заработи с пълните функции , които в момента струват около 1500 лв. С навигацията на авенсис 2 имаха много добри успехи , дано и с тази се оправят.
Нави модула е към 800 лв за този Авенсис, обаче не съм виждал до колко са му подробни картите. Във всеки случай могат да се свалят ъпдейти от сайта на тойота без проблем.
Изображение Изображение

Scott

Мнение от Scott » 26 Фев 2014 15:11

Airfan написа:... адски дребно ми се вижда, а да не е помислено...
Аз не мога да разбера защо искаш да ги подреждаш по азбучен ред, според мен (поне моите навици на слушане на музика) е по-добре да се групират по време на записване. Така имаш възможност да добавяш нови албуми и няма да се развали реда.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 26 Фев 2014 16:18

Ако може един некомпетентен съвет! blush.gif

Прочетете упътването, защото може да има правило, по което се дават имената на директориите и на файловете в тях, за да ги подреди по желания от вас начин. За Громаудио е така и ако не се спази това правило устройството си ги подрежда по време на създаване на файловете.
Освен това предполагам, че не ги "пльосвате" в рут директорията!?
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 26 Фев 2014 18:52

Scott написа:
Аз не мога да разбера защо искаш да ги подреждаш по азбучен ред, според мен (поне моите навици на слушане на музика) е по-добре да се групират по време на записване. Така имаш възможност да добавяш нови албуми и няма да се развали реда.
на мен пък ми е все тая как са записани и как си ги подрежда, винаги слушам на рандъм, щото много бързо научавам коя песен след коя започва и се дразня, предпочитам изненадата laugh.gif

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 26 Фев 2014 19:01

Сега да отговоря подред:
Airfan написа:Едит: малко ме е яд на Тойота заради този бъг, адски дребно ми се вижда, а да не е помислено...
Не е проблема в Тойота, а във файловата система - при мен е FAT и затова не може да подрежда по име на файла - системата си слага "къси" имена подред на записването.
@zi_zi - за съжаление, не е като гром и подобните емулатори
@Scott - имам HDD за музиката, която вече е минала изпитанието на времето, имам и допълнителен USB вход за по-новите неща - докато си заслужат мястото в H(DD)all of Fame.
desSs написа:на мен пък ми е все тая как са записани и как си ги подрежда, винаги слушам на рандъм, щото много бързо научавам коя песен след коя започва и се дразня, предпочитам изненадата laugh.gif
И аз ги слушам на Random, ама имам 160 GB музика и ако не са подредени по някакъв ред няма никакъв шанс, ако искам нещо конкретно, да го намеря преди да съм стигнал.
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 26 Фев 2014 19:04

Rudy написа:Не е проблема в Тойота, а във файловата система - при мен е FAT и затова не може да подрежда по име на файла - системата си слага "къси" имена подред на записването.
Баш си е в тойота. Вина при същата файлова система ги показва кеф ти по имена, кеф ти по дата tooth.gif

ПП: Друг е въпроса, че за това преподреждане може да ти трябват няколко гигабайта РАМ, в зависимост от броя на файловете в дадена директория.
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Airfan
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 26 Фев 2014 19:15

Scott написа:
Ами защото албума е на Мошик, което представлява набор от 10 песни съставящи един общ сет и като ми ги плейне в неговия си ред става малко какафония, а и си имам любими, които имам някакви навици къде се намират.
zi_zi_top написа:Ако може един некомпетентен съвет! blush.gif

Прочетете упътването, защото може да има правило, по което се дават имената на директориите и на файловете в тях, за да ги подреди по желания от вас начин. За Громаудио е така и ако не се спази това правило устройството си ги подрежда по време на създаване на файловете.
Освен това предполагам, че не ги "пльосвате" в рут директорията!?
Четох го два пъти, но не видях нищо за сортировки. Иначе си ги подреждам по директории и има възможност да си избираш коя да слушаш.
Rudy написа:Сега да отговоря подред:
Airfan написа:Едит: малко ме е яд на Тойота заради този бъг, адски дребно ми се вижда, а да не е помислено...
Не е проблема в Тойота, а във файловата система - при мен е FAT и затова не може да подрежда по име на файла - системата си слага "къси" имена подред на записването.
Хм, ами ще пробвам с NTFS, но имам смътни спомени, че не го поддържаше. Поддържа idv3 тагове, но не му помагат да сортира.
Изображение Изображение

Публикувай отговор