Toyota Yaris 1.4D4D

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Yuli
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Toyota Yaris 1.4D4D

Мнение от Yuli » 21 Фев 2014 08:56

За града с 2 ръце съм за бензинов автомобил :thumbsup: Королата ми е страхотна, но цяла зима все се возя на студено в града. 12 км. и около 40 мин. не са достатъчни при температури около 0°С за да се стопли купето. В този случай и пословичната "икономичност" на дизела я няма. Другата ми кола е Фабия с 3 цилиндъра, огън машинка, миксерче дето се вика и обожавам да я подкарвам в града. И парното идва веднага, разхода е малко по-голям с литър повече но това е на 100 км... при нашия случай, е 2,50лв. на седмица...10 лв. на месец. Един единствен ремонт на стар дизел убива цялата бюджетна стратегия. Дето се казва - "Събираш като мравка, акаш като слон..."
Успех с търсенето на колата! Кола купена и карана в БГ вече е по-добрия вариант. Имам няколко познати в бизнеса с коли...аз от тях нищо не бих си купил thumbdown.gif
Последно промяна от Yuli на 21 Фев 2014 22:32, променено общо 1 път.
Изображение
Изображение

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 21 Фев 2014 09:34

Някой спомена Micra 1.0 бензин от тези години. Читав автомобил, много здрав, имам такъв. Разход 5 градско е меко казано абсурден. По-скоро към 8.
sheri85 , почти винаги е по разумно да вземеш кола от човек, отколкото от автокъща. Къщите минават и събират гробниците на италиянците за никакви пари и после ние ги караме тук.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

nowyaris

Мнение от nowyaris » 21 Фев 2014 11:44

Колежката с бюджет до 4000 лева няма основание да изисква от колата,която иска да закупи ,кой знае какви чудеса.За тези пари най-вероятно ще вземе някой "кутурник" с отдавна извадена душа.Затова дизеловия вариант не е удачен.А пък и за градско придвижване основно и за жена изцяло според мен бензина е за предпочитане.Споделям личен опит от моята съпруга и доста нейни приятелки и колежки.Но нека си вземе каквото и душата иска - ние сме насреща. :thumbsup:
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
miso25
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от miso25 » 21 Фев 2014 12:15

Определено каквото душа и иска, но ние се опитваме със съвети да и кажем какво може да стане ако си вземе дизел за тези пари. Аз поне лично не се опитвам да я убеждавам в каквото и да е.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 21 Фев 2014 12:55

digitalpr, явно много зависи кой, как и къде е кара Микрата. Все пак, за да не бъда голословен, ето разхода на много повече хора:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
Когато съм е имал, нямаше дигитални апарати, за да направя снимки, а и никога не съм предполагал, че някой би се усъмнил в това което казвам. Другото интересно, което забелязах при Микрата е, че градски/извънградски разходи са един и същ горе-долу и няма почти разлика. А на магистрала харчи повече дори. Прав си и точно това и аз казах, че автомобила е много корав. Суифта също е доста добра машина. Там проблема е корозията. Всичко останало е чук. Някой спомена Хонда Джаз. Тя обаче е в по-висок клас. Нещо, като мини ван се води или подобно, но е по-голяма, а за този бюджет ми се струва невъзможно да се открие Джаз в движение. Иначе е просто перфектна кола, но скъпа. Карах едни ден Джаз-хибрид. Не останах много очарован, особено от разхода. Градско 5,5/100, а извън града над 6/100. Много е за хибрид според мен, а и може да съм се разглезил с Приуса и за това да ми се иска и другите хибриди да харчат под 4/100. Също бих препоръчал Дайхатцу. Железни градски коли. Просто железни. Много корави и икономични двигатели, леки, малки и удобни за града и особено за жена са супер. Мисля, ако не се лъжа, че на Яриса 1.0 мотора е на Дайхатцу. Нека по-запознатите да кажат! Ако е така, търси с този мотор Ярис. Много е здрав и икономичен. Дори да е на много км. вземай. Дизела го забрави, защото ще ревеш! Помни ми думата! За тези пари ще е издухан. smile.gif

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 21 Фев 2014 13:38

Първият цифров фотоапарат (1975) е създаден от Steve Sasson, инженер на Кодак...ти преди това ли си карал Микра?! След като по каталог дават 7-7.5 разход, а в повечето случаи е занижен...няма как да докараш до 5-6!
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5qqtto
Ето Джаз "в движение"...:)))!
Кьорав карти не играе-дамата сигурно ще има със себе си човек, който да прецени дали е "издухан" дизела за 4000 лв или не! Нещо в тоя форум много хора го дават "на големо" и не преценяват реално света около тях:)))! Ако не е за 40 000 дизела не става, тъй ли?!

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 21 Фев 2014 13:56

prius, тия данни... в какъв град са, никой не знае. Моята е само в София и разход 5-6 е немислим в задръстванията. Но както и да е, може в малък град да е така, както казваш.

mirott, едва ли prius си е купил първия в света фотоапарат :D A и... кой си снима разхода?

За дизела или бензина... аз лично, за този бюджет, бих взел малък бензин. По-безпроблемен ще бъде според мен.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 21 Фев 2014 14:00

mirott написа:Първият цифров фотоапарат (1975) е създаден от Steve Sasson, инженер на Кодак...ти преди това ли си карал Микра?! След като по каталог дават 7-7.5 разход, а в повечето случаи е занижен...няма как да докараш до 5-6!
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5qqtto
Ето Джаз "в движение"...:)))!
Кьорав карти не играе-дамата сигурно ще има със себе си човек, който да прецени дали е "издухан" дизела за 4000 лв или не! Нещо в тоя форум много хора го дават "на големо" и не преценяват реално света около тях:)))! Ако не е за 40 000 дизела не става, тъй ли?!
Вземи се стегни малко и стига се прави на дете от детската градина! На акъл го докарваш, признавам. wacko.gif
Първите цифрови фотоапарати никой не го вълнува от кога са. Говоря за масовото им навлизане на пазара и за цената им. Като, четеш го прави не както дявола евангелието!
Дадох линк с разхода на много хора, карали много километри. Нали не може да се докара. Е как тогава другите го правят? Не ми отговаряй, защото пак ще родиш някоя тотална простотия. Как аз правя разход с Приуса 2,5/100 при условие, че ми дават 3,9/100. Снимка съм сложил за такива като теб. Как правя разход 2,7/100? Видео съм сложил за още по-невярващи. От кои си сам си прецени!
Дамата спомената, че ще кара колата умерено и с ниски скорости. При подобно каране разход 5-6/100 няма да е проблем.
Този човек, който ще си води дамата да не е някой, който хвърля боб? Как ще прецени дали е издухан или не? Хайде да ни обясниш „специалисте“? Как, като специалисти, които цял живот с ДВГ се занимават и не могат да го установят?
За едно обаче си прав, че кьорав карти не играе.
sheri85 написа:...бюджета ми е до 4000 лв ...
Отвори си сега линка, който си дал! tooth.gif

mirott

Мнение от mirott » 21 Фев 2014 14:13

Ама ти верно немаш много връзка с околния свят. Кога последно купува нещо 2-ра ръка от частна обява?! Колкото пише толкова плащаш ли?! Тоя Джаз в най-лошия случай, колкото и да не иска да смъква цената продавача ще се купи за поне 4-500 лв надолу от обявената цена! А тия специалисти, които цял живот с ДВГ се занимават и не могат да установят един автомобил става или не са точно толкова специалисти колкото аз космонафт! Начини има, не малко. Точно толкова, колкото да докараш разход на Приус 2,7/100!И да снимаш с дигитален апарат:)! Който го може, го може:)))!

mirott

Мнение от mirott » 21 Фев 2014 14:22

mirott, едва ли prius си е купил първия в света фотоапарат :D A и... кой си снима разхода?

Аааа, има едни хора дето постоянно го снимат, даже клипчета правят за да доказват нещо някому:)))!

Дамата е от Североизточна България. Вероятно не е Варна. Ако е от по-малък град, бензиновата малолитражка ще гори даже повече на къси разстояния. Защото ще е постоянно студена. Докато на дизела му е горе-долу все тая. Стига да може да запали...:)!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 21 Фев 2014 16:17

За автомобил на доста години и с незнайна история??? С две ръце съм за бензинка..... :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

sheri85

Мнение от sheri85 » 21 Фев 2014 18:35

аз,след като изчетох обстойно всички мнения,смея да твърдя,че клоните към бензина,така ли е?добре,насочете ме тогава към марка автомобил.....читава,здрава и евтина за подръжка...искам да споделя,че хал хабер както се казва си нямам от това какъв двигател да избера...и все си мисля че икономичността е колкото е по-малък мотора?така ли е?или греша?например все се ориентирам към 1.3.,1.5.,1.7 вместо 1,9 или 2

sheri85

Мнение от sheri85 » 21 Фев 2014 18:39

а мога ли да ви помоля да видите тази кола--параметрите й-какво значи това http://prodavalnik.com/toyota-yaris-1-0 ... -i29373835 vvti?

nowyaris

Мнение от nowyaris » 21 Фев 2014 18:43

slowtraveler написа:За автомобил на доста години и с незнайна история??? С две ръце съм за бензинка..... :whist
Туряй и моите две. :thumbsup: Дамата е от махалата,не бива да я набутваме с погрешна информация.За жена,с този бюджет и с тези нужди - само бензинов Ярис
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

sheri85

Мнение от sheri85 » 21 Фев 2014 18:45

хахахаха-какво значи,че съм от махалата---- guns.gif ppp.gif ppp.gif ppp.gif ppp.gif

Публикувай отговор