въздушен филтър д4д
въздушен филтър д4д
Колеги пърпори от кутията на въздушния филтър на Авенсиса на 6000км е от смяната ако го сменя ще спрели???
- lederman
- Получена благодарност: 1 път
Между смукателната тръба и кутията на въздушния филтър има един дунапрен, който се разкапва след време и почва да тропа. В Тойота отстранявали проблема без пари докато ти правят обслужване
biggrin.gif .
Аз обаче не ходя при тях и подпрях смукателната тръба с парче микропореста гума. Не си играх да възстановявам оригиналния дунапрен понеже там уплътнението не е съществено, защото е преди филтъра.

Аз обаче не ходя при тях и подпрях смукателната тръба с парче микропореста гума. Не си играх да възстановявам оригиналния дунапрен понеже там уплътнението не е съществено, защото е преди филтъра.
Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
Re:
Здравей колега!Имам топуркане около и след филтърната кутия,някъде зад кората на мотора ,дето има някво гърне ли обшито с предпазна ламарина.Това тупкане е може би от 3-4 хил.,като се увеличава с времето.Отстрани като слушаш,прилича като ,че някой кърти бетон с хилти ,само,че по тъпо се чува.С нов филтър съм,паснат добре,и там дето обесняваш между кутията и смукателната тръба е ок.Забелязъл съм и че като подам лееко газ се чува и потропване на гърне.На канал при оглед всичко е ок.lederman написа:Между смукателната тръба и кутията на въздушния филтър има един дунапрен, който се разкапва след време и почва да тропа. В Тойота отстранявали проблема без пари докато ти правят обслужванеbiggrin.gif .
- lederman
Re: въздушен филтър д4д

Топлинният щит на катализатора стабилно ли е закрепен ?
Да не са се "отпуснали" пружините на сглобките на изпускателната система и да подрънква тръбата на ауспуха в съединението с катализатора?
Поздрави
T25 2AD-FTV /2007

T25 2AD-FTV /2007
не е от щита и от пружинките,не е металически а едно незнам как да го опиша ,едно такова бър бър бър,в ниския регистър като честотата му е като пулса на заек.Прилича и като провалено ,надъпчено гърне,ама не се вижда нищо.lederman написа:Както го описваш ми се струва, че е около турбината и катализатора, а не е стандартната беля около кутията на въздушния филтър. Не знам за стандартна болежка в тази област.
Топлинният щит на катализатора стабилно ли е закрепен ?
Да не са се "отпуснали" пружините на сглобките на изпускателната система и да подрънква тръбата на ауспуха в съединението с катализатора?
На мен ми звучи като тръгнал маховик ,демпферен.Другото е че маслото е за смяна.И гледай да сложиш добро масло.
- lederman
Маховика не дрънчи ли на дЖелезо ? Дано не си правmemorex написа:На мен ми звучи като тръгнал маховик ,демпферен.Другото е че маслото е за смяна.И гледай да сложиш добро масло.

При мен подрънкваха тръбите на на ауспуха при определени обороти, оказаха се запекли лещовидни уплътнения, като запекат тези "лещи" вибрациите от двигателя се пренасят директно на цялата изпускателна система и понеже са повече от предвиденото, почва да опита тук там. Проблема се реши с разглобяване, напръскване с високо температурна (медна) грес и обратно сглобяване. Но при мен отчетливо се чуваше, че потропват тръбите.
Поздрави
T25 2AD-FTV /2007

T25 2AD-FTV /2007
Аве приятел стигати с джапито с тези масла,човек да пита що му дърпа на ляво колата и вие ОТ МАСЛОТО Еmemorex написа:На мен ми звучи като тръгнал маховик ,демпферен.Другото е че маслото е за смяна.И гледай да сложиш добро масло.
Аз съм ти чел темите и първо проверих см. тръба после лещите,но не е от тях.Ще чакаме като се задълбочи проблема ,няма начин да не стане очебийно.lederman написа:Маховика не дрънчи ли на дЖелезо ? Дано не си правmemorex написа:На мен ми звучи като тръгнал маховик ,демпферен.Другото е че маслото е за смяна.И гледай да сложиш добро масло.![]()
При мен подрънкваха тръбите на на ауспуха при определени обороти, оказаха се запекли лещовидни уплътнения, като запекат тези "лещи" вибрациите от двигателя се пренасят директно на цялата изпускателна система и понеже са повече от предвиденото, почва да опита тук там. Проблема се реши с разглобяване, напръскване с високо температурна (медна) грес и обратно сглобяване. Но при мен отчетливо се чуваше, че потропват тръбите.
ще излезе катализатор май,ама той не се ли води филтър за твърди частици при дизелите.там има един гърлен звук като белорус и предава това топуркане към филтърната кутия.поне така мисля,ако стане нетърпимо,тогава ще кормя.