Toyota Yaris 1.4D4D

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
sheri85

Toyota Yaris 1.4D4D

Мнение от sheri85 » 19 Фев 2014 10:43

здравейте,накратко да се представя...дама съм,не разбирам от коли,но в момента си търся такава и избирам предимно по външен вид.спряла съм е на тойота ярис 1,4 дизел.бюджета ми е до 4000 лв ,намерих няколко такива предложения в сайтовете-предимно 2001 и 2002 година.Искам да ви помоля за съвети и мнения.Според Вас сполучлива ли е колата?Този двигател как ви се струва,държа да е дизелова .Евтино ли е обслужването,надежден ли е автомобила,предимно ще го карам в градски условия,като не вдигам високи скорости,умерено каране.Най-вече моля за помощ относно това дали този двигател си заслужава и евтина ли е подръжката на този автомобил?Благодаря предварително на всички,които ще се включат в коментарите.

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Re: Toyota Yaris 1.4D4D

Мнение от digitalpr » 19 Фев 2014 16:35

Здравей! От скоро сестра ми кара Yaris 1.4 D4D 2006, но мотора е същия (1ND-TV), с тази разлика че е 90 коня, а тези които ти гледаш са 75. Всички твърдят, че двигателя е много сполучлив и здрав. Обслужването му не се различава, като пари от нормален бензинов двигател (масло и филтри).
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

sheri85

Мнение от sheri85 » 19 Фев 2014 16:47

благодаря,мисълта ми беше дали има скъпи"джаджи"...ще кажа какво имам предвид-карах витара гранд 2005 г ,но се прецака дебитомера й ,и ми казаха само с поръчка и цена между 1500-2000 лв,това имах предвид...дали има такива скъпи електроники или части...благодаря ви,че ми писахте

sheri85

Мнение от sheri85 » 19 Фев 2014 16:52

digitalpr написа:Здравей! От скоро сестра ми кара Yaris 1.4 D4D 2006, но мотора е същия (1ND-TV), с тази разлика че е 90 коня, а тези които ти гледаш са 75. Всички твърдят, че двигателя е много сполучлив и здрав. Обслужването му не се различава, като пари от нормален бензинов двигател (масло и филтри).

а бихте ли споделили разхода на гориво колко е?

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 20 Фев 2014 14:14

Grand Vitara е съвсем друг автомобил и не може да се сравнява с кола от нисък клас, каквато е Yaris. Със сигурност цените на частите не са съизмерими.
От кратките ми наблюдения, разхода извънградско е под 5, градско около 7.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 20 Фев 2014 15:16

Защо пък точно държиш да е дизел? Това ми стана много интересно.
Дизел е добре на по-голям автомобил. При малките, разликата в разхода дизел/бензин е много малка, за да си струва риска. Още повече, че колата ще се кара само в града, което си плаче направо за бензин според мен. Да не забравяме и риска от закупуването на кола на доста годинки и нисък бюджет. Там дизелите, за да са на такава цена са сигурно с изкарана душа. Може и да греша, но аз с този бюджет, никога не бих рискувал да взема дизел. no.gif
Нисан Микра и Сузуки Суифт са също оферта за градски бензинови коли със скромен разход на гориво, ако не намериш читав Ярис.

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 20 Фев 2014 16:28

prius 3 написа:Защо пък точно държиш да е дизел? Това ми стана много интересно.
Дизел е добре на по-голям автомобил. При малките, разликата в разхода дизел/бензин е много малка, за да си струва риска. Още повече, че колата ще се кара само в града, което си плаче направо за бензин според мен. Да не забравяме и риска от закупуването на кола на доста годинки и нисък бюджет. Там дизелите, за да са на такава цена са сигурно с изкарана душа. Може и да греша, но аз с този бюджет, никога не бих рискувал да взема дизел. no.gif
Нисан Микра и Сузуки Суифт са също оферта за градски бензинови коли със скромен разход на гориво, ако не намериш читав Ярис.
За градски условия дизел с малка кубатура е в пъти по-добре от такъв бензинов! Разликата в разхода на гориво е винаги в полза на дизела, освен ако бензинката не е на газ. Ниссан и Сузуки за такъв бюджет не поглеждай, нито разхода им е скромен, нито могат да се сравняват с Тойота по надеждност и качество!

sheri85

Мнение от sheri85 » 20 Фев 2014 16:42

изключително се радвам,че споделяте мнения,благодаря ви за което,държа да е дизел,защото са по-икономични.Продължавам да търся ярис....:)

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 20 Фев 2014 17:26

mirott написа:
prius 3 написа:Защо пък точно държиш да е дизел? Това ми стана много интересно.
За градски условия дизел с малка кубатура е в пъти по-добре от такъв бензинов! Разликата в разхода на гориво е винаги в полза на дизела, освен ако бензинката не е на газ. Ниссан и Сузуки за такъв бюджет не поглеждай, нито разхода им е скромен, нито могат да се сравняват с Тойота по надеждност и качество!
Колите, които споменавам съм ги имал колега и давам съвсем реален пример за нещо, което е добро и икономично. Ярис не съм имал никога и не мога да направя пряко сравнение с него, но тези 2 модела харчат малко, ама наистина малко (5-6/100 градско) и не създават никакви проблеми. Поне при мен е било така и освен консумативи друго не съм сменял. и двата модела бяха 1.0. Сузукито беше една идея по-икономично с 3 цил. и е моноинжекция. Много хора му слагат агу, НАЙ-ОБИКНОВЕНО и евтино и карат почти без пари. Тези двигатели на 2-те са доказани, като много надеждни и надживяват автомобилите. Както искаш, така го разбирай! Ти обаче виждам имаш богат опит и ще ми е интересно да споделиш колко много харчат и колко много се чупят.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 20 Фев 2014 17:26

sheri85 написа:изключително се радвам,че споделяте мнения,благодаря ви за което,държа да е дизел,защото са по-икономични.Продължавам да търся ярис....:)
Никой, никъде не е казал, че не са по-икономични дизелите. Разликата между двете обаче е минимална, а риска е голям да попаднеш на издухан дизел от тези години на тази цена и накрая, като удариш чертата сметките да се обърнат нагоре с краката. По колко хил. км. ще правиш на година? Ако са много и разстоянията между 2 спирания са по-големи, дизел може, но ако е обратното, просто не си струва.

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 20 Фев 2014 17:40

На Микрата 1.0 по каталог градско и дават 7-7.5 бензин! Как харчи 5-6 е учудващо! Но в класа на Яриса може би единствено по-добро е Хонда Джаз! Никакви Сузукита, Ниссани и там подобни!

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 20 Фев 2014 22:40

наскоро един познат се оплака от на жена му яриса,бензинов 1.0,който на градско бил ламя.
определено по-голямата кубатура води до по-нисък разход,понеже не се натоварва така при честите тръгни-спри.3 цил. никога не бих погледнал,мое мнение,това си е мъка.
може би дамата се е насочила правилно в този клас.аз също имах една микра 1.2 бензин,която купих на 3г и карах още толкова-никакви дефекти и беше много икономична,но и не вървеше много.ама тогава доста коли бяха надеждни,сега нещата са други.хонда джаз е също много здрава,сивик,стига да не са австрийски ръждилници.
мисля си бензинка 1.4-1.5 поне или диз.,с хубаво масло нищо им няма и на градско.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 21 Фев 2014 00:54

И защо,комшу,не би погледнал никога три цилиндров мотор????? Аз съм си супер доволен от него.Като гледам все повече производители ориентират малолитражките си към три цилиндрова схема.Трябва да ти кажа че мойто Яре си се чувства "паст" с това маторче и нямам никакви грижи.И за момент не съжалявам че навремето не си взех 1,3 с четири цилиндъра.А за колежката - да си вземе каквото и е легнало на сърцето.После ние ще помагаме - нали за това сме истински мъже cool.gif
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

sheri85

Мнение от sheri85 » 21 Фев 2014 07:59

ех,пълните ми душата ...благодаря ви ,наистина оценявам факта,че с те отделили от времето си да споделите и да ме посъветвате.пускайки форума не бях обнадеждена,че ще ми отговори някой...гледайки в мобиле.бг се оказа,че моята тръпка-яриса е в другия край на БГ.в североизточна България няма ярис за такива пари.....сега обмислям варианти да пътувам с един приятел следващата седмица или до горубляне или до Дупница да търсим ярис---и сега мога ли да ви помоля за още едно мнение-в други форуми пише,че от Горубляне не се купувало кола,че били замаскирани дефектите им,е да...мисля,че навсякъде е така навсякъде-ходихме онзи ден във Варна да гледаме колите и тук се процедираше по същия начин---"хванахме" ги да замаскирват,да чистят,да заличават външни забележки с четка за боички ,на повечето малки коли им бяха отворили капаците и незнайно какво "масторяха"....май всичко е до късмет...

Аватар
miso25
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от miso25 » 21 Фев 2014 08:47

На Горубляне и Дупница както и на повечето автокъщи колите са гробници (винаги може да има изкл.). Всички търговци купуват на куп пакетна цена и колите са... без думи :censored: Тука винаги минават на "профилактика" и стават като нови. Кола и жена (при теб мъж laugh.gif ) са на късмет. Тъст ми си взе Хонда Джаз от Горубляне и засега е доволен (аз лично не бих си взел кола оттам), може и да е уцелил някоя читава. Ако ще караш колата само градско и на къси разстояния с едно-две спирания (за мен под 10км в посока е късо разстояние) дизела малко се обезмисля особено зимата....ти парно няма да видиш, а и риска с дизела е по-голям (когато говорим за доста години).
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006

Публикувай отговор