Икономични ли са хибридите на дълъг път?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Икономични ли са хибридите на дълъг път?
Мнение от nowyaris » 18 Фев 2014 19:03
nowyaris
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 18 Фев 2014 19:59
Мдаааа и аз имах ярис 1.3 автоматик. Ама и той по спомени харчеше около 10, като го карах аз де. Само хибрида ми крои номера и харчи доста над 10. Всички други си държаха 10л/100 доста стабилно biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifnowyaris написа:Всъщност на кого му пука колко са икономични хибридите?Тези,които вече карат хибриди си знаят разхода,пък другите я почнат да карат хибриди,я не.И какви цифри за разход пишете-замъглява ми се съзнанието.На мен ако кола ми гори толкова,ще я джиросам веднага.Яриса с 3 цилиндъра на дълго-4,5 до 5,5.Ама това е като бързам много.В града няма засичане,щото винаги е различно - това разход на градско си е градска легенда.Верно че е Ярис,ама ми е без пари да пътувам с него.Хибрида сигурно е много хубаво нещо,ама много дебело ляга да си го купиш нов,а за на старо - божа работа.Не знам колко трябва да го търкаляш хибрида,че да избиеш разликата в цената.Всичко е реклама и всеки се чуди какви тарикатлъци да измисли,за да си продава стоката-за мен е това.Какво значи разход на гориво - една и съща кола ако я карам аз ще даде едно,ако я кара Веско - съвсем друго.
Vesko
desSs
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 18 Фев 2014 20:03
Вече съм по-спокоен, не само на мен продават "скапани" тойоти biggrin.gifdesSs написа:мойто яре и на 11 отиваше laugh.gif да си пръв на светофара гълта бензин хахаVesko написа:Мдаааа и аз имах ярис 1.3 автоматик. Ама и той по спомени харчеше около 10, като го карах аз де.
Vesko
-
Мнение от nowyaris » 18 Фев 2014 20:06
nowyaris
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 18 Фев 2014 22:10
Тъкмо да му избиеш разликата в цената и трябва да го даваш на "Надин". Успокоението все пак е, че ще ти дадт по-висока цена заради акумулаторите.nowyaris написа:...Хибрида сигурно е много хубаво нещо,ама много дебело ляга да си го купиш нов,а за на старо - божа работа.Не знам колко трябва да го търкаляш хибрида,че да избиеш разликата в цената.Всичко е реклама и всеки се чуди какви тарикатлъци да измисли,за да си продава стоката-за мен е това...

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мнение от LEXUS » 19 Фев 2014 01:16
Истината е ,че почти колкото ще избиеш дизела, толкова и хибрида сравнени с бензиновия вариант със сходна мощност и оборудване.zi_zi_top написа:Тъкмо да му избиеш разликата в цената и трябва да го даваш на "Надин". Успокоението все пак е, че ще ти дадт по-висока цена заради акумулаторите.nowyaris написа:...Хибрида сигурно е много хубаво нещо,ама много дебело ляга да си го купиш нов,а за на старо - божа работа.Не знам колко трябва да го търкаляш хибрида,че да избиеш разликата в цената.Всичко е реклама и всеки се чуди какви тарикатлъци да измисли,за да си продава стоката-за мен е това...
Бензинов Аурис 1.6 Dual VVTi /132к.с./ 6 ст. механична ск.кутия оборудване Luna - Цена - 34 490 лв. Среден разход - 5,9/100км.
Дизелов Аурис 2.0 D-4D /124 к.с./ 6 ст.механичана ск. кутия оборудване Luna - цена 39 490 лв. Среден разход - 4,3/100км.
Хибриден Аурис 1.8 /136 к.с./ НО пълен автоматик и с по-богато оборудване Fancy - Цена 39 150 лв. Среден разход - 3,8/100км.
Хибридът е най-добре оборудван, най-икономичен и по-евтин от дизеловата алтернатива. Тоест дизеловият вариант излиза малко по-скъп и при първоначална покупка с по-бедно оборудване и стандартна механична ск. кутия, в същото време има 0,5 литра на 100км. по-висок разход от хибрида.
Всеки разумен човек, необременен с излишните и примитивни предразсъдъци сам може да си направи сметката кое по-бързо се изплаща и кое е за Надин.
Между другото дизеловият вариант е по-тежък от хибридния. Тоест дизелът не би се изплатил по-бързо от хибрида,а и в Надин биха дали повече пари за него въпреки липсата на акумулатори, но... технологии,какво да го правиш. Едно е пишеща машина, друго лаптоп. Не забелязвам много почитатели на пишещите машини пред лаптопите или в полза на сметалата на фона на калкулаторите. Не се ползват много и дизелови локомотиви,особено за междуградски и международни линии.
А ако имаш предвид ценните метали в акумулаторите, така или иначе Тойота ги изкупува за рециклиране. Не е нужно да се занимава човек с Надин. Нещо,което не може да се каже,че е осигурено за оловните акумулатори на конвенционалните автомобили.
Но както е казал геният Айнщайн, да унищожиш предразсъдъците е по трудно,отколкото да разбиеш атома. Предразсъдъкът почти винаги,ако не винаги , показва определена доза неосведоменост относно конкретиката.
LEXUS
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от andrian999999 » 19 Фев 2014 02:27
Хибридите са: ИКОНОМИЧНИ, МОЩНИ, ЛУКСОЗНИ и т.н............. автомобили. няма значение дали е малък, среден, или луксозен клас. Да не забравим и джиповете тук разбрах ме , че Х5 е маломощен слабо ускоряващ с висок разход на гориво джип, за разлика от него при хибридите колкото е по мощен и по висока е средната скорост при движение, толкова разхода на гориво е по-нисък! Уви досега съм бил с грешно впечатление , че мощните коли харчат много
andrian999999
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 19 Фев 2014 02:37
LEXUS написа:...
Но както е казал геният Айнщайн, да унищожиш предразсъдъците е по трудно,отколкото да разбиеш атома. Предразсъдъкът почти винаги,ако не винаги , показва определена доза неосведоменост относно конкретиката.

jim_beam
- Instruktor59@yahoo.com
Мнение от Instruktor59@yahoo.com » 19 Фев 2014 10:04
jim_beam написа:LEXUS написа:...
![]()
![]()

Instruktor59@yahoo.com
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 19 Фев 2014 11:02

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
Мнение от nowyaris » 19 Фев 2014 18:11
nowyaris
Scott
-
Мнение от nowyaris » 19 Фев 2014 18:30
......... и липса на достатъчно финикийски знациScott написа:Айде още един с предразсъдъци, показващ определена доза неосведоменост...nowyaris написа:...Такива като мен не могат да я прескочат...

nowyaris
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 19 Фев 2014 19:06
Брат ми се оглежда да си смени колата.... ама се е насочил към хонда дизел, само не му харесва че в БГ има само автоматициScott написа:Айде още един с предразсъдъци, показващ определена доза неосведоменост...nowyaris написа:...Такива като мен не могат да я прескочат...

Vesko
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru