Лампата на алтернатора свети на ниски обороти
Лампата на алтернатора свети на ниски обороти
Здравейте колеги.Става въпрос за Toyota Carina 4AFE 96г.Питането ми е следното.От скоро,като спра на сфетофар започна да ми свети лампата на на алтернатора.Когато подам газ изгасва,също и в движение не свети.Искам да ви попитам,имал ли е някой подобен проблем и какво точно по алтернатора е тръгнало да се разваля.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Лампата на алтернатора свети на ниски обороти
Ако не е хлабав ремъка има три възможности:ss_mitko написа:Първо провери ремъка да не е хлабъв.
- ниски обороти, а много консуматори
- износени четки
- изгорял диод
Мисля,че е добре.По принсип,откакто е сложен,не съм го пипал.ss_mitko написа:Първо провери ремъка да не е хлабав.

Последно промяна от sha4ev на 16 Фев 2014 22:02, променено общо 1 път.
По принцип колата е на газ,но и на бензин свети също лампата.Така,че явно ще останат четките или диодите.Scott написа:Ако не е хлабав ремъка има три възможности:ss_mitko написа:Първо провери ремъка да не е хлабъв.
- ниски обороти, а много консуматори
- износени четки
- изгорял диод
Благодаря за отговора.

И аз залагам на диоден блок.
Човек и добре да живее умира .......
Благодаря.А да попитам продава ли се,като резервна част този диоден блог.Vokil написа:И аз залагам на диоден блок.
Продава се диодния блок но трябва като се разглоби алтернатора някой все пак да го измери дали е заминал 

Човек и добре да живее умира .......
Утре се надявам майстора да свали алтернатора и да каже какъв е дерта.След ремонта ще пиша,какво е било.Vokil написа:Продава се диодния блок но трябва като се разглоби алтернатора някой все пак да го измери дали е заминал
Здравейте отново.В моя случай се оказа релето на алтернатора.Не го подмених,защото в магазина струва 90лв.sha4ev написа:Утре се надявам майстора да свали алтернатора и да каже какъв е дерта.След ремонта ще пиша,какво е било.Vokil написа:Продава се диодния блок но трябва като се разглоби алтернатора някой все пак да го измери дали е заминал
Купих втора ръка цял алтернатор и се надявам за напред да е ок.
Здравейте, колеги. и аз имам същия проблем с алтернатора.
Занесох колата на сервиз и там ми казаха че е регулатора на напрежението. Поръчахме тази част за 85лв сглобихме алтернатора и в момента не ми светят лампите по таблото, но аз реших да измеря напреженията все пак. Там ми казаха че са били 14,2 на празен ход .Аз си вземах колата и когато се прибрах измерих напреженията и показваха на празен ход 12,6В толкова е и когато е изключен двигателя. Когато подам газ напрежението започва леко да се вдига и стига до 13,2В на 3000 оборота измерените напрежения са с пуснати фарове.
Моя въпрос е : колко волта трябва да показва когато колата е на празен ход с товар и без товар ?
Благодаря предварително .
Автомобила е тойота авенсис 2,0 D4D -110 к.с.
Занесох колата на сервиз и там ми казаха че е регулатора на напрежението. Поръчахме тази част за 85лв сглобихме алтернатора и в момента не ми светят лампите по таблото, но аз реших да измеря напреженията все пак. Там ми казаха че са били 14,2 на празен ход .Аз си вземах колата и когато се прибрах измерих напреженията и показваха на празен ход 12,6В толкова е и когато е изключен двигателя. Когато подам газ напрежението започва леко да се вдига и стига до 13,2В на 3000 оборота измерените напрежения са с пуснати фарове.
Моя въпрос е : колко волта трябва да показва когато колата е на празен ход с товар и без товар ?
Благодаря предварително .
Автомобила е тойота авенсис 2,0 D4D -110 к.с.
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Направил съм поне 20 такива алтернатора и причината винаги е била само диодите .
От релето има един кабел ,който дава някаква информация на компютъра и не мисля ,че има неоригинален заместител на това реле .
Вие какво поръчахте ?
От релето има един кабел ,който дава някаква информация на компютъра и не мисля ,че има неоригинален заместител на това реле .
Вие какво поръчахте ?
-
От такова светене на лампата на мен ми изгоря диодния блок амм като казва изгоря имам предвид наистина изгоря
не можеше да се позна какво е по-скоро преличаше на кашкавал на фурна така че погледни диодния блок пак за да не буташ 

Здравейте, значи това реле е поръчано по каталог. Пише че е английско.Ще трябва пак да се смъкне и да се провери но не ми е останало време да се занимавам да ходя по майстори. Благодаря за отговора и ще пиша какво се е оказало като оправим проблема.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Трябва да показва около 13.8-14.4Вjmitov написа: Моя въпрос е : колко волта трябва да показва когато колата е на празен ход с товар и без товар ?...
13.2В е прекалено малко - имаш проблем...
Освен това ако е изправна инсталацията бе трябвало да нямаш проблем с поддържането и на повечко консуматори при празен ход (в смисъл - напрежението отново да е над 14В..
Разбира се - ако акумулатора не ти е съвсем разреден и да му трябва малко време за съживяване...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008