свещи на 3S-GTE
Свещи
За Toyota Celica 2,0 turbo , 178 kW , свещите на Denso ca PK20R8 = 26 лв/ за 1 бр.
Иридиевите свещи са SK20R8 = 44 лв / за 1 бр.
Това са за LEXOS , Toyota .
Какво друго те интерисува , че от заглавието не става много ясно какъв е всъщност въпроса ти ???
http://www.adventurecar.com/catalogo.tuning.php
Иридиевите свещи са SK20R8 = 44 лв / за 1 бр.
Това са за LEXOS , Toyota .
Какво друго те интерисува , че от заглавието не става много ясно какъв е всъщност въпроса ти ???
http://www.adventurecar.com/catalogo.tuning.php
знам какви са по каталог и на дензо и на NGK, въпросът ми е ако някой на практика знае кои са най добрите, щото аз сложих нови NGK, ама колата взе да прекъсва, а с старите си върви добре
по каталог и дават с топлинно число 6, а тези които извадих от колата бяха 5, за тва реших да и сложа каквито и дават, но при ускорение прекъсва
по каталог и дават с топлинно число 6, а тези които извадих от колата бяха 5, за тва реших да и сложа каквито и дават, но при ускорение прекъсва

за свещите
Значи пробвай пак с топлино число 5 на NGK - т.е сложи същите свещи които си изкарал. Иначе другата причина да прекъсват свещите е тези които си сложил да са менте.
Но по- принцип "по-студената" свещ се "зацапва" и изолацията пробива , особено при студен старт .
А също провери и разтоянието на електрода = 0,8 мм - толкова го дават в каталога .
Но по- принцип "по-студената" свещ се "зацапва" и изолацията пробива , особено при студен старт .
А също провери и разтоянието на електрода = 0,8 мм - толкова го дават в каталога .
-
- Обратна връзка:
na turbo kola chislo 5 e nisko. az karam s 6 i niamam problemi. NGK i denso sa mnogo dobri no Denso sam chuval che sa malko po dobri. Champion sushto sa nai nai.
probvai da namalish rastoianieto ne elektroda. normalnite sveshti za moiatta kola sa sas luft 0.044" no za turbo prilojenie sa 0.022". probvai tova predi da davash oshte pari.
probvai da namalish rastoianieto ne elektroda. normalnite sveshti za moiatta kola sa sas luft 0.044" no za turbo prilojenie sa 0.022". probvai tova predi da davash oshte pari.
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)
- LordDigital
- СупраДжия
- LordDigital
- СупраДжия
Топлиното число е способноста на свеща да отвежда температура от цилиндъра към главата т.с. колко изтудява цилиндъра. По-ниското топлинно ниво ,значи че отвежда повече топлина към главата => презумцията е ,че цилиндъра става по-студен и вероятноста за детонации намалява. Заводсктие топлинни числа са идеални за заводски надув ,при повише надув може да се смъкне топлинното число.DANIEL написа:със сигорност са на 0.8, а какво точно означава тва топлинно число
Ма тва коет ми обясняваш ,ако отстоянието ти е перфектно ми звучи много силно като ментосови свещи - от де си ги купил?!?

- LordDigital
- СупраДжия
Не съм чак инженер по ДВГ и наистина расъждавах преди като тебе - колкото по-студено толкоз по-добре стига да има стабилност на ниски обороти ,по някаква причина обаче повече от 2 топлинни числа по-ниски никои не ползва ,ако температурите на изгорелите газове са все още високи са търсят други решения като водно-алкохолна инжекция и така нататъка.DANIEL написа:значи при висок надув, колкото по ниско числото толкова по добре, само да може да запали, или греша
купих ги от представителството на тойота в сливен
Все пак съм потресен ,че си взел от официално представителство на Тойота ,вероятно свещи менте. Не знам какво да те съветвам от къде да купуваш други свещи .колегите да помагат тука