Ма'ни ги каталозите - по каталог гори 8, а не 10+! Сигурно е от калпавото гориво - харчи повече, ама и върви повече...Vesko написа:По каталог макс скоростта е 200км/ч за европа и 180км/ч за емрика.... Явно има настройка, защото надали са различни двигателите. Ама дали с може да се сменя толкова лесно....
Новата визия на моделите на Lexus
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Re: Новият LEXUS

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Имах предвид, че и при обикновеното CVT, и хибридната система като ги настъпиш си забива оборотите на 6-6.5х.об/мин и нататък просто си променят предавателното отношение в зависимост от скоростта...Rudy написа: Мойта - като реша мога да я карам на 2000 оборота или да я вкарам на 6-7000 - естествено не през цялото време, а при нужда. То и затова няма оборотомер, а power meter. Но съм я карал с ОБД четец...
Разбира се, че като отпуснеш газта - оборотите спадат (променяйки отново предавателното отношение в зависимост от нуждите от мощност и икономия)... Така си е и на CVT и на хибридната система - няма никаква разлика (че и усещането на CVT и на хибрида е близко - като на електрокар

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
Дали вече в IS има ксенони (все пак линка е от преди 4 години) ?
http://www.bgautoblog.com/2010/02/14/os ... t-s-volan/
http://www.youtube.com/watch?v=MLHWgAmx3Iw

http://www.bgautoblog.com/2010/02/14/os ... t-s-volan/
http://www.youtube.com/watch?v=MLHWgAmx3Iw
- Rudy
Вече?!...slowtraveler написа:Дали вече в IS има ксенони (все пак линка е от преди 4 години) ?![]()
Това, че електрониката се побърква при инсталиране на калпави китайски ксенони не е проблем на производителя - даже мисля, че така трябва да бъде - ксенон може да сложиш на фар проектиран за ксенон. Ако другите производители ги бяха направили така, сега вместо да чакаме КАТ да спира от движение заслепителите (я получи се като "Отмъстителите"), те щяха да се спират сами. Освен ако някой може да кара колата така

PS - Искам да вида как ще сложат ксенони на това:

@ Kiki - ето идея с какво да смениш авенсис-а като влезеш в критическата

- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Ти се шегуваш - как ще сваля мацките с 30 годишна кола?!Rudy написа: @ Kiki - ето идея с какво да смениш авенсис-а като влезеш в критическата![]()
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Тази изглежда доста "можеща" по въпроса biggrin.gifdidak написа:Ти се шегуваш - как ще сваля мацките с 30 годишна кола?!Rudy написа: @ Kiki - ето идея с какво да смениш авенсис-а като влезеш в критическата![]()
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Напротив.... Знаеш ли колко тестове трябва да мине автомобилната електроника за устойчивост против смущения? Но явно са ги минали в китай или по "вторият" начинRudy написа:Това, че електрониката се побърква при инсталиране на калпави китайски ксенони не е проблем на производителя - даже мисля,

- slowtraveler
Не знам - обясненията на журналистите (проверка на сензор) ми изглеждат по-логични от обяснението на представителя на Тойота, за 'пословичната консумация на електричество' от ксеноните (ако наистина са го казали така)...Rudy написа:Това, че електрониката се побърква при инсталиране на калпави китайски ксенони не е проблем на производителя - даже мисля, че така трябва да бъде - ксенон може да сложиш на фар проектиран за ксенон. Ако другите производители ги бяха направили така, сега вместо да чакаме КАТ да спира от движение заслепителите (я получи се като "Отмъстителите"), те щяха да се спират сами. Освен ако някой може да кара колата така...
От друга страна IS си е общо взето 'дребния' клас на Лексъс - може наистина да не са го доизпипали...
- Rudy
Ами аз не чета обясненията на журналистите, защото и те са чели за този случай от американския Лексъс форум. Нито има/ло официална информация от Тойота, нито е имало рикол на IS. Това което са писали в блога са думите на собственика на колата, които му били казални от монтьор в сервиза на Тойота... Ксеноните са монтирани без да се откачи акумулатора. То е все едно да дадеш инсталацията на късо и после да се сърдиш, че нещо е изгоряло. То добре, че не е изгорял ЕКУ, а само един сензор.slowtraveler написа:Не знам - обясненията на журналистите (проверка на сензор) ми изглеждат по-логични от обяснението на представителя на Тойота, за 'пословичната консумация на електричество' от ксеноните (ако наистина са го казали така)...
Иначе ако имаше и най-малка възможност NHTSA щеше да разкости Тойота (по това време беше акцията за педала на газта, за която вдигнаха врява до небесата).

- slowtraveler
И не само NHTSA...Rudy написа:...
Иначе ако имаше и най-малка възможност NHTSA щеше да разкости Тойота (по това време беше акцията за педала на газта, за която вдигнаха врява до небесата).
Явно се самолинчуват...
http://www.moreto.net/novini.php?n=240954
П.С. това не е само проблем на Тойота... 'Пренаселването' на автомобилите с компютри води до все по-чести софтуерни грешки...
Преди месец-два на Джип излезе нов софтуер на някой от компютрите, защото със стария имало възможност шофьорския дисплей да спре да показва скоростта или да изгасне, като това повлиява и на АБС и системата за стабилизация (явно обработката на данните от сензорите на колелетата нещо е бъгнала)

И специално те са си направили страничка, където си въвеждаш VIN номера и виждаш дали трябва да се ъпдейтва нещо по колата. Част от ъпдейтите можеш да си ги правиш сам - смъкваш файл, пишеш го на флашка и я включваш в USB-то... Луда работа - компютри ли караме или автомобил?
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Очаквайте скоро и антивирусна програма за автомобилите biggrin.gif И боот тайма ще е 20тина минути

- Rudy
Да де ама това няма нищо общо с видеото показано горе - всички производители правят риколи - аз бях по миналата седмица - смениха ми една платка на инвертора - дадоха ми заместващ автомобил (новия IS), измиха ми колата (нищо че навън беше -19С) и ми смениха маслото. Аз лично нямам нищо против риколи всеки месец.slowtraveler написа:И не само NHTSA...
Явно се самолинчуват...
http://www.moreto.net/novini.php?n=240954

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Егати вица. laugh.gifslowtraveler написа:
От друга страна IS си е общо взето 'дребния' клас на Лексъс - може наистина да не са го доизпипали...
Къде е Лексуса да ти обясни?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Това все едно аз съм го лъскалRudy написа: @ Kiki - ето идея с какво да смениш авенсис-а като влезеш в критическата- к'во ги заглеждащ тези аудита - я виж това:

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Идеята за "обиране на дупки по пътя" с читав Лексус на стари години си беше моя,ако нямате нищо напротивVesko написа:Тази изглежда доста "можеща" по въпроса biggrin.gifdidak написа:Ти се шегуваш - как ще сваля мацките с 30 годишна кола?!Rudy написа: @ Kiki - ето идея с какво да смениш авенсис-а като влезеш в критическата![]()

Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....