Toyota corolla японска сглобка

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
triforce
Обратна връзка:

Масло......

Мнение от triforce » 06 Дек 2007 16:15

Най-хубавото масло е това, което ти слагат в сервиза на Тойота. Сега ще ме питате ама защо? Ами преди карах БМВ 316. Оказа се, че аз в Казанлък съм единствения, дето ходи в МКАР Стара Загора да си сменя маслото там и почти всичко ми беше оттам (без амортисьорите - тия не познават цените). И наистина никога не съм има проблеми с горене на масло (12 години от закупуването и до блокирването на мотора - дефект), разход на гориво, загряване и т.н. Сега ще видим Королата 1.4 дизел-автомат дали ще може да изкара. Аз определено я пазя много повече от БМВ-то, въпреки че всички казват как японските коли биле много здрави и т.н. Времето ще покаже. Пак за маслото - всеки да види в сервизите за неговия модел какво се слага и да си го намира от някъде по-тънко и да си кара и да му е мирна главата. В България всички икономисват от това нещо и затова всички коли над 10 години звучат не като ЛАДИ, ами не знам и аз като какво - ужасни са :)

kastelo

Мнение от kastelo » 11 Дек 2007 10:45

Здравейте! В момента търся кола за баща ми до 8К лв и той има голямото желание да е Тойота. wink.gif

Попаднах на тази обява в мобиле-то:

http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details

Първият ми въпрос е дали смятате, че цената е реална или съмнително ниска?

Второто ми питане е дали може да познаете по дръжките на вратите дали е японска, английска или турска сглобка?

Благодаря!
Aquila non captat muscas! If

Аватар
jury

Мнение от jury » 11 Дек 2007 12:13

Не мога да кажа дали по бравите може да се познае къде е произведен автомобила, но централната конзола на арматурното табло определено е по различна от тази на моя автомобил, а той е японска сглобка. Най-сигурно е да се обадиш на собственика да ти продиктува VIN-а и като си го провериш ше разбереш. Иначе цената е по-скоро нормална, отколкото ниска, но всичко зависи от конкретното състояние. :thumbsup:

bobsn

Мнение от bobsn » 11 Дек 2007 12:49

Aбсолютно реална цена, даже си мисля, че позволява коментар. Ако изключим техническтите детайли където е ниво над конкурентите в класа си, тази генерация на Корола има един оргомен недостатък - с този си дизайн бе призната в края на 90-те за голям дизайнерски гаф в Европа. Въобше не се хареса, особено в предницата с фаровете, зашото има прекалено Азиатско излъчване, ако не се лъжа дори грабна някаква анти-награда за екстериорен дизайн. За вътре да не говорим. В последствие точно затова се наложи да й правят оня фейс-лифт с променените фарове, които пък не се връзваха с целия стил на колицата. А на европейския пазар дизайна е много решаващ фактор, който определя както цената на автомобила, така и продажбите, и последващите бързи препродажби. Хората в Брюксел, Нант, Манчестер или Виена се интересуват как съседите им ги гледат с неприкрито пренебрежение понеже карат "по-странно изглеждащи автомобили".

kastelo

Мнение от kastelo » 11 Дек 2007 14:13

Питането ми за дръжките беше продиктувано от това мнение:
sluchaen_fen написа:Външно имат незначителни разлики. Например дръжките на вратите на английската сглобка са стърчащи дръжки като на Ровер. При японската сглобка дръжките на вратите въобще не изпъкват над плоскостта на ламарината на вратата.
Иначе за външния вид, точно тази Корола съм я признал за един от най-недодяланите автомобили (особено задницата), но баща ми е 50+ и за него е по-важно да не му създава главоболия.

Порових се малко из форума и останах с впечатлението, че този модел, с този двигател няма кой знае какви хронични проблеми. Прав ли съм? Ако някой има още коментари за конкретната обява, ще се радвам да сподели. smile.gif

P.S. Надявам се, че колегата krasikalchev не се сърди, че му използвам темата.

edit: Чак сега видях тази тема - Съвети при покупка на Корола Е11 (1997-2001 год)

Значи ако не е японска сглобка, по-добре да продължа да търся...
Aquila non captat muscas! If

tedo_b

Re:

Мнение от tedo_b » 13 Яну 2014 18:18

Здравейте на всички!

Пиша ви във връзка с това, че много съм си харесал една кола, която имам намерение да купя. Колата е Toyota Corolla E11, 2000г. с двигател 4A-FE. В тази връзка имам няколко въпроса. Човекът с който говорих ми каза, че ВИН номера започва с "J" (от темата разбрах, че е показател че е японска сгобка), но колата е 2000г. Останах с впечатлението, че от тази година не ги хвалят и са проблематични. Какви са проблемите и недостатъците на Е11 от 2000г. с горепосочения мотор? При огледа на какво да обърна повече внимание? Колко е цената на екотаксата за 2014г.?

Благодаря ви предварително!!!

Аватар
paco_escobar

Re: Re:

Мнение от paco_escobar » 29 Яну 2014 14:05

tedo_b написа:Здравейте на всички!

Пиша ви във връзка с това, че много съм си харесал една кола, която имам намерение да купя. Колата е Toyota Corolla E11, 2000г. с двигател 4A-FE. В тази връзка имам няколко въпроса. Човекът с който говорих ми каза, че ВИН номера започва с "J" (от темата разбрах, че е показател че е японска сгобка), но колата е 2000г. Останах с впечатлението, че от тази година не ги хвалят и са проблематични. Какви са проблемите и недостатъците на Е11 от 2000г. с горепосочения мотор? При огледа на какво да обърна повече внимание? Колко е цената на екотаксата за 2014г.?

Благодаря ви предварително!!!
Недей да се заблуждаваш, че като е японска сглобка и има 3 оригинални ключа е ок!Няма проблематични години, а има проблематични Италианци(мърлячи).Провери маслото и свещите.Има голяма вероятност да са износени маслосъбирателните сегменти и да гори масло.Личен опит :thumbsup:
Corolla E11 4E-FE Wagon

Публикувай отговор