Corolla Verso E121/AR10 2.0 1CD-FTV D4D / 2.2 2AD-FTV D4D / 2.2 2AD-FHV D-CAT - Горивна помпа - обща.
Corolla Verso E121/AR10 2.0 1CD-FTV D4D / 2.2 2AD-FTV D4D / 2.2 2AD-FHV D-CAT - Горивна помпа - обща.
Здравейте,
Имам проблем със помпата на колата ми, по-точно с клапана за високото налягане към помпата. От време на време отказва и една пали колата.
Исках да сменя само клапана, но цената му е много висока, затова реших да търся цяла помпа със клапан на старо. Проблемът е, че не съм сигурен в съвместимостта при различните модели. Колата е 2005г, 2.2 D4D. Има ли разлика в помпите при различните модели? Как мога да разбера какво точно да търся?
Благодаря!
Имам проблем със помпата на колата ми, по-точно с клапана за високото налягане към помпата. От време на време отказва и една пали колата.
Исках да сменя само клапана, но цената му е много висока, затова реших да търся цяла помпа със клапан на старо. Проблемът е, че не съм сигурен в съвместимостта при различните модели. Колата е 2005г, 2.2 D4D. Има ли разлика в помпите при различните модели? Как мога да разбера какво точно да търся?
Благодаря!
Последно промяна от Akima на 10 Юли 2016 17:20, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
Re: Corolla Verso D4D - Горивна помпа
ЗДравейте,
Този клапан си дефектира по принцип и накрая ще запецне. Мен ме изтеглиха с репартак от средата на булевард България в 8:00 сутринта.
Спасение няма, даже се продава кит за поправка от тойота. В крайна сметка го има и втора ръка за около 150 лева по моргите.
На мен ми се наложи да купя нов - одраха ме с 560 лв.
По принцип е важно какъв ти е двигатела. Има 2 разновидности на дизела. (някои са с 2 такива клапана)
FHV иFTV.
Между тях има съществена разлика. едното е 136 коня а другото 177 ( D-cat).
Това е единственото което трябва да се съблюдава.
Успех!
Този клапан си дефектира по принцип и накрая ще запецне. Мен ме изтеглиха с репартак от средата на булевард България в 8:00 сутринта.
Спасение няма, даже се продава кит за поправка от тойота. В крайна сметка го има и втора ръка за около 150 лева по моргите.
На мен ми се наложи да купя нов - одраха ме с 560 лв.
По принцип е важно какъв ти е двигатела. Има 2 разновидности на дизела. (някои са с 2 такива клапана)
FHV иFTV.
Това е единственото което трябва да се съблюдава.
Успех!
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
На двигателите *CD-*** има 2 такива клапана с различен цвят, а на *AD-***двигателите е един. Не знам дали той е съвместим с някой от другите два.BGwiz написа: По принцип е важно какъв ти е двигатела. Има 2 разновидности на дизела. (някои са с 2 такива клапана)
FHV иFTV.
Виж какъв ти е двг. и питай Гугъла, може да каже нещо по въпроса.
А как реши, че точно този клапан е проблема? Струва си и да го/ги извадиш и почистиш докато търсиш друг.
Виж и как се сменя принципно, на AD двигателите май е по-налице...
http://www.youtube.com/results?search_q ... +scv&sm=12
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
Здравейте колеги,
Някой може ли да каже какви са симптомите, които съпътстват повреда на клапана?
Карам Corolla Verso 2.2 D4D и от тази зима пали трудно, не се е случвало да не запали досега, но понякога става от втория път. Върти, пали и сякаш се дави и пак започва да върти. Ако при първоначалното палене се подаде газ, няма никакви проблеми.
Наскоро след като смених маслото /Castrol 5W30/ + всички филтри, започна да се чува едно чукане и леко тресене на празни обороти - около 800. На по-високи го няма.
Някой може ли да хвърли малко светлина върху този клапан, припокриват ли се симптомите?
Благодаря!
Някой може ли да каже какви са симптомите, които съпътстват повреда на клапана?
Карам Corolla Verso 2.2 D4D и от тази зима пали трудно, не се е случвало да не запали досега, но понякога става от втория път. Върти, пали и сякаш се дави и пак започва да върти. Ако при първоначалното палене се подаде газ, няма никакви проблеми.
Наскоро след като смених маслото /Castrol 5W30/ + всички филтри, започна да се чува едно чукане и леко тресене на празни обороти - около 800. На по-високи го няма.
Някой може ли да хвърли малко светлина върху този клапан, припокриват ли се симптомите?
Благодаря!
-
Здравейте! Аз карам Версо но с 2,0 двигател. Имам някога проблеми с паленето сутрин, когато температурата на външния въздух е около О градуса. Натискам бутона за палене веднъж без да натискам съединителя и след това втори път зада запали. Когато е студено или топло директно паля от първи път 

- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Предполагам , че чрез този клапан, ECU управлява/задава налягането в рейла при различни режими. Вероятно е възможно ако запъва буталцето му да има проблеми с паленето. сваля се лесно и си струва да се провери/почисти дори и профилактично, няма да навреди...
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
Ако дюзите и подгревните ти свещи са ОК, вероятната причина за трудно стартиране на двигателя е този клапан/и. Невинаги помага почистване, защото може да е износен. Скъп е, но няма алтернативи. Ако вземеш помпа втора ръка, кой ще ти гарантира състоянието на клапана в нея!?
Corolla Verso 2.0 D4D 2005г.
Възможно е да има проблем и с някоя от дюзите. Затова и питам какви са горе-долу симптомите около този клапан.
Кажете някой сервиз, в който могат да направят читава диагностика. Ходих в пит стоп, не можаха да дадат крайно заключение.
Дори и да е по-скъпо, няма проблем, стига да се установи и поправи проблема...
Кажете някой сервиз, в който могат да направят читава диагностика. Ходих в пит стоп, не можаха да дадат крайно заключение.
Дори и да е по-скъпо, няма проблем, стига да се установи и поправи проблема...
Горе-долу казано, ако имаш проблем със запалването и на загрял мотор, значи са дюзи (но ще пуши сиво). Ако пали трудно само студена (и свещите са наред) значи вероятността да е клапана е огромна. Мисля, че диагностика няма да го хване, но не съм специалист, споделям от опит. Аз бих те посъветвал да направиш диагностика в официално представителство.
Нямам никакъв проблем с палене на загрял мотор.
Мисля да послушам съвета ти и да я закарам да я прегледат в ТМ Ауто.
За да не отварям нова тема, пробега на колата е вече над 200 хиляди, с какво масло карате вие? Аз сложих 5W30 Castrol Edge, но вече се замислям дали не е прекалено тънко...
За да не отварям нова тема, пробега на колата е вече над 200 хиляди, с какво масло карате вие? Аз сложих 5W30 Castrol Edge, но вече се замислям дали не е прекалено тънко...
Моята е на 218к карам със същото и не се замислям.
има едно едге в търговската мрежа което е на цена 68лв за 4литра ако и ти си хванал тази промоция веднага го изхвърли истинското е 156лв и зависи кои ква от отстъпка дава ама общо взето над 100лв има големи разлики в етикета и тубите ама това се вижда само ако ги имаш и двете тубиpoplo написа:Нямам никакъв проблем с палене на загрял мотор.
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
5 + 1 купих от фирма, от която купувам от години... Не мисля, че е от маслото честно казано, въпреки че е възможно. Притеснявам се да не е тънко вече, но колегата е на горе-долу същите километри и няма проблеми...не знам.
Това "тракане" се чува само на празни обороти, около 800 и ми се вижда много странно. За първи път го чух след тази смяна...
Това "тракане" се чува само на празни обороти, около 800 и ми се вижда много странно. За първи път го чух след тази смяна...
Здравейте, минах през тези перипети цяла седмица и накрая излезе този клапан.Наистина е много скъп но ако е износен друга алтернатива няма.Аз имам авенсис 2.2 d4d 150 к.с , дали клапан от версо 2.2 d4d ще стане за моята кола.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
трябва да стане,нали е същия двигател 2ад.пробва ли почистване с ултразвук,за да си сигурен,че е заминал?
този клапан се износвал поради наличието на биодизел в горивото,това го срещнах в някаква статия.отделно други нечистотии предполагам също му скъсяват живота,явно затова е толкова често явление в бг тоя дефект.
аз понеже почти винаги съм слагал и 2т масло би трябвало теоретично да изкара доста повече.
този клапан се износвал поради наличието на биодизел в горивото,това го срещнах в някаква статия.отделно други нечистотии предполагам също му скъсяват живота,явно затова е толкова често явление в бг тоя дефект.
аз понеже почти винаги съм слагал и 2т масло би трябвало теоретично да изкара доста повече.