Здравейте съфорумци. Предстои ми покупка на автомобил и се двоумя между три такива - Корола Версо Д-4Д 90 к.с. 2003г., Корола комби със същия мотор 2002г. и Мазда Премаси 2.0 ДИТД 101к.с. 2004г.
Ако е възможно мнения за посочените автомобили и аргументи в полза или против въпросните!
Спрял съм се на тези модели, изхождайки от практичност, надеждност, семеен автомобил/с малко детенце съм/ и приблизителната цена!
труден избор?
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Re: труден избор?
Естествено е,че Корола комби ще предложи по-малко място от останалите две- все пак те са тип минивани. Каквото и да се каже, според мен и 3-те варианта са чудесен избор и безпроблемни автомобили. Зависи от състоянието на съответния екземпляр като експлоатация.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Лексус, в абсолютна заблуда си, че комбито предлага по-малко място.
1. Багажник при изправени 2 реда седалки 440 л. на Корола комби срещу 415 л на Корола Версо 2002-2004 г.
2. Много по-удобни задни седалки на комбито, които за модела 2002-2004 г. предлагат и накланящи се назад облегалки - изключително удобни за спящи деца (личен опит!!!).
3. При сгъване на задните седалки се получава по-дълго багажно пространство на комбито спрямо Версото, което е с леко предимство във височина. Това не ми попречи да натоваря нова готварска печка с опаковката в багажника на комбито, легнала напряко, без да свалям втори ред седалки.
4. 3-тия ред седалки на това Версо са практически неизползваеми и само заемат място.
Друго важно предимство са по-добрите динамични характеристики на комбито, поради по-ниското челно съпротивление и по-ниския център на тежестта. Кренът в завой е доста неприятен на минивановете.
Има и един минус за комбито - по-голямата дължина 441 см срещу 424 см за Версото, което малко затруднява паркирането в някои случаи, макар че не ми се е случвало да не си намеря място за паркиране до сега. Все пак Версото може да се завре на по-малко място.
П.С. С Корола комби имам 6 годишен опит, Версо-та съм карал от всички поколение до сега, но с Мазда Премаси нямам никакъв опит и не мога да дам сравнение.
1. Багажник при изправени 2 реда седалки 440 л. на Корола комби срещу 415 л на Корола Версо 2002-2004 г.
2. Много по-удобни задни седалки на комбито, които за модела 2002-2004 г. предлагат и накланящи се назад облегалки - изключително удобни за спящи деца (личен опит!!!).
3. При сгъване на задните седалки се получава по-дълго багажно пространство на комбито спрямо Версото, което е с леко предимство във височина. Това не ми попречи да натоваря нова готварска печка с опаковката в багажника на комбито, легнала напряко, без да свалям втори ред седалки.
4. 3-тия ред седалки на това Версо са практически неизползваеми и само заемат място.
Друго важно предимство са по-добрите динамични характеристики на комбито, поради по-ниското челно съпротивление и по-ниския център на тежестта. Кренът в завой е доста неприятен на минивановете.
Има и един минус за комбито - по-голямата дължина 441 см срещу 424 см за Версото, което малко затруднява паркирането в някои случаи, макар че не ми се е случвало да не си намеря място за паркиране до сега. Все пак Версото може да се завре на по-малко място.

П.С. С Корола комби имам 6 годишен опит, Версо-та съм карал от всички поколение до сега, но с Мазда Премаси нямам никакъв опит и не мога да дам сравнение.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Автомобил: toyota verso D4-D
Благодаря за мненията и на ZZTOP за изчерпателната информация. Ако има още колеги с различни мнения, нека се изкажат и те!
- Not_active_user_1
На Приуса багажника е 445 л. и не ми се вярва на Версото да е толкова малък. Може би е мерен до нивото на прозорците или по някакъв друг начин, но не може да е толкова по-малък от на Приус или пък от на Корола. Нали това е идеята на ВАН-а да предложи по-голям товарен обем и повече места. Не е вярно, че на третия ред местата са неизползваеми. Деца спокойно сядат там. Правили сме го. Събираме се две семейства с децата и отиваме някъде с една кола вместо с две. Практично и икономино. Веселбата по време на пътуването е гарантирана. Да не забравяме и по-високата позиция на седене във ВАН, което си е готино. По-универсалният и практичен автомобил за мен е Врсото или Премасито.
На тези години кола по-добре бензинова. Мазда и Тойота имат много добри такива. Ако е Мазда то мотора щом е дизел е на Форд, т.е. на Пежо и е дърво. Мотора 2.0 бензин е просто железен.
На тези години кола по-добре бензинова. Мазда и Тойота имат много добри такива. Ако е Мазда то мотора щом е дизел е на Форд, т.е. на Пежо и е дърво. Мотора 2.0 бензин е просто железен.
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
На вановете обикновено багажниците са къси като на хечбек, но по-високи, което не бих казал, че е особено удобно. Най-удобно е комбито за мен.
- Not_active_user_1
Така е но не забравяй, че на ВАН-овете багажниците са с по-голям обем. 5-тата врата е с по-голяма площ и могат по-обемисти предмети да се вкарат вътре, което ги прави по-универсални и практични. Особено в градски условия са по-добре. Площа, която заема едно комби е по-голяма и в града това е проблем. Хората са го измислили, както е при сградите. Вместо да ги правят по-широки с повече площ са решили, че е по-практично да ги правят по-високи. Да не говорим, че по-високата позиция на седене особено в градски условия е много по-добра от ниската. Най-малко ти дава по-добра представа за пътната обстановка и своевременна реакция от страна на шофьора. Като возия и стабилност на пътя комбито е една идея по-добро.
Колеги абсолютно съм съгласен със ЗиЗи.Гледах скоро на един колега Королата комби 2000г.е колата.Сравнявахме им точно багажниците,комбито е с по голям багажник,това е защото самата кола е по дълга.Във височина Версото е малко по високо.За задните седалки,не съм съгласен,лятото ходихме до морето с приятели.Четири големи плюс три деца,едното на 5г другите две на 15г.,пътувахме спокойно.Големите деца бяха най отзад.
Korolla Verso 2.2 D4D 136k.s.