Vesko написа:дааааааа.... габарита си свети. Ама нов проблем. Къде трябва да изхвърля изгорялата крушка "екологично" правилно?
Надежността на хибридите... 2
- Not_active_user_1
Re: Надежността на хибридите... 2
Аз таковата, малко български реотан и не можах да стопля за връзката между заглавието на темата и питането:
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Е изгорял габарит и да няма връзка с ндежността? ;)prius 3 написа:Аз таковата, малко български реотан и не можах да стопля за връзката между заглавието на темата и питането:Vesko написа:дааааааа.... габарита си свети. Ама нов проблем. Къде трябва да изхвърля изгорялата крушка "екологично" правилно?
ПП: И определено ми създава дискомфорт, така че си е проблем.
ПП: И ми спада налягането в гумите на RX400h-а, което определено си е проблем biggrin.gif
- Not_active_user_1
Изгорелият габарит е консуматив и май няма общо с надеждността. Препоръчвам в твоя случай да си вземеш ЛЕД габарити и всякакви светлини. Проблемите в този аспект си ги решаваш одма. Цените са им доста паднали в момента.
А и въпросът ми беше за темата и това къде да изхвърлиш крушката. Там не намерих връзка, но няма значение, защото цялата тема е бъзикчийска. biggrin.gif
А и въпросът ми беше за темата и това къде да изхвърлиш крушката. Там не намерих връзка, но няма значение, защото цялата тема е бъзикчийска. biggrin.gif

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
То дилъра ако питаш съединителя, амортисьорите, лагери по окачването, спирачни дискове - всичкото си е консумативprius 3 написа:Изгорелият габарит е консуматив и май няма общо с надеждността....

Ама като ти направи проблем на 30-40х.км и изведнъж си променяш мнението за дилъра и автомобила

А относно LED - преди време сложих такъв габарит, че да не ми жълтее на фона на ксенона...
Изгоря след около 4 месеца, и след това 4 години си карах безпроблемно пак с оригиналната крушка с нажежаема жичка

Явно 'китайците' пак нещо са объркали с охлаждането или с тока през диода...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
така е това от ебей всичко са ментета!
ако намери ориг. лед от тойота ще са вечни,като на стоповете ми отзад.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Сега по магазините може д аси купи лед крушка 7-8вата дето свети като 60вата.... къде ли са бляли инжинерите в тойта, та 55В крушки на късите вместо да ги сменят с ледове дет харчат 8-10В, са сложили такива с 30В консумацияslowtraveler написа:Явно 'китайците' пак нещо са объркали с охлаждането или с тока през диода...

- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
От кога Тойота произвеждат и ЛЕД крушки? Много силно ще се изненадам, ако диодните крушки за първоначално вграждане са правени другаде.jim_beam написа:така е това от ебей всичко са ментета!
Проблема не е с произхода, а с цената - искаш за 5 лева да издържа като за 30? Е няма как!
Щото ако имаше - хвърляй полската Рав-ка и 'зимай ловешкия Буюк Дувар Ховър.

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
сега ще се обиждаме на коли ли,полски са само мотора и ск.кутия,иначе остатъка си е японски уж.
лед-овете надали са производство на тойота,обаче отк са минали.значи би трябвало да са достатъчно надеждни.със сигурност няма да са полски обаче... laugh.gif
някой не е ли отварял просто от интерес лед стопове?

лед-овете надали са производство на тойота,обаче отк са минали.значи би трябвало да са достатъчно надеждни.със сигурност няма да са полски обаче... laugh.gif
някой не е ли отварял просто от интерес лед стопове?
- slowtraveler
Jim, на маздата отзад габаритите и стоповете си бяха оригинални ЛЕД и нямаше никакъв проблем...jim_beam написа:така е това от ебей всичко са ментета!
Проблема не е толкова във светодиода, а в схемотехниката около него. Светодиодите са капризни към максимален ток. А брата китаец му пука на оная работа за здравината - гледа да те зарадва: 'скивай как ярко свети светодиода за 1$'

Ама той свети защото е изпържен с едно по-малко съпротивленийце да блести, но без регулатор на ток ...
Та какво да искаме от него - гърми си

П.С. Не съм отварял стопа, защото си бе капсулован...
- Not_active_user_1
От ЛЕД до ЛЕД и от ламБа до ламБа балкан разлика. Нормално е , като вземеш най-евтиното да нямаш големи очаквания. Има обаче ЛЕД на доста приятни цени, лекинко по-скъпи от нормалните крушки, които са надеждни и ще надживеят автомобила сигурно. За тях ставаше на въпрос, като загатнах.
Иначе има и скъпи, които са зле. Веднага давам пример с Мерцедесите Е-клас. За W212 модела става на въпрос. Задните светлини масово са с изгорели ЛЕД-чета. Един такъв стоп (цялото неразглобяемо тяло) струва 800+ евро. Въпреки високата цена е пълен китайски боклук. Същото мога да кажа за ФВ и Ауди. И на двете марки също съм виждал изгорели ЛЕД-чета и то на сравнително нови коли, модели от 1-2 г. Не знам на тях какви са им цените, но едва ли са много по-евтини. Та мисълта ми е че не винаги скъпото е гаранция за качество. Избира се нещо от средния ценови диапазон с повече мнения от потребителите. Пуща се продукта в търсачката и се гледа дали хората са доволни или напротив.
Иначе има и скъпи, които са зле. Веднага давам пример с Мерцедесите Е-клас. За W212 модела става на въпрос. Задните светлини масово са с изгорели ЛЕД-чета. Един такъв стоп (цялото неразглобяемо тяло) струва 800+ евро. Въпреки високата цена е пълен китайски боклук. Същото мога да кажа за ФВ и Ауди. И на двете марки също съм виждал изгорели ЛЕД-чета и то на сравнително нови коли, модели от 1-2 г. Не знам на тях какви са им цените, но едва ли са много по-евтини. Та мисълта ми е че не винаги скъпото е гаранция за качество. Избира се нещо от средния ценови диапазон с повече мнения от потребителите. Пуща се продукта в търсачката и се гледа дали хората са доволни или напротив.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Явни щв си карам с обикновени ламби, само да намеря къде да изхвърлям изгорелите biggrin.gif
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Напоследък забелязвам още един проблем с хибридните автомобили.... не им работят добре чистачаките. Замръзват самите рамена и не движейки се се кривят по кривината на стъклото и остават едно петно посредата неизчистено....

- slowtraveler
Ами страдаш защото си сложил обикновени, а не хибридни чистачки...
Сложи едни хибридни чистачки с механично задвижване и електрическо отопление и въпроса ти е решен

Сложи едни хибридни чистачки с механично задвижване и електрическо отопление и въпроса ти е решен

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Ама аз хиброда си го карам "стоков", без всякакви екстри. Само един ДРЛ и антирадар имам като допълнително афтър маркет уборудване.slowtraveler написа:Ами страдаш защото си сложил обикновени, а не хибридни чистачки...
Сложи едни хибридни чистачки с механично задвижване и електрическо отопление и въпроса ти е решен![]()

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Веско, хвърли ги там, където аз хвърлих едни китайски тампони за задната стабилизираща щанга.Vesko написа:Явни щв си карам с обикновени ламби, само да намеря къде да изхвърлям изгорелите biggrin.gif
Оригиналните получиха малко луфт и започах да усещам едно леко почукване. Реших да ги сменя. Закарах колата в сервиз и те ми сложиха някакви, които изкараха точна 2 000 км., след което така се разхлопаха, че имах чевството, че ще ми изпадне задния мост.
Хвърлих ги в сервиза в който ми ги сложиха. laugh.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!