Впечатления от Avensis T27 1.8 Valvematic CVT модел 2014
- Not_active_user_1
Re: Впечатления от 2014 Toyota Avensis T27 1.8 CVT
Всеки сам си прави сметките и за всеки са различни според нуждите и средствата с които разполага. Не знам как е в БГ, но в немско има служебни коли на всеки представител на съответната марка. Карат се от шефовете 2-3 месеца, навъртат им се 2-3 до 5 000 км и се продават на тънка цена. Също така, автомобилите с които се прави тест драйв също се подменят на няколко месеца и са на по няколко хил. км. Струват доста по-евтино. Според мен далаверата е да се вземе такъв автомобил. Чисто нов автомобил за лични нужди, ако си си надвил на масрафа и се чудиш къде и за какво да си изхарчиш парите. Нова кола само за служебни цели, ако имаш фирма и да си избиеш данъците.
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
И тук се предлагат такива автомобили по на 3-4-6 месеца, на година и съответно цените са надолу. Само трябва да те усетят, че си сериозен.prius 3 написа:Всеки сам си прави сметките и за всеки са различни според нуждите и средствата с които разполага. Не знам как е в БГ, но в немско има служебни коли на всеки представител на съответната марка. Карат се от шефовете 2-3 месеца, навъртат им се 2-3 до 5 000 км и се продават на тънка цена. Също така, автомобилите с които се прави тест драйв също се подменят на няколко месеца и са на по няколко хил. км. Струват доста по-евтино. Според мен далаверата е да се вземе такъв автомобил. Чисто нов автомобил за лични нужди, ако си си надвил на масрафа и се чудиш къде и за какво да си изхарчиш парите. Нова кола само за служебни цели, ако имаш фирма и да си избиеш данъците.
Съгласен съм с теб. Сори, че ти оспамихме темата.Airfan написа:Аз пари няма да печеля, ама и нямам това за цел. Аз си правя густото, защото като дойде умирачката е тва остава, а не как разумно си си купил Авенсис за 5 бона, да речем, въпреки че си могъл за 50 да вземеш. От известно време съм на тоз принцип - нося си новите дрехи, пари не спестявам и просто живея.

Ако модераторите преценят могат да поразчистят малко...

Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
- wscientist
Моята е точно от тези. Била е служебна в ТМ Ауто и е карана точно 1 година - взех я на 14002км. Тъкмо обслужена. Спестих около 4000лв спрямо чисто нов автомобил.Airfan написа: И тук се предлагат такива автомобили по на 3-4-6 месеца, на година и съответно цените са надолу. Само трябва да те усетят, че си сериозен.
В ТМ Ауто правят от време на време разпродажба на такива автомобили и понякога има доста добри попадения.
Toyota Yaris 1.33 VVT-i, 99hp, 6-степенна, ръчна, 09.2011.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Ще ти отговоря в стихове:Airfan написа:Аз пари няма да печеля, ама и нямам това за цел. Аз си правя густото, защото като дойде умирачката е тва остава, а не как разумно си си купил Авенсис за 5 бона, да речем, въпреки че си могъл за 50 да вземеш. От известно време съм на тоз принцип - нося си новите дрехи, пари не спестявам и просто живея.
Когато си преборил болестта, която е могла да те пребори,
загубват смисъл дребните неща - за тях не ти се нито мисли, нито спори.
Разбираш как е близо краят твой и колко вещи са ти непотребни,
остава само звездния безброй с галактиките отдалече дребни!
Тези неща човек ги осмисля след като е усетил ледения дъх на смъртта в лицето си, а аз вече съм го усещал и ми се размина на косъм.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
wscientist написа:Моята е точно от тези. Била е служебна в ТМ Ауто и е карана точно 1 година - взех я на 14002км. Тъкмо обслужена. Спестих около 4000лв спрямо чисто нов автомобил.Airfan написа: И тук се предлагат такива автомобили по на 3-4-6 месеца, на година и съответно цените са надолу. Само трябва да те усетят, че си сериозен.
В ТМ Ауто правят от време на време разпродажба на такива автомобили и понякога има доста добри попадения.
това са много малки отстъпки,нищожни направо!
освен това да вземеш такива коли е риск,знаеш ли какви талибани са ги пробвали.не че и аз не съм го правил,все пак човек иска да понастъпи,за да му стане ясно какво може и т.н.тия разни шефове надали излизат на аутобана с 100-120,макар че нова кола не бива да се юрка в началото.
най-оптималния вариант е т.н. дневни регистрации(Tageszulassung),кола без км,но вече току що регистрирана,обикновено на салоните.според класа и цената отстъпките са 20-30%.това го правят,за да имитират големи продажби на определени модели и да излязат по-напред в статистиките за нови регистрации.точно така навремето си взех маздата с 25% отстъпка.винаги е по-добре да се прави пазарлък за нова кола,и обикновено винаги излиза дори по-добра цената от тест-драйв автомобили!
това тук в австрия,затова ако ще е горе-долу нова-само чисто нова!друг е въпроса при да кажем 4-5г,както предполагам спомена доктора,там вече цената ще е доста надолу и при късмет се улучват добри оферти,НО>
само 1 собственик,само с всички обслужвания с квитанции,никога тест-драйв,естествено безаварийна!и съответно без мб при мене!

пс> разбира се,доктора е прав,други неща са далеч по-важни от вещите!

- Airfan
- Обратна връзка:
Горната отстъпка, че май и повече ми направиха на мен и за новата кола. Като цяло не бяха много склонни на отстъпки от цената. Иначе в друга марка, която ми беше дилема вместо Тойотата ми направиха 25 000 лв отстъпка, което беше около 20% от цената и то пак за чисто нов автомобил.
- wscientist
При мен изобщо не бяха склонни на отстъпки, а уж познат от ТМ Ауто ме запозна с дилъра. Но здраве да е... Колата си беше на практика нова, не съжалявам, че съм си я взел. Нямаше никакви забележки.
Toyota Yaris 1.33 VVT-i, 99hp, 6-степенна, ръчна, 09.2011.
- IvoDobrev
- Благодарил/а: 1 път
Тоест като алтернатива на Авенсиса си имал автомобил за около 120 000 лева????????????????????????? Ти си луд да купиш авенсиса тогава ;-)Airfan написа:Горната отстъпка, че май и повече ми направиха на мен и за новата кола. Като цяло не бяха много склонни на отстъпки от цената. Иначе в друга марка, която ми беше дилема вместо Тойотата ми направиха 25 000 лв отстъпка, което беше около 20% от цената и то пак за чисто нов автомобил.
Сега: Toyota C-HR Hybrid 1.8 CVT 2018
Преди:Toyota Avensis 1.8 CVT 2013
Много преди: Toyota Avensis D4D 2.0 2008
- Airfan
- Обратна връзка:
Не, около 25-30% трябва да е било сега като се замислих, тъй като цената беше 65 000 след отстъпката, но не ми се върза месечната вноска и не бях склонен да я вдигам повече, а за да инвестирам повече първоначални, което да ми свали вноската, трябваше да чакам още... Е не ми се чакаше вече, че го чакам от години, а и нямам 65 000 лв, ако някой е решил, че съм патрон нещо.IvoDobrev написа:Тоест като алтернатива на Авенсиса си имал автомобил за около 120 000 лева????????????????????????? Ти си луд да купиш авенсиса тогава ;-)Airfan написа:Горната отстъпка, че май и повече ми направиха на мен и за новата кола. Като цяло не бяха много склонни на отстъпки от цената. Иначе в друга марка, която ми беше дилема вместо Тойотата ми направиха 25 000 лв отстъпка, което беше около 20% от цената и то пак за чисто нов автомобил.

- Not_active_user_1
Tageszulassung в чист вид е много трудно да намериш. Тук използват понятието за малко карана кола и скоро регистрирана за което и аз говоря. На тестовите коли отстъпките са доста сериозни и си заслужава покупката. Все пак имаш 5 г. гаранция и ако има нещо ще ти го оправят. Служебните коли на шефовете на Тойота са най-сладките. Винаги са прилично оборудвани и им правят също добри отстъпки. Вземаш е изгодно, правиш и 3-4 г. и преди да изтече гаранцията е шитваш на добра цена. Загубите в този случай са възможно най-ниски. Все пак темата е друга и съм с 2 ръце за това, че от новата кола по-хубаво нЕма и по-голям кеф също нЕма. Кеф, цена няма.jim_beam написа:
това са много малки отстъпки,нищожни направо!
освен това да вземеш такива коли е риск,знаеш ли какви талибани са ги пробвали.не че и аз не съм го правил,все пак човек иска да понастъпи,за да му стане ясно какво може и т.н.тия разни шефове надали излизат на аутобана с 100-120,макар че нова кола не бива да се юрка в началото.
най-оптималния вариант е т.н. дневни регистрации(Tageszulassung),кола без км,но вече току що регистрирана,обикновено на салоните.според класа и цената отстъпките са 20-30%.това го правят,за да имитират големи продажби на определени модели и да излязат по-напред в статистиките за нови регистрации.точно така навремето си взех маздата с 25% отстъпка.винаги е по-добре да се прави пазарлък за нова кола,и обикновено винаги излиза дори по-добра цената от тест-драйв автомобили!
това тук в австрия,затова ако ще е горе-долу нова-само чисто нова!друг е въпроса при да кажем 4-5г,както предполагам спомена доктора,там вече цената ще е доста надолу и при късмет се улучват добри оферти,НО>
само 1 собственик,само с всички обслужвания с квитанции,никога тест-драйв,естествено безаварийна!и съответно без мб при мене!
пс> разбира се,доктора е прав,други неща са далеч по-важни от вещите!
- IvoDobrev
- Благодарил/а: 1 път
Не знам за отстъпките, но вчера се позагледах в сайта на ТМ Ауто - цената на нивото което избрах сега е с около 4700лв. нагоре - странно.
Сега: Toyota C-HR Hybrid 1.8 CVT 2018
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Един въпрос за авенсиса , светят ли всички копчета за електрическите стъкла и при измиването на предното стъкло чистачките пускат ли се автоматично (както на всички нормални коли ) или само пръска и нищо повече. Аз съм меко казано потресен от тези дребни работи , не съм го очаквал просто. От копчетата за прозорците свети само шофьорското , от другите 6 - нито едно , при миене на предното и задното стъкло трябва да се пуснат ръчно чистачките
. Копчетата за регулиране и прибиране на огледалата отново нямат осветление , както е и на авенсиса ми , защо се излагат така , нямам обяснение.

Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
Поне при моята модификация при придърпване на лостчето се обмива веднага предното съкло,включително фаровете (ако са запалени, а те са заради модула за дневни светлини) при първо натискане.iovkito написа:Един въпрос за авенсиса , светят ли всички копчета за електрическите стъкла и при измиването на предното стъкло чистачките пускат ли се автоматично (както на всички нормални коли ) или само пръска и нищо повече. Аз съм меко казано потресен от тези дребни работи , не съм го очаквал просто. От копчетата за прозорците свети само шофьорското , от другите 6 - нито едно , при миене на предното и задното стъкло трябва да се пуснат ръчно чистачките. Копчетата за регулиране и прибиране на огледалата отново нямат осветление , както е и на авенсиса ми , защо се излагат така , нямам обяснение.
За съжаление няма осветление на бутоните за огледалата,вкл.и за прибирането им,което е недомислено но така беше и Авенсиса мк преди фейслифта

- Rudy
ама той питаше за новия...scorpion написа:Поне при моята модификация...