Напълно подкрепям @zi_zi_top

Два пъти съм си купувал нова кола и едва ли бих го направя отново, поне не и докато съм в България. От една страна плащам доста по-голям данък за това, че съм с нов автомобил, нищо че е Евро-5 или 6; Каското си е цифра. Ако минавам 30-40К на година - ще махна с ръка, няма да е толкова фрапиращо, но при моя годишен пробег от 8-10 хиляди себестойността на километър се вдига доста. Вярно - кефиш се на нова кола, а кефът цена няма, но от друга страна колкото и да внимавам къде паркирам, все се намира някой олигофрен да се навре до мен и да си подпре вратата в колата ми и да ми отрови кефа и живота. Наистина, че каското го покрива, но съгласете се, че да си боядисваш през месец по някой елемент на нов автомобил не си е работа. Последната си нова кола продадох ноември 2012 на година и пет месеца, но изглеждаше сякаш беше излязла току-що от магазина и си купих Авенсиса - скоро излязъл от гаранция, на 55К, пазен и поддържан. Имаше си малки драскотини и следи от камъчета по броните, но точно това ми помага да не му треперя толкова, както на новата. Понякога излиза по някоя нова драскотина, но дори не си правя труда да завеждам щета. Като вземат да ми бъркат в очите - ще боядисам броните и толкова. А колкото до нормалните хора, които си сменят колата на 4та-5та година - ми дай Боже повече такива хора и в България!
Честито на @Airfan и другите щастливи собственици на нови автомобили! Много безаварийни и приятни километри!