Впечатления от Avensis T27 1.8 Valvematic CVT модел 2014

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Re: Колата на Airfan

Мнение от jim_beam » 12 Яну 2014 23:06

не е проблем,корозия в багажника не се очаква.сложи си една пластмасова или гумирана вана вътре,трябва да я има като допълнителен аксесоар.за в случай,че се разлее някоя бутилка или изобщо течност.
тоя бордкомпютър няма ли показание среден разход?
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 12 Яну 2014 23:31

jim_beam написа:не е проблем,корозия в багажника не се очаква.сложи си една пластмасова или гумирана вана вътре,трябва да я има като допълнителен аксесоар.за в случай,че се разлее някоя бутилка или изобщо течност.
тоя бордкомпютър няма ли показание среден разход?
Има, но е между другите прибори. Има и други неща, които се вадят там. На централната конзола не мери средния, освен ако не го вкараш в паметта да седи като статистика. Тук е след преход от 25 км извънградско, а преди това има около 20 градско със среден разход 13 преди да потегля навън днес.
gauge.jpg
gauge.jpg (294.26 KiB) Преглеждано 2134 пъти
Изображение Изображение

Аватар
Airfan
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 13 Яну 2014 17:23

Днес мисля, че хванах нещо като проблем. Това глухо тропане, което ми се счува, когато карам по паваж спира като натисна спирачките, следователно потракват спирачните апарати. wacko.gif
Изображение Изображение

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 13 Яну 2014 17:45

Е много хубаво! Чисто нова кола беше...

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 13 Яну 2014 18:08

Не бих казал, че е проблем - просто страничен ефект, който не пречи на работоспособността...
За съжаление дразнещо...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 13 Яну 2014 18:19

това не се ли отстраняваше като се намаже задната част на накладките с медна паста?
на първото обслужване ще ги изгърбиш да го направят.
на моите накладки бяха изкривили ламаринките,явно за да не се разтракат,но аз никога не съм имал подобен шум.
това да е проблема... biggrin.gif
интересно с тоя разход,да не би тоя мотор да е аткинсън като при хибридите?намирам го перфектен,кеф ти икономия,а ако ти потрябват конете си ги имаш винаги с кикдаун. cool.gif
е има си и сериозен недостатък де-нямаш 4х4... tooth.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
wscientist

Мнение от wscientist » 13 Яну 2014 19:59

Airfan написа:Днес мисля, че хванах нещо като проблем. Това глухо тропане, което ми се счува, когато карам по паваж спира като натисна спирачките, следователно потракват спирачните апарати. wacko.gif
Моята също хлопа от спирачните апарати/накладки. Дори на около 20000км се появи пукане при натискане и отпускане на спирачката при плавно спиране с навит волан. Пукането беше доста силно и отчетливо. Смениха ми накладките гаранционно и ги изпратиха в централата на Toyota за Европа за анализ, защото до сега никой не им се е оплаквал от подобен проблем на новите Yaris-и. Вече карам около 5000км с новите накладки. Е, пукането изчезна, но пък сега хлопат като си карам направо, понякога при плавно спиране, понякога без да съм натиснал спирачката. А през по-изпъкнали релси доста силно лопкат, направо имам чувството, че нещо друго е разбито, но не е. Но съм забелязал, че хлопането и прищракването намалява като се позагреят спирачките. Има доста голяма хлабина между ушите на накладките и водачите в супорта на апарата.

ПП: Не помня със сигурност, но мисля, че скобата против хлопане е само една при апаратите на Yaris-а и държи само външната накладка, а вътрешната май не е осигурена изобщо...
Ето и картинка:
Изображение
Toyota Yaris 1.33 VVT-i, 99hp, 6-степенна, ръчна, 09.2011.

Аватар
Airfan
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 13 Яну 2014 20:49

slowtraveler написа:Не бих казал, че е проблем - просто страничен ефект, който не пречи на работоспособността...
За съжаление дразнещо...
Дразни, да. Други забележки нямам.
jim_beam написа:това не се ли отстраняваше като се намаже задната част на накладките с медна паста?
на първото обслужване ще ги изгърбиш да го направят.
на моите накладки бяха изкривили ламаринките,явно за да не се разтракат,но аз никога не съм имал подобен шум.
това да е проблема... biggrin.gif
интересно с тоя разход,да не би тоя мотор да е аткинсън като при хибридите?намирам го перфектен,кеф ти икономия,а ако ти потрябват конете си ги имаш винаги с кикдаун. cool.gif
е има си и сериозен недостатък де-нямаш 4х4... tooth.gif
С медна паста се оправя скърцане ако има. Другата седмица ще ходя до там по друг повод и ще ги бъзна да видим.
4х4 не съм имал до сега, така че не му усещам липсата angel.gif
wscientist написа:
Airfan написа:Днес мисля, че хванах нещо като проблем. Това глухо тропане, което ми се счува, когато карам по паваж спира като натисна спирачките, следователно потракват спирачните апарати. wacko.gif
Моята също хлопа от спирачните апарати/накладки. Дори на около 20000км се появи пукане при натискане и отпускане на спирачката при плавно спиране с навит волан. Пукането беше доста силно и отчетливо. Смениха ми накладките гаранционно и ги изпратиха в централата на Toyota за Европа за анализ, защото до сега никой не им се е оплаквал от подобен проблем на новите Yaris-и. Вече карам около 5000км с новите накладки. Е, пукането изчезна, но пък сега хлопат като си карам направо, понякога при плавно спиране, понякога без да съм натиснал спирачката. А през по-изпъкнали релси доста силно лопкат, направо имам чувството, че нещо друго е разбито, но не е. Но съм забелязал, че хлопането и прищракването намалява като се позагреят спирачките. Има доста голяма хлабина между ушите на накладките и водачите в супорта на апарата.
Хлопането, което е много леко при мен се усеща винаги на паваж и леки неравности и не зависи от загряването на спирачките. Просто не ми се вярва аз да съм първия, на който се случва подобно нещо, тъй като на тестовата кола го имаше точно същия звук.
Изображение Изображение

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 13 Яну 2014 23:16

Тази кола като си караш с 80-100км/ч, какви обороти се стреми да държи двигателя?
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
Airfan
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 13 Яну 2014 23:51

BOz написа:Тази кола като си караш с 80-100км/ч, какви обороти се стреми да държи двигателя?
1500-1600 по спомен.

Бтв, променете името на темата на Авенсис Т27 2014 или нещо в този дух.
Изображение Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Яну 2014 07:35

Колега, относно заглавието на темата би трябвало да можеш да коригираш първото мнение в тази тема - то е твоето...
Промени там 'Заглавие' и ще се промени заглавието на цялата тема :thumbsup:
А относно похлопване и т.н....
Точно затова и не се 'втилявам' с дребни точици и т.н... Просто няма идеална машина.
Винаги ще се появи нещо което да те дразни (на Маздата въпреки, че бе като цяло безпроблемна, ме дразнеше доста късоходовото окачване, което дори при вълни на пътя успяваше да достигне доста лесно до тампоните)...
Да, инженерите се борят с някои недостатъци от предходните модели, но често или не им остава време/пари за доизкусуряването на детайлите (свързано и със смяна на доставчик или рязка промяна в детайла), или пък генерират ново малоумие...
Така, че карай си колата, отстранявай лесно отстранимите забележки. А с неотстранимите - примирявай се и гледай напред drunk.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Airfan
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 14 Яну 2014 08:41

Ами ще ги питам все пак дали и друг се е оплаквал, тъй като ако може да се оправи бих се радвал. Иначе, разбира се, така ще си карам. То почти не се чува, слава богу. bow.gif
Изображение Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Яну 2014 08:59

Airfan написа:Ами ще ги питам все пак дали и друг се е оплаквал, тъй като ако може да се оправи бих се радвал. Иначе, разбира се, така ще си карам. То почти не се чува, слава богу. bow.gif
Усили музиката punk.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
kickata

Re: Впечатления от 2014 Toyota Avensis T27 1.8 CVT

Мнение от kickata » 14 Яну 2014 11:08

Мисля, че имаше 1 колега във форума с такъв авенсис, на който му бяха сменили спирачните апарати гаранционно на около 10 к.км.
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000

scorpion

Re: Впечатления от 2014 Toyota Avensis T27 1.8 CVT

Мнение от scorpion » 14 Яну 2014 18:16

Колега няма да ги "бъзикаш " а направо искай да проверят откъде и каква е причината за този шум. Нов автомобил и то надграден с последна версия , струващ десетки хиляди трябва да е перфектен. Никакви хлопания+тропания+паразитни шумове. Лично мнение разбира се!

Публикувай отговор