Airfan написа:Пожарогасителите не само са задължителни, но и трябва да се проверяват ежегодишно. Валидността на стикера върху тях е точно 1 година. Би следвало на ГТП да ви ги проверяват, но знаем как се минава преглед... Въпреки това, въпреки, че аз мога да си вземам стикери на килограм ги карам да ми го презареждат всеки път. Практиката ми показва, че за година пожарогасителят губи част от налягането си и добре да бъде възстановено, а не само да се подмени стикера.
Прав си колега - така е правилно...
Работата ми е свързана с много близки контакти с няколко такива фирми, и също мога да действам като теб (и то безплатно)... Ама като се замисля - не го правя..
На Кашкая пожарогасителя е с манометър и е на много удобно място (има си място отстрани в багажника, в което се държи вертикално от ледин ластик) та от време на време хвърлям поглед дали е ОК налягането по манометъра...
Аптечката също трябва да се проверява, ама и това никой не го прави...
Затов обикновено при смяна на автомобила вземам нов комплект (последния път от Метро, но комплектите бяха с хубав пожарогасител).. Да, доста време карам с непроверени аптечка и пожарогасител (не ги проверявам ежегодно), ама все пак ги сменям на 4-5 години, а не са 10-15 годишни