Ами незнам как е било преди, но към седалките има една напречна греда, която снижава малко нивото... Примерно две гуми 215 влизат трудно една върху друга там.slowtraveler написа:Багажника оправили ли са го? Винаги ме е било яд на старите авенсиси дъгите, които държат капака - практически ти правят неизползваема част от горната част на багажника...
Да, няма предавки в смисъла, който влагаме, но има някакви степени, които си ги превключва, когато си прецени. В случая се променят диаметрите на шайбите или каквато е там предавката, с които се задвижват валовете в скоростите. До колкото съм виждал са две шайби със стоманен ремък между тях и с помощтта на хидравлична течност се променя диаметъра на шайбите и респективно предавателното число.jim_beam написа:в подписа ти стои cvt,ако е така трябва да е безстепенен автомат.7-те скорости са в такъв случай софтуерно емулирани за който иска ръчно да превключва.Airfan написа:Автоматика е 7-степенен...slowtraveler написа:...Колко скоростен е автоматика?...
според мен този cvt автомат е изцяло най-добрата разработка и позволява много икономичен разход.не е подходящ само за теглене на тежки ремаркета.
честито и много безаварийни км!
ps:интересно ми е дали ще успееш да задържиш средния разход под 8,ако нямаш много аутобан би трябвало дори 7,5 да не е проблем.
Иначе авенсис с автоматични скорости, освен CVT в България не се предлага.
Що се отнася до разхода, в момента ми показва около 10/100 среден, но аз карам сутрин на много къси дистанции и докато стигна до офиса таман е загряла напълно и е спаднал разхода от 15-20 на 5-10. Прави впечатление, че при поддъжане на скорости 40-50-60 моментния разход седи константно на 3-4 л/100. Проблемът е, че живея в центъра и е тръгни спри цялата работа... средно отиваше първите дни на 20... Тия дни покарах повечко и спадна, а утре ще направя и един извънградски преход да видим как ще е.
За пожарогасителите знам - гасил съм два пъти чужди коли и един път автобус, а и майка ми работи във фирма, която се занимава с тия работи, та ми пълнят пожарогасителя с някаква по-различна смес от стандартното. Уж за по-ефективно. Та и 2 кг няма да помогнат ако се запалим, не дай си боже... Иначе 1 кг не е дезодорант. Дезодорантите са по 500 гр, а моя е 1 кг такъв:zi_zi_top написа:Вземи си читав пожарогасител - поне 2 кг! Пожарогасителите - дезодоранти не вършат никаква работа и са само с декоративна цел за пред КАТ и ГТП.
Пожарогасителят е добре да се монтира на такова място в багажника, което да е лесно достъпно независимо от количеството багаж.

Ползван и пълнен 3 пъти със смяна на дюзата и винаги си го напълвам наново всяка година. Дано не се налага да го ползвам де...
Иначе нещо адски странно ми се види - софтуера се стреми да държи минимални обороти и както споменах по-рано, ако поддържам 40 км/ч ми ги поддържа с 1000 об/мин, което с ръчни скорости никога не бих му причинил на мотора.