А ако е лагер на някое от предните колела?Lakokara4a написа:Ама пък не е постоянно, а ми се струва, че ако е лагер би трябвало постоянно да се чува.Kiki написа:В такъв случай да не излезе някай лагер на скоростната кутия или диференциала в нея.Lakokara4a написа:Хора, виещия звук от клипа го има само в движение Когато колата е на място звука го няма изобщо. Ако това може да ви ориевтира от какво е.
[Видео] - От какво е звукът ?
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: ВИДЕОКЛИП- От какво е звука?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Колега, какво стана с шума, наподобяващ "помпичка"? biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
- Lakokara4a
Има си го и не знам от какво е... В края на месеца ще ходя по работа до София и там ще проверя. Дразни ме, но няма как и кой да каже какво е.
Тойота Корола Версо 2.0 D4D, 2003 декември.
И моята го има звука,само като е студено и като е постояла доста колата,с една дума сутрин.На място няма проблем,вадя я от двора на заден,около 30 метра,пак не се чува,тръгвам напред и чак тогава,някой път след първа но повечето пъти е след пускане на съединителя на втора.Даже като я купувах,беше точно Йорданов ден -студено качихме се да я пробваме и това беше първото нещо което ми направи впечатление ,даже в първия момент помислих,че някой с тясно дупе се облекчи щото бяхме 4-ма в колата и говорихме силно.После бях ходил при някакъв майстор,мисля,че спомена нещо от дефренциала докато дигнел масло,ама това беше преди 4 години позабравил съм. Само помня,че смених ново масло тотал и 2 добавки хадо но пак си пръцка зимно време,ама по един път само.
- Lakokara4a
При мен не еднократно, има го и при загрял автомобил. Определено ме дразни, и то не толкова звука, колкото това, че не знам от какво е.
Тойота Корола Версо 2.0 D4D, 2003 декември.
Наистина има звук подобяващ на нещо като помпа или клапа.Напомня ми на подобен шум на бившата служебна Тойота.Имаше подобен шум,който след диагностика от много майстори,се установи,че идва от някакъв модул в джабката,който беше безсмислено да се сменя,защото струваше много.Изклучи напълно климатика/климатроника и ако изчезне си перкай така.Lakokara4a написа:На 44-45-та секунда от клипа се чува шума, наподобяващ "помпичка", както вече споменах в една друга тема. Там стана невъзможно да се намери отговор, нека тая бъде само за този звук, ако знаете от какво е. Звука го има и на 37-ма секунда и след това още доста пъти. Ще ми се да изчистя този въпрос, и ако мога да разбера за какво става дума. Между другото звука го има и при студен и при загрял двигател, не зависи от температурата на колата. Става при подаване на газ.
Ето го и клипа: http://youtu.be/gydlbcXukzY

TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
Каква помпа каква клапа,направо си мяза като пръдня от тесняк дупе,само дето към края на около 3-тата сек. не стихва,ами го взема на един тон,даже може би минава към по висок тон.Приятельо Лако от форума явно нищо няма да разбереш ,защото знаещите нямат време и изгода да ни решават проблема дори и теоретично.Те даже може би незнаят ,че съществуват и такива форуми.sha4ev написа:Наистина има звук подобяващ на нещо като помпа или клапа.Напомня ми на подобен шум на бившата служебна Тойота.Имаше подобен шум,който след диагностика от много майстори,се установи,че идва от някакъв модул в джабката,който беше безсмислено да се сменя,защото струваше много.Изклучи напълно климатика/климатроника и ако изчезне си перкай така.Lakokara4a написа:На 44-45-та секунда от клипа се чува шума, наподобяващ "помпичка", както вече споменах в една друга тема. Там стана невъзможно да се намери отговор, нека тая бъде само за този звук, ако знаете от какво е. Звука го има и на 37-ма секунда и след това още доста пъти. Ще ми се да изчистя този въпрос, и ако мога да разбера за какво става дума. Между другото звука го има и при студен и при загрял двигател, не зависи от температурата на колата. Става при подаване на газ.
Колега по принцип трудно някой,ще даде точна дианоза онлайн.Нормално е всеки от нас да пробва първо чрез форума,и чак тогава да търси сервизи.Мога да препоръчам на колегата Лако да се допита до всички приятели около него,да чуят и те звука, пък все някой може да хване от къде идва.t k d4d написа:Каква помпа каква клапа,направо си мяза като пръдня от тесняк дупе,само дето към края на около 3-тата сек. не стихва,ами го взема на един тон,даже може би минава към по висок тон.Приятельо Лако от форума явно нищо няма да разбереш ,защото знаещите нямат време и изгода да ни решават проблема дори и теоретично.Те даже може би незнаят ,че съществуват и такива форуми.sha4ev написа:Наистина има звук подобяващ на нещо като помпа или клапа.Напомня ми на подобен шум на бившата служебна Тойота.Имаше подобен шум,който след диагностика от много майстори,се установи,че идва от някакъв модул в джабката,който беше безсмислено да се сменя,защото струваше много.Изклучи напълно климатика/климатроника и ако изчезне си перкай така.Lakokara4a написа:На 44-45-та секунда от клипа се чува шума, наподобяващ "помпичка", както вече споменах в една друга тема. Там стана невъзможно да се намери отговор, нека тая бъде само за този звук, ако знаете от какво е. Звука го има и на 37-ма секунда и след това още доста пъти. Ще ми се да изчистя този въпрос, и ако мога да разбера за какво става дума. Между другото звука го има и при студен и при загрял двигател, не зависи от температурата на колата. Става при подаване на газ.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
Ааа, някои знаят за форумите...Ключовите думи са "знаещите" и " изгода". Някои от тях искат да извлекат изгода от форумите и вместо да кажат нещо за конктретния проблем , те отпращат веднага в сервиз, често точно определен.t k d4d написа:......защото знаещите нямат време и изгода да ни решават проблема дори и теоретично.Те даже може би незнаят ,че съществуват и такива форуми.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
И аз го имам абсолютно същото свирене колкото и да слушам не мога да разбера от какво е някъде от към турбината се чува.помагайте. 
Тойота Авенсис Версо d4d 2.0 116hp

Тойота Авенсис Версо d4d 2.0 116hp
здравеите!!!И аз от скоро забелязах че го има това виене на студен двигател,чува се наи отчетливо при превключване между 1 и 2 скорост,с повишаване на оборотите звука се загубва.След загряване на двигателя шума изчезва. Звука наподобява на нешто като вииууу,но се различава от обичаиния звук на турбината.И аз сам озадачен от каде идва звука.Колата варви первектно,всичко по нея е сменено,за 9000км маслото не е мраднало.Колата е Авенсис 2.2 Д4Д
отначало се чуваше като е студена колата но сега и като е загряла смених всички ролки ремъци филтри масло и все се чува.Досега никой ли не е разбрал от какво е???
Добре колеги, има напредък по въпроса. Поне се разбра, че доста тойоти го имат този звук и то най различни кубатури на д4д. Май ще се окаже някъде от около системата на климатика. Мислех си до скоро, че се чува от турбината, но вчера се разубедих 

добре колега климатика ми не работи защо от там? а моята тойота все по често взе да го прави.дори последния път го правеше постоянно при потегляне.
...и аз това се чудя, нямам време да огледам какво става сега, да пукне пролетта и ще видим тогава