БЛОКАДАТА НА СОФИЯ - СЕМИНАРИЯТА

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
scorpion
Получена  благодарност: 1 път

БЛОКАДАТА НА СОФИЯ - СЕМИНАРИЯТА

Мнение от scorpion » 09 Яну 2014 10:17

Колеги,

всички, които сте от София и тези, които по една или друга причина имат път и работа към/в Столицата, ИЗБЯГВАЙТЕ особено в пиковите часове шофирането в района на Семинарията - кръстовищата около нея и съседни, включително и ТВ Кула. От вчера се подновиха строителните дейности по изграждане на кръстовище на две нища - Ст.Михайлов и П.Яворов и задръстванията поради това, че е оставено само по една лента за двете посоки.
Скоро (през Март) ще започне и изграждането на последната отсечка на метролинията до Хладилника (мол Парадайз), което означава, че в райна на Ч.връх и Сребърна ще има нови задръствания, ако се изграждат съоръжения и/или се налага копаене по открит способ....Предстои и ремонт на моста на 4-ти километър и пр. и пр. .....
Чудесно е, че се правят съоръжения, ремонтира се но за съжаление според мен логистиката на движението е много слаба и София просто от ден на ден се затапва, вместо да се постигне именно търсения ефект. Лично менение !

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Re: БЛОКАДАТА НА СОФИЯ - СЕМИНАРИЯТА

Мнение от jim_beam » 09 Яну 2014 13:43

колега какво ще рече пикови моменти за софия?
прекосявайки града от калотина към пловдив има ли опасност да се озовеш в задръстване и по кое време?не става въпрос за околовръстните а директно през града.
мерси предварително!
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 09 Яну 2014 13:50

Има вероятност да не се озовеш в задръстване...между 1 и 5 нощес:)))!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 09 Яну 2014 15:46

jim_beam написа:колега какво ще рече пикови моменти за софия?
прекосявайки града от калотина към пловдив има ли опасност да се озовеш в задръстване и по кое време?не става въпрос за околовръстните а директно през града.
мерси предварително!
Там строителни работи няма, но , ако минаваш около 18-20 ч избягвай бул "Руски," "Орлов мост" и Мин. съвет, защото все още има протестиращи, които блокират движението.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 09 Яну 2014 16:53

мерси!
последните 3-4 пъти карах по гармина*през орлов мост и не е имало някакви проблеми,но винаги около 6.30-7.30 сутринта.няма много ранобудни по това време.явно вечер е по-опасно.дано да направят някаква транзитна магистрала,ама без бб надали ще стане! happy.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

scorpion

Мнение от scorpion » 09 Яну 2014 19:30

Имам предвид часовете през работни дни от 8.00 до 10.00 и от 17.00 до 20.00 основно. Специално около семинарията и в останалите часове на деня.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 09 Яну 2014 21:36

Да де, но като ги направят тези кръстовища ще е голям кеф!!!
Трай бабо за хубост! laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
miso25

Мнение от miso25 » 10 Яну 2014 09:21

Прав си zi_zi_top, но тук се появява невероятната мисъл на някой от общината или аз не знам на кой.... Говори се, че ще отворят кръстовището в края на лятото, но междувременно ще се затвори част от Цариградско шосе както и че ще започнат да копаят на Черни връх и Сребърна (до новия мол) за метрото. Хайде тогава кажи ми хората (идващи от Околовръстното) от къде ще минават????? Или може би да си купуват като гащите на Карлсон...
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006

scorpion

Мнение от scorpion » 10 Яну 2014 09:30

zi_zi_top написа:Да де, но като ги направят тези кръстовища ще е голям кеф!!!
Трай бабо за хубост! laugh.gif
Ми не знам но си мисля, че ще стана наистина дядо, докато най-накрая я видя тази хубост поне година-две да няма конструкции, строежи, реконстуркции, задръствания, тапи ... biggrin.gif

scorpion

Мнение от scorpion » 10 Яну 2014 09:40

miso25 написа:Прав си zi_zi_top, но тук се появява невероятната мисъл на някой от общината или аз не знам на кой.... Говори се, че ще отворят кръстовището в края на лятото, но междувременно ще се затвори част от Цариградско шосе както и че ще започнат да копаят на Черни връх и Сребърна (до новия мол) за метрото. Хайде тогава кажи ми хората (идващи от Околовръстното) от къде ще минават????? Или може би да си купуват като гащите на Карлсон...
Живея вече около 12 и повече години в райна на Сребърна и Ч.Връх, т.е. вече точно срещу Мол Парадайз cool.gif ... повече няма да добавям как се пътува до центъра, към околовръстното, какви тапи стават сутрин и вечер ... Наистина очаквам с продължението на метродо до нас cool.gif да се пооблечки трафика (ще изтрае баба за хубост biggrin.gif ) ама НЕ ВЯРВАМ, защото нали идеята е от Яворов да се направи трасе, което покрай Токуда да излиза на Сребърна... Ще стане по-голяма гмеч, защото покрай мола нацвъкаха два сфетофара, а след него нагоре Ч.Връх си е обикновенна квартална улица... Самото кръстовище на Сребърна и Ч. връх е "инженерна мисъл", особено с вливането на две платна в едно на Сребърна (заради МОЛА) ...

За мен най-добрите решения за отпушване на трафика свързан със заобикалянето на парковете - Борисова, Ловен, Южен за търанзитно преминаващите е използване на ландшафта, а именно баирищата и пробиване на скоростни тунели за извеждане на този поток ... Примерно идващите от Цариградско, Подуене, Гео Милев, Слатина и пр., които отиват към Борово, Стрелбище и т.н. и дори към Симеоновско шосе, и дори към Бул. България, с един тунел започващ от ТВ Кула с две или три разклонения може да изхвърли трафика и да облекчи този огромен район ... Такова решение съм виждал и лично преминавал с автомобил в РИМ ... апропо там има и два Ринга но това е друга бира cool.gif

Аватар
miso25

Мнение от miso25 » 10 Яну 2014 12:56

scorpion, аз около 10 години работя в района на "Кошарите" и ти вярвам напълно. Понеже аз живея в Дружба и просто се чудя какво да правя и от къде да минавам след като се започне с поредната копка...... :help: Наясно съм, че се налага да се изтърпят всички ремонти, но поне малко да мислеха.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 10 Яну 2014 13:17

miso25 написа:scorpion, аз около 10 години работя в района на "Кошарите" и ти вярвам напълно. Понеже аз живея в Дружба и просто се чудя какво да правя и от къде да минавам след като се започне с поредната копка...... :help: Наясно съм, че се налага да се изтърпят всички ремонти, но поне малко да мислеха.
Решението е елементарно. Отиваш на работа към 7-7:30 и си тръгваш след 20ч. И в двата случая задръстванията са рядкост. Ако все пак в 20ч има задръстване, просто си тръгваш към 20:30-21 :thumbsup:
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

scorpion

Мнение от scorpion » 10 Яну 2014 13:36

Vesko написа:
miso25 написа:scorpion, аз около 10 години работя в района на "Кошарите" и ти вярвам напълно. Понеже аз живея в Дружба и просто се чудя какво да правя и от къде да минавам след като се започне с поредната копка...... :help: Наясно съм, че се налага да се изтърпят всички ремонти, но поне малко да мислеха.
Решението е елементарно. Отиваш на работа към 7-7:30 и си тръгваш след 20ч. И в двата случая задръстванията са рядкост. Ако все пак в 20ч има задръстване, просто си тръгваш към 20:30-21 :thumbsup:
Надявам се го казваш с голямо чувство за хумор tooth.gif tooth.gif tooth.gif

Настрана от шегите решението е наистина просто: Да се мисли овреме и в перспектива, Девиза може да е "Расте и Дебелее" ама дрешката вече наистина отесня и окъся и вече се виждат задните части tooth.gif tooth.gif tooth.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 10 Яну 2014 13:53

scorpion написа:
Vesko написа:
Надявам се го казваш с голямо чувство за хумор tooth.gif tooth.gif tooth.gif

Настрана от шегите решението е наистина просто: Да се мисли овреме и в перспектива, Девиза може да е "Расте и Дебелее" ама дрешката вече наистина отесня и окъся и вече се виждат задните части tooth.gif tooth.gif tooth.gif
Естествено, макар че от доста време практикувам втората част от предложението ми. И всеки път много псувам, като се наложи да си тръгна от офиса преди 20ч :)
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

kinn

Мнение от kinn » 10 Яну 2014 20:12

Да кажа и аз - пътувам от дианабад към лозенец и мога да кажа, че сутрин по симеоновско няма кой знае колко задръстване в посока семинарията до към 8:30. Е има дни (като тая сутрин например), когато не ми се чакат 20-те коли пред мен и веднага след като имам видимост към кръстовището се набирам в насрещното с 4 х.об. tooth.gif . След работа избирам друг маршрута и минавам зад зоологическата. И нямам драми с тапата :whistle:
2005 Avensis 2.2 D-4D, 2AD-FTV

Публикувай отговор