Toyota и газов инжекцион - За и Против монтажа на ГИ...
Re: Тойота и газов инжекцион
много ви благодаря за отговорите. за мен е много ценно някой да ме посъветва, понеже е трудно да разбираш от всичко, а пък колите за мъжете са си тръпка и винаги знаят повече. явно трябва да не гледам показанията сега, за да не получавам стрес. ще пробвам замерването с няколко последователни пълнения и тогава ще преценя по-точно. собственика ме предупреди, че побира реално 19 л и наистина при 19.2-3 започна да се тресе и спря. той ми каза да зареждам газ от омв, защото по негова преценка била най-качествена. преди зареждах бензин предимно от еко. освен това ми препоръча да сипвам бензин супер 100 от омв, а не 98 или пък изобщо 95. доколкото виждам в техническите характеристики за тая кола пише А95. какво мислите относно бензина? и още нещо - да сменя ли бутилката с по-голяма? живея в пловдив и пътувам често до летище софия. чудя се дали ще ми стига газта или ще трябва да спирам по пътя, което хич не е удобно. и трябва ли да имам стикер газ? не са ми сложили нито при монтажа, нито в кат ми казаха нещо като ходих да я прехвърлям. знам, че ви затрупвам с въпроси и се извинявам.
С 19 литра спокойно ще минеш над 250 км. извънградско с нормална скорост а бензин е хубаво да слагаш 100 октана, но да го плаща друг. Слагай си 95 и си карай. Не е лошо от време на време да покараш и на бензин нищо че пали и работи докато загрее. Стикер на стъклото нямам и аз не, че ти препоръчвам да нямаш.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
- Instruktor59@yahoo.com
Браво на официалния сервиз в Дружба... Те трябва да са се кръстили непрекъснато, да не стане (и че не е станала) някоя гръмотевица, щото щеше да се разбере много лесно, че са ти сложили спукана бутилка. Защото са пропуснали да я проверят, а някой се е подписал, че е проверена. Обяснения, че "...всички бутилки от този доставчик досега винаги са били изправни...." и пр. изобщо не важат - пред следствието и съда. (Много се вбесявам от такива нарушения на главни правила). Преди много години една Волга придоби почти цилиндрична форма след опит за запуск при съотношение газ/въздух около 6%... Затова винаги искам да ги гледам какво правят, а те никак не обичат...
Карай със здраве и безаварийно, колега!
Карай със здраве и безаварийно, колега!

Каквото сам си направя, никой не може...
Здравейте колеги,предварително моля да ме извините ако нещо съм объркал при задаването на въпроса ми относно газови инжекциони,а именно.Поставял ли е някой газов инжекцион на Тойота Превия 2006г и имали някакви проблеми или препоръки ,предварително ви благодаря,говорим за метанов инжекцион.
-
На теория и двата мотора 2.4 и 3.5 литровия са с нормален инжекцион с впръскване над всмукателните клапани и не би трябвало да има проблеми, НО имат и версии с D-4 които уж не се слагат на Превия ама им нямам много доверие. Но според мен се ориентирай към пропан-бутанов инжекцион. Горивото е по-близо като характеристики до бензина, бутилките са по-леки и с различни форми, позволява и поемането на повече гориво в бутилката и по-голям оперативен радиус което е важно за такава тежка колач. За капак и далаверата в метана вече е доста по-малка сравнена с LPG-то отколкото навремето за да има смисъл да се инвестира тепърва в метанов инжекцион.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Благодаря за отговора,ще имам в предвид написаното,но аз съм се ориентирал към метана,живея в чужбина и карането на метан ми е с 50% по евтино от бензина,попитах тук защото имам доверие на БГ.специалисти ,благодаря още веднаж..PESHO OT MARS написа:На теория и двата мотора 2.4 и 3.5 литровия са с нормален инжекцион с впръскване над всмукателните клапани и не би трябвало да има проблеми, НО имат и версии с D-4 които уж не се слагат на Превия ама им нямам много доверие. Но според мен се ориентирай към пропан-бутанов инжекцион. Горивото е по-близо като характеристики до бензина, бутилките са по-леки и с различни форми, позволява и поемането на повече гориво в бутилката и по-голям оперативен радиус което е важно за такава тежка колач. За капак и далаверата в метана вече е доста по-малка сравнена с LPG-то отколкото навремето за да има смисъл да се инвестира тепърва в метанов инжекцион.
Здравейте колеги
Препоръчайте ми сервиз във Варна за слагане на ГИ . Корола 1.4 4е-фе е колата . Някой с този тип двигател , който е с газово ще ми е интересно да каже какви са му впечатленията от колата след смяната на горивото . Благодаря и весели празници 

Corolla e11 4e-fe ! JAPAN POWER !
-
eftooo, защо държиш да е ГИ? За този корав двигател 4E-FE си избери обикновено газово и си карай "самурая" с кеф... Мога да ти дам инфо за гр. Бургас, за тукашните газаджии.
Знам , че става и обикновено газово , но предпочитам инжекциона заради финните настройки и запазването работата на двигателя. Интересувам се за Варна 

-
Ако имаш парите за ГИ задължитлно монтирай такова за да запазиш доколкото можеш динамиката на двигателя.
Всеки бюджетен ГИ ще ти свърши работа само да не те лизгат с някакви омаслители и прочие тъпни, но не мога да ти дам съвет за Варна.
Всеки бюджетен ГИ ще ти свърши работа само да не те лизгат с някакви омаслители и прочие тъпни, но не мога да ти дам съвет за Варна.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
Искам да споделя впечаления за разход след изгорени две бутилки газ. Пълна бутилка ми хваща 28 литра. Първата ми даде 310 км пробег, като 160 от тях са Мездра-София и обратно, а останалите 150км са градско в Мездра и София. Това прави точно 9л/100км. Извъградското съм карал 100-120км/ч, а на магистралата 130-140км/ч. С втората изминах 309км, като тук градското е не повече от 100км, а извъградското със скорост 100-130км/ч в повечето време. Тоест разхода ми твърдо стой около 9л/100км. Не мога да преценя това до колко е добре или зле, но за сега съм доволен. Сега едно ходене до София и обратно ми излиза 25лв, а преди 50лв. Още не съм дал на жената възможност да видим какво ще постигне! Само за справка като карахме на бензин от Мездра до Варна успя да постигне 5.9л/100км с включен климатик, а по обратния път моето постижение бе 7,6л/100км! 

shapala кажи за какъв двигател говориш 

Разход от 9 на 100 за двигател над 100 коня звучи перфектно ! Все така безпроблемно ти пожелавам , а аз като сложа ГИ ще пиша 

biggrin.gif .
Последно промяна от Vokil на 07 Яну 2014 18:55, променено общо 1 път.
Човек и добре да живее умира .......