полиране на фарове - Варна
chukich
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 376 пъти
Re: полиране на фарове - Варна
Мнение от slowtraveler » 02 Яну 2014 19:02
Мият добре и на умерени цени. Междувременно могат да ти полират фаровете след като ти измият колата.
Мисля че бе 10лв/фар...
П.С. Абе какво обяснявам ляво/дясно - ето го на картата: https://maps.google.com/?ll=43.234591,2 ... 29,,0,2.05
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
angel11
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Мнение от chukich » 02 Яну 2014 19:11
мерси. на ул Отец Паиций преди Стадиона на спартак също имало.... искали около 80лв за два фара !! 10лв си е направо супер.slowtraveler написа:Последно ми ги правиха на автомивка 'Водопада' - във Възраждане 2 (от Кауфланд по бул.Цар Освободител в посока Метро, първата пряка вдясно (срещу бензиностанция Лукойл) и веднага вляво...
Мият добре и на умерени цени. Междувременно могат да ти полират фаровете след като ти измият колата.
Мисля че бе 10лв/фар...
П.С. Абе какво обяснявам ляво/дясно - ето го на картата: https://maps.google.com/?ll=43.234591,2 ... 29,,0,2.05
chukich
Мнение от memorex » 02 Яну 2014 19:15
memorex
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Мнение от chukich » 02 Яну 2014 19:19
стреляй...;) по принцип един познат ми обяснява с финна шкурка и паста за полиране (имам някаква)memorex написа:Ако ти се занимава сам ще ти обясня как да си ги полираш .За 1 час работа е.
но после доколкото знам трябва с някакав лак да ги пръсна...
chukich
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 02 Яну 2014 19:30
1. Цената е смешна (е, тя и работата не е толкова сложна)
2. Работят на ръка с водна шкурка, след което с две последователни полир пасти с машинка.
3. Ако си купя полир пастите (и умеря точната едрина), и кечетата за машинката, та и машинката - ще стане работата, ама ще ми излезе доста по-скъпо
4. Ако ги правя на ръка ще се скапя (ще стане доста по-бавно отколкото с машинката), а така и момчетата са доволни, и аз съм доволен защото докато си пия кафето колата е измита и излъскана, че и фаровете блестят....
Затова и избрах този вариант... Иначе всеки си решава сам за себе си - не е философия, но е еднообразна играчка - който има нерви да го прави

slowtraveler
chukich
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 04 Яну 2014 16:43

Тъкмо докато полират щяхме да похортуваме

slowtraveler
chukich
Мнение от radekbg » 25 Юли 2014 09:18
Като цена при нас е 30 лв, на фар - сваля се бронята, за да се свалят фаровете. Старият лак се сваля, зануляват се забележките ако има такива. Нанесен нов лак би трябвало да изкара години, преди да се наложи повтаряне на процедурата.
radekbg
mirott
Мнение от radekbg » 27 Юли 2014 05:37
Относно свалянето - има хора които никакви детайли не свалят при боядисване- спестява се време и работа за сметка на качеството.
radekbg
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 27 Юли 2014 07:12
За лака - донякъде е така, но много зависи какъв лак се ползва. Защото някои лакове помътняват доста по-бързо от пластмасата на фара...
И съответно ефекта ще е отрицателен...
Съвсем лично мнение - да, технически погледнато правилния лак ще защити пластмасата, обаче и без него фара издържа в добро състояние над 5 години.
Т.е. ако полираш фаровете през 5 години, само за 3 полирания автомобила ще е станал на 20г - колко смяташ, че ще издържи самия автомобил

slowtraveler
Мнение от radekbg » 27 Юли 2014 20:38
За полирането няма нужда да се свалят, за лакирането е добре да се свалят. Иначе пластмасата, поне на моите фарове, не издържа повече от 2 години. Вярно е че не матира баш както матирал лак върху фара, но пак са си жълти и зле.slowtraveler написа:Зависи от конкретната форма и конструкция на фара... На някои фарове не виждам какво би спомогнало смъкването им за повишаване на качеството на полиране...
За лака - донякъде е така, но много зависи какъв лак се ползва. Защото някои лакове помътняват доста по-бързо от пластмасата на фара...
И съответно ефекта ще е отрицателен...
Съвсем лично мнение - да, технически погледнато правилния лак ще защити пластмасата, обаче и без него фара издържа в добро състояние над 5 години.
Т.е. ако полираш фаровете през 5 години, само за 3 полирания автомобила ще е станал на 20г - колко смяташ, че ще издържи самия автомобил
Лака има блясък, който голата пластмаса няма и на това наблегнах в първия пост. На моите приятели, които идват в сервиза препоръчвам лакиране без колебания, макар че съм започнал да се занимавам в сферата първо с полиране.
Иначе може и на гола пластмаса да останат, може и с прозрачно фолио. Истината е, че няма нищо вечно.
Относно лакирането най-силно впечатление ми направиха едни стопове на 20 годишна кола за цялостно пребоядисване- побелели, прегорели, чак нацепени от времето и слънцето. Изшкурихме ги на машина, лакирахме ги няколко пъти, нацепеното се запълни с лак и стоповете станаха като нови. Клиента искаше полиране, но нямаше как да стане по този начин. Като цяло лака действа изключително добре на пластмасата.
radekbg
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru