Corolla Verso E121 2.0 D4D 2003 - Осветление в купето - плафони,бутони и т.н.
- Lakokara4a
Corolla Verso E121 2.0 D4D 2003 - Осветление в купето - плафони,бутони и т.н.
Колеги,
имате ли представа, как мога да направя да светват светлините при отваряне на врата или багажника?
В момента не светват, а иначе си работят като натисна копчето горе до тях.
Така е тъмно и ми се иска да виждам какво правя.
Отнякъде са спрени, но не знам как да ги пусна.
имате ли представа, как мога да направя да светват светлините при отваряне на врата или багажника?
В момента не светват, а иначе си работят като натисна копчето горе до тях.
Така е тъмно и ми се иска да виждам какво правя.
Отнякъде са спрени, но не знам как да ги пусна.
Последно промяна от Akima на 21 Юни 2016 17:31, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
Тойота Корола Версо 2.0 D4D, 2003 декември.
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Re: Светлините в купето?
На королата не знам как е , на Авенсиса ключа за лампите има 3 положения- изкл/вкл/управление от вратите. На багажника само изкл/упр. от капака.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- Lakokara4a
Видях го... От копчето до крушките се слага в другото положение
Оправих го, ама не знам за багажника има ли изобщо светлини. Ще видя на светло.

Тойота Корола Версо 2.0 D4D, 2003 декември.
Здравей колега,
Имам същото Версо, но бензиново. За съжаление автомобилът няма осветление в багажника. Иначе в купето осветлението е добро и има функция "изпрати ме" (walk me home") - включва се при отключване чрез дистанционното (бутона в ключа) и угасва след запалване на двигателя и съответно работи при отваряне на вратата (след изгасяване на мотора) и изгасва при заключване чрез дистанционното.
Поздрави,
С.
Имам същото Версо, но бензиново. За съжаление автомобилът няма осветление в багажника. Иначе в купето осветлението е добро и има функция "изпрати ме" (walk me home") - включва се при отключване чрез дистанционното (бутона в ключа) и угасва след запалване на двигателя и съответно работи при отваряне на вратата (след изгасяване на мотора) и изгасва при заключване чрез дистанционното.
Поздрави,
С.
Corolla e11 4e-fe, 1999
Corolla Verso 3zz-fe, 2003
Corolla Verso 3zz-fe, 2003
- JapCar
На Авенсиса (поне фейслифта) са попрекалили с осветлението в купето, като че ли ще е читалня biggrin.gif Когато го купих броих лампите и май бяха общо 9, с багажника 10, трябва да ги преговоря..., но по памет: 1 обща , по 1 индивидуална за шофьор и пътник, по 2 отзад във всеки сенник до оледалото, по 1 за всеки пътник отзад, 1 в багажника... Единадесетата е в жабката biggrin.gifStuky написа: Имам същото Версо, но бензиново. За съжаление автомобилът няма осветление в багажника.
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
-
И по една в предните вратиJapCar написа:На Авенсиса (поне фейслифта) са попрекалили с осветлението в купето, като че ли ще е читалня biggrin.gif Когато го купих броих лампите и май бяха общо 9, с багажника 10, трябва да ги преговоря..., но по памет: 1 обща , по 1 индивидуална за шофьор и пътник, по 2 отзад във всеки сенник до оледалото, по 1 за всеки пътник отзад, 1 в багажника... Единадесетата е в жабката biggrin.gifStuky написа: Имам същото Версо, но бензиново. За съжаление автомобилът няма осветление в багажника.

- JapCar
Aaa, тях не ги броя...и тая в пепелника също biggrin.gifscorpion написа: И по една в предните врати
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 165 пъти
- Обратна връзка:
Има една миниатюрка на плафона, която свети върху скоростния лост - пропуснал си я нея 

Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 123 пъти
Може ли да я снимаш? Аз нямам такава.TATI написа:Има една миниатюрка на плафона, която свети върху скоростния лост - пропуснал си я нея
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 165 пъти
- Обратна връзка:
Имаш, просто не си се заглеждал 
В малката дупчица горе в дясно се намира въпросната цвъчка

- Прикачени файлове
-
- untitled.png (57.9 KiB) Преглеждано 2320 пъти
Прочетете правилата на форума!
- JapCar
Аз нямам такава дупчица, за какво е?TATI написа:Имаш, просто не си се заглеждал
На този панел имам 2 обемни датчика на алармата и бутон, който ги изключва, да не се задействат ако оставиш примерно куче вътре...
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
-
На Авенсиса преди фейслифта (ниво Екзекутив) я имах тази цвъчка и ми осветяваше ск.лост. Сега на този след фейслифта (Лъксъри) за съжаление я няма тази цвъчка. Още като взех колата ми направи впечатление ... не, че е нещо но все пакTATI написа:Имаш, просто не си се заглеждал

- JapCar
А аз се чудя защо не улучвам ск. лост в тъмницата... biggrin.gifscorpion написа: На Авенсиса преди фейслифта (ниво Екзекутив) я имах тази цвъчка и ми осветяваше ск.лост.
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
-
И понеже сме на темата, аз лично имам следните забележки към светлините/осветлението в купето, вкл. и приборите на таблото:
Субективно: Определено жълтеникаво-оранжевия цвят на осветеност на таблото не ми допада. Леко ми "простее". Харесват ми тоновете в бледо синъо, лунна светлина и пр. Бутнчетата на шоф.врата за опериране на закл.на вратите, стъклата са нищожно осветени, т.е. далеч от ненатрапчивостта. Липсва осветеност на бутона за прибиране на огледалата (голяма тъпня!!!!) и електрическото им регулиране. Разположението пък на двата бутона за омиване на фаровете и размразяване на пр.стъкло са много неудачно разположени, вкл. и тракшън бутона.
Функцията "следвай ме до вкъщи" е много добра и ми допада но щракнеш ли алармата светлината бързо угасва, т.е. има разлика с това само да затвориш врата.
Плафона не се регулира за шофъора и пътника до него, както и отзад. Да, заводски са настроени но според мен ако имаше подвижност щеше да е по-добре. В някои модели автомобили има дискретно осветяване в краката ... не знам дали е шантаво но ако изтървеш нещо е доста по-лесно да го намериш, отколкото да шариш с ръце по пода biggrin.gif
Трудно ми е да прецена дали след фейслифта, преместването на БКП монитора в централното табло е по-добра идея или стария модел (преди фейса) ми харесваше повече. Май старото ми харесваше повече. Сега в кутията отгоре събирам бележките от бензиностанциите НО съм решил след изитичане на доп. гаранция да вградя с механизъм единг ГПС (примерно след отваряне на капачето с леко натискане ГПС да се изправи и включи, а после по обратния ред - ще го мисля ).
Айде стига критика ... biggrin.gif
Най-добре от субективна гледна точка, осветено табло на автомобил, който съм имал удовлствието да карам беше на Ауди А6 куатро модел 2006 г. (не че куатрото има значение). Изключително приятно и меко осветление с хубава индикация. Бутон за управление на двъчните по инфо дисплея - малко убийствено червено но си пасваше със меката ссиня, лунна светлина по прибори и таблио. Много информативен БКП. Много меко превключване на лостчетата и бутончетата, вкл. и една екстра, която много ми допада - за изпреварване натискаш леко лостчето за мигача - и той си цъка 3 пъти, съответно за изпреварване и прибиране.
Спирам, че явно 30-ти декември, работен ме предразполага към писане biggrin.gif
Субективно: Определено жълтеникаво-оранжевия цвят на осветеност на таблото не ми допада. Леко ми "простее". Харесват ми тоновете в бледо синъо, лунна светлина и пр. Бутнчетата на шоф.врата за опериране на закл.на вратите, стъклата са нищожно осветени, т.е. далеч от ненатрапчивостта. Липсва осветеност на бутона за прибиране на огледалата (голяма тъпня!!!!) и електрическото им регулиране. Разположението пък на двата бутона за омиване на фаровете и размразяване на пр.стъкло са много неудачно разположени, вкл. и тракшън бутона.
Функцията "следвай ме до вкъщи" е много добра и ми допада но щракнеш ли алармата светлината бързо угасва, т.е. има разлика с това само да затвориш врата.
Плафона не се регулира за шофъора и пътника до него, както и отзад. Да, заводски са настроени но според мен ако имаше подвижност щеше да е по-добре. В някои модели автомобили има дискретно осветяване в краката ... не знам дали е шантаво но ако изтървеш нещо е доста по-лесно да го намериш, отколкото да шариш с ръце по пода biggrin.gif
Трудно ми е да прецена дали след фейслифта, преместването на БКП монитора в централното табло е по-добра идея или стария модел (преди фейса) ми харесваше повече. Май старото ми харесваше повече. Сега в кутията отгоре събирам бележките от бензиностанциите НО съм решил след изитичане на доп. гаранция да вградя с механизъм единг ГПС (примерно след отваряне на капачето с леко натискане ГПС да се изправи и включи, а после по обратния ред - ще го мисля ).
Айде стига критика ... biggrin.gif
Най-добре от субективна гледна точка, осветено табло на автомобил, който съм имал удовлствието да карам беше на Ауди А6 куатро модел 2006 г. (не че куатрото има значение). Изключително приятно и меко осветление с хубава индикация. Бутон за управление на двъчните по инфо дисплея - малко убийствено червено но си пасваше със меката ссиня, лунна светлина по прибори и таблио. Много информативен БКП. Много меко превключване на лостчетата и бутончетата, вкл. и една екстра, която много ми допада - за изпреварване натискаш леко лостчето за мигача - и той си цъка 3 пъти, съответно за изпреварване и прибиране.
Спирам, че явно 30-ти декември, работен ме предразполага към писане biggrin.gif
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Скорпионе, ти май се приготвяш за дълга експлоатация на този Авенсис, а аз ти се надявам в последните 2 години... :-)scorpion написа:..... НО съм решил след изитичане на доп. гаранция да вградя с механизъм единг ГПС (примерно след отваряне на капачето с леко натискане ГПС да се изправи и включи, а после по обратния ред - ще го мисля ).
biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!