Дайте мнение за тези три коли…

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Vokil
Обратна връзка:

Re: Дайте мнение за тези три коли…

Мнение от Vokil » 22 Дек 2013 19:07

Колега dramacker стой далече от френските и италиански автомобили ако искаш по-малко проблеми със новата си покупка настаро. Освен това английските нисани също не са от най-здравите коли особено примерите. :-)
Човек и добре да живее умира .......

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 22 Дек 2013 19:15

Vokil написа:Колега dramacker стой далече от френските и италиански автомобили ако искаш по-малко проблеми със новата си покупка настаро. Освен това английските нисани също не са от най-здравите коли особено примерите. :-)
Подкрепям с две ръце!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

dramacker

Мнение от dramacker » 23 Дек 2013 22:59

scorpion написа:От гореизложените автомобили колега,аз лично приветствам избора ти и на Рено лагуна. Имал съм такава 2.0 бензин макар и предишната генерация. Вярвай ми возията е изкллючителна и динамиката също. Проблемите са основно ходова част (най вече дизели) някои дреболии оо ел.инсталация, но частите са достъпни и сравн.евтини спрямо тези на тойота,ауди и пр.
това е обаче семеен седан все пак. Успех!
Изгоря това Renault. Днес отидох да го видя и изобщо не останах очарован както от колата така и от самият търговец…

Мярнах и три VW Golf 4 за по около 5000 лева (с вероятност за смъкване до 4000) и направо останах потресен. До какви предели стигат търговците само и само да продадат нещо.

- Едната беше с изгнили дискове и лепенки на джантите (уж да мязат на оригинални VW, бяха се отлепили…). Боята замаскирана с лак за нокти…
- Другата беше с видимо криви линии между броните.
- Третата беше някаква измислена… със “заводски” метан който струвал 1500 лева.

Страх ме е вече да вляза в автомобилна къща (морга).

До края на седмицата ще вида тези двете:

http://www.cars.bg/c510779 (тази ми е по близко…)
http://www.cars.bg/c487238 (евентуално за 3000, по нова но с по слаб мотор – предполага се и по нисък разход)

Вземам която ми хареса и върви… После като трябва ще харча пари за поправки.
Japanese_fever написа:
Vokil написа:Колега dramacker стой далече от френските и италиански автомобили ако искаш по-малко проблеми със новата си покупка настаро. Освен това английските нисани също не са от най-здравите коли особено примерите. :-)
Подкрепям с две ръце!
Обиколил съм българските форуми за коли, както и много чужди сайтове… Навсякъде хората си позволяват да слагат всички модели на дадена марка под общ знаменател. Не е логично абсолютно всяка една произведена кола на дадена фирма да е отлична, докато на друга фирма, да е един вид… пълен боклук. Просто ако може някаква обосновка (примерно – Fiat (точен модел) неструва защото има проблеми с това, това и това).

Може и аз да мисля наивно… все пак съм все още неопитен. По принцип от това което прочетох из чуждите форуми, идеята за това че Fiat неструва идва от факта че повечето собственици сменят консумативи и части с китайски боклуци които се чупят преждевременно но пък за сметка на това са евтини. Ако след технически преглед една кола се окаже здрава… с какво тази кола е по “слаба” от другите конкурентни марки?

Извинявам се че се отклоних от темата, все пак е Toyota форум а аз ги отписах преди няколко поста… след като разбрах че Fiat Coupe са с климатроник…

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 23 Дек 2013 23:10

dramacker написа: Обиколил съм българските форуми за коли, както и много чужди сайтове… Навсякъде хората си позволяват да слагат всички модели на дадена марка под общ знаменател. Не е логично абсолютно всяка една произведена кола на дадена фирма да е отлична, докато на друга фирма, да е един вид… пълен боклук. Просто ако може някаква обосновка (примерно – Fiat (точен модел) неструва защото има проблеми с това, това и това).

Може и аз да мисля наивно… все пак съм все още неопитен. По принцип от това което прочетох из чуждите форуми, идеята за това че Fiat неструва идва от факта че повечето собственици сменят консумативи и части с китайски боклуци които се чупят преждевременно но пък за сметка на това са евтини. Ако след технически преглед една кола се окаже здрава… с какво тази кола е по “слаба” от другите конкурентни марки?

Колега по принцип си прав, че не всеки модел на определена марка е перфектен, даже напротив вски модел на определена марки си има своите болежки, ако мога така да се изразя.
Работата основно опира до философия. Каква е философията на автомобилостроителя като създава един автомобил, независимо от кой модел или гама. Японците са доказали, че имат най-висок контрол на качеството. Какво означава това - това означава, че на 10 000 автомобили слязли от конвейра ще има да речем 4-5 с някакви дефекти, докато при ФИАТ, Рено и Пежо, ще има 50-100 автомобила с нещо нередно. Това само примерно казано. Още по важно е как е проектиран автомобила още преди да бъде качен на конвейра за масово производство - японците са доказали своя минимализъм, но не с цената на качеството, а точно обратното - разционална и в същото време здрава конструкция. Като цяло на японските коли от 90-те най-слабото място им е ръждата, но технически са перфектни. След 2003-та година някъде, както японсците така и вскички автомобилостроители снижчават нивото на качеството за сметка на цената (вече не е достатъчно да прави здрав автомобил, даже е неизгодно да е много здрав, но пък е за предпочитане да е евтин) сравнено с моделите от 90-те. Това е общо взето, според мен. Всеки модел на определена марка си има някакви хорнични болести, но едно е да ти се налижи да ремонтираш двигателили трансмисия след като я купиш на старо или да подмениш само акумулатора и съединителя.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Vokil
Обратна връзка:

Мнение от Vokil » 24 Дек 2013 12:14

Обиколил съм българските форуми за коли, както и много чужди сайтове… Навсякъде хората си позволяват да слагат всички модели на дадена марка под общ знаменател. Не е логично абсолютно всяка една произведена кола на дадена фирма да е отлична, докато на друга фирма, да е един вид… пълен боклук. Просто ако може някаква обосновка (примерно – Fiat (точен модел) неструва защото има проблеми с това, това и това).

Извинявам се че се отклоних от темата, все пак е Toyota форум а аз ги отписах преди няколко поста… след като разбрах че Fiat Coupe са с климатроник…[/quote]

Мисля че ще ми е трудно да изпиша всичко но на фиатите и производните им (алфа ланча) окачването е отвратително като ти се разбие шарнир или тампон сменяш целия носач един тампон струва 10-15лв един шарнир 15-30лв да ама носачите на фиат започват от 55лв най-гадните и стигат до 350лв.Освен това прекрасните им двигатели примерно 2.0 16в. раздуват биели и кривят колянови валове , 1.6 16в имат отвратителни глави късат ангренажи редовно а ти ще плащаш ремонтите които се въртят като цени и труд около основния ремонт.Всичките им модели с раздвижени разпределителни валове тракат като дизели като смениш втулките на валовете имаш до около година тишина но пък си се бръкнал с едни пари за ремонт. Скоростните им кутии имат ресурс около 150 000 при късмет 200 000. Задните окачвания на повечето отрочета на концерна страдат от едни лагери и оси дето няма да се впускам в подробности за тях. Постоянно им горят бобини стъпкови моторчета и какво ли не.Ти си знаеш как ще се учиш от съвети или от личен опит :) А това с климатроника направо уби коча с метлата хахах трябва да ти споделя че почти всички селики 6-та генерация имат климатик а 7-ма и климатроници. Тъкмо си мислех че модата на браво брава мареа взе да умира щото собствениците им се убедиха (някой ги убедиха сумите за ремонти други смъртта на автомобилите им) че файда от много екстри на евтина кола няма. И се появяваш ти както сподели "неопитен" стремящ се да ни отвориш очите че ние сме ги третирали погрешно каручките.Сетих се още нещо знаеш ли колко струва фара на заветния фиат купе :)
P.S.
Не целя да те обида с поста си а да те пренасоча към друг избор. Моля не ме карай да пиша пояснения и за рена пежа ситроени.
Човек и добре да живее умира .......

Nemiroff

Мнение от Nemiroff » 24 Дек 2013 17:10

Колега с тези Фиати "ГОЛЯМ РАХАТ" ще теглиш...Общо взето след покупката я брой "вечно твоя".....
http://www.cars.bg/c395382 това как ти се струва?Има единствено забележки по джантите малко,но мисля че това ще изиграе роля и върху цената...

п.с. Ако някой търговец в автокъща ти свали 1000-ка,че и отгоре на която и да е кола,смятай че колата грам не става за каране....Ще се вкараш в приключение....

Nemiroff

Мнение от Nemiroff » 24 Дек 2013 17:16

http://www.cars.bg/c521556 това преслуша ли го?

scorpion

Мнение от scorpion » 25 Дек 2013 12:22

Честита Коледа. Желая здраве и благоденствие!

Реших да пусна последния си пост по тази тема. надявам се да сте били собственици на критикувани френски и италиански автомобили,защото аз съм бил и макар да са били 2 ръка съм бил доволен. Няма лош автомобил,има лоша поддръжка,немарливо отношение и некоректни търговци.
Има и случайни или не дефекти в някои модели или техни агрегати но това не означава, че колите са боклук. За всеки влак си има пътник. Мисля,че колегата ще открие своя автомобил или по - скоро обратното biggrin.gif
Успех!

Публикувай отговор